BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, January 31, 2008

29th January-relOad


Minggu nih,mggu yg paling menyakitkan jiwe & rage aku. Bkn aku nak merungut,tp tu ler kenyataan idop yg harus aku tempuh.Adeih!Bkn mslh sosial & bkn mslh umah aku yg xbertangga(blom kawen ok!)...tp mslh bos aku(kije laa) yg ske cr mslh yg xde kaitan ngn aku tp aku kena jgk tempiasnye..Dushh..kalo laa aku nih bleh transform jd machinegun utk thn 2020..dah lame aku tembak mati mende alah nih.
Korang bygkan,korg dudok tmpt aku as pekije yg taat setia,seme kije atas kepale aku yg ade satu je nih. (lmbtnye yana abis pantang..isk!).Tetiba, bos aku dtg opis & membantutkan kije2 aku.Dah ler aku tgh bz menyusunatur seme akaun2 syarikat yg bertandang. Aku failing blk fail2 sykt yg ade urusan ngn sykt bos aku nih. Aku mmg rajen kan?Mmg aku akui aku amat cerewet kalo bab memfailing..apetah lg kalo bab akaun..slagi aku x puas hati camner bleh rugi @ untong..slagi tuh aku kire..smpi encik taboo jual kalkulator mahal ngn aku..hahaha!!

Actually kisahnyer mcm nih, dia tepon aku itu ari tny aku psl KWSP & SOCSO. Xpernah hayat dia pertikaikan ttg menatam nih,tetiba tebiat duk tny. Dah tuh plak jam 5ptg dia tepon.(waktu kije dh tamat sejam yg lps ok!) Dia dtg opis nih pon psl nk tny lg psl menatam nih selain dr suh tulis cek.Conversation aku ngn dia lbh krg cmnih laa..

bos : cmne nk mencarum bg org yg xkije kat sini?
aku : maksud bos?
bos : dia nk tumpang jer.
aku : tumpang?sape yg bayo?(aku wat cm blur..cet!)
bos : ade laa bdk tuh..nk bli kete.
aku : pegi jer kwsp,isi borang & cap jari. bwk fotostat ic skali.(ko xjwb soklan aku tuh)
bos : dah..awk g la kjp kekgi.
aku : sy?nak wat nde?kalu sy g, sy xleh wat ndape pon.(pehal ko nk suh aku g menyeringai dlm kwsp?)
bos : awk g je laa..tny nk wat cmner.
aku : sy g laa kekgi.(dlm ati aku ni..dah berimbun pencarutan berlaku.)wat mai sini no ic & name penuh dia.

Skali dia tepon dak tuh.Suh aku ckp ngn dia.Arrgghh!! Geramnyer aku!!!!!

dak : ello ******
aku : yup(aku nk pggl ko kak ke adek?)
dak : sy nk wat caruman start bln 12/07..utk 3 bln. Nnti sy bg duet kat en.******
aku : ok..so brp byk caruman nk wat nih?
dak : bla.bla..bla...bla...nnti sy sms...
aku : bla..bla..bla...bla...ok...

Amboi...bln dpn nk wat caruman utk 02/08 ok! Ko sengaja nak menambah beban aku utk mengire brp byk hutang yg perlu aku upgradekan evryday.Ko tau x?..kalo lewat bayo nnti dtg surat denda. Ko nak bayo ke?Aku pasti akaun sykt jgk yg jd mangsa.Shit! Mmg laa bkn duet aku, tp kalo Big Momma dtg opis, cek akaun. Aku jgk yg kena jwb..ok!Yg bos plak suh sorokkan psl nih dr bini dia. Siap ajokan aku cmner nak menipu.Suh katekan yg dak nih,kwn aku. WTF! Aku xde kwn yg kaki cukur ok!Kalo ade pon..bkn taraf blh pggl ayah nak dicukurkan.Nauzubillah!!
Jam 2ptg, br aku bleh break. Seb bek aku period, xler terkejo2 aku wat kije.Jam 2.45ptg, aku gerak ke KWSP. Smpi sane aku tpn bos,mtk ic & name dak tuh.(aku dgr ler sore dak tuh dlm tpn) Berani dak tuh kasik sms kat aku gune no tpn dia.Ape yg wat aku terkujat bile dpt sms dia...umo..terlalu muda ok! Same umo ngn anak pertama bos aku.Trus aku tingat kat adik aku yg mude sethn dr dak tuh. Kalo dia adek aku, dah lame mkn penerajang, lempang, penumbok..ish..mmg aku smackdown smpi koma laa ko.Aku sggp msk penjara.

Xsmpi 15min aku duk dlm kwsp. Aku xtny byk, just amik borang & tny ape yg patot. Aku blk opis, aku curahkan isi muntah aku kat chief supervisor aku. Biar ko plak berjelanak dgr aku nyer isi muntah. Mood aku x ok..OK!!

Aku kire laa brp jumlah yg nak kena bayo. 2bln caruman RM598 xtermasok denda lg. Utk bln2 dpn xkire lg.Terkujat chief.SOCSO aku blom nek lg tuh..tp kalo caruman socso aku xbrp nak kesah psl sket jer pon kena ptg.Ko dimaafkan(utk socso je la).

chief : sape yg bayo?
aku : dak tuh ckp dia yg bayo, tp sy x caye. Of cos la sugar dedi yg bayokan.
chief : eh..mane tau?
aku : tgk je la nnti. sy jgk yg wat cek. org berbudi,kite berbase..ke gane?

Dah jam 4.15ptg..aku pon balek umah..tido!Aku letey!

p/s:nnti aku muntahkan lg muntah2 yg blom dimuntahkan nih. Biar ler korg pikir aku nih pekije yg talam namblasratus muke, tp as long as he paid me, i give all my best psl aku kesiankan bini ko..bkn ko!!

0 comments: