BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, January 31, 2008

Kelmarin punye citer

Tengahari kelmarin aku pegi Pejabat Tanah Kemaman nih. Patotnye bos aku yg pegi, kelmarin bkn maen beriya suh aku taip surat nak tarikbalik permohonan angkut pasir..arrgghhhh..mase mule2 dulu..ko ketik2 nak mohon..aku & yana jd mangsa, skrg sng2 ko nak tarikbalik.Bleh blah r...

Aku igt aku nak kuar lps aku break jam 2ptg. Pikir2 psl aku byk tmpt nak pegi ari nih...aku gagahkan ler jgk tulam-belulam aku.

Aku singgah kat Shamix jap, pastu aku trus g pjbt tanah tuh. Smpi sane aku beramas-mesra ngn k.Ana, dah lame aku x melepak ngn minah nih. Tingat zmn ko mude2,skrg ko dh tuwe...:P(aku maseh mude ok!).
Mase berjalan, sat g korg nak break. So aku trus panjat tangga(xnek lif ok, psl mls menunggu). Aku masok, ade la makhluk2 yg berupa manusia ngn mcm2 gaye.Huh! Tuh ler kalo dah name kije ngn gabemen, xabis2 nak wat window meeting.Ilek jer kije korg ekk..tggu ckp bln,income msk,ade elaun,bonus,,huh beruntongnyer korg memboroikan perot(gentlemen) & melebarkan pungkok(ladies).
Korg seme bute ke hape?Aku yg sebeso pintu masok opis korg ko bleh wat xnmpk @ korg mmg dh ilang slh satu anugerah dr Illahi?Aku bg salam..ye laa korg jwb, tp kalo dh name bg salam, xkan ler korg xde mate nak tgk sape yg bg salam...ape ke hey?

Aku pun pggl slh sorg staf kat situ,(betina-B)

aku: tumpang tny...(aku blom smpt nak abiskan soklan aku...dgr laa dl betina weii!!)
B : sekejap ye.
aku: ok!(muke aku dh mencuka ms nih)

Sekejap hape kalo aku duk tercongok kat situ hampir 10min..WTF korg2 yg ade dpn mate aku nih? Berat kote & bit ke nak bgn & tny aku nak jupe sape?Tahap kesabaran aku hampir xleh nak kawal dah nih. Kalo aku nek sore, bleh bergegar bangunan tuh.

Alih2...ade laa sorg mamat dtg(bkn dr kelompok2 berat kote & bit itu).

mamat: ye,ade hal ape nih?
aku: sy nk jupe ngn ****
mamat:tuh hah dia.(smbl jari tnjk kearah kelompok berat kote & bit itu)

mamat: **** nih dia nak jupe?
****: sape?dop kenal..dop kenal.(style perli)
aku: dah, awk igt sy knl la awk!kalu sy knl, sy x tggu smpi 40thn kat sini, sy trus pggl je name awk.(aku mmg tgh hot..nada sore mmg syial tggi r)

Seme mate dikelompok berat kote & bit itu pndg aku. Mate aku dah menyala liplapliplap kaler merah..hahaha!!

****: ade hal ape tuh?
aku: nih surat dr en.*****. dia suh wi ke awk. terima kaseh la, sbb kena tggu lame gini.(aku pon blah, muke mmg beruang kelaparan ok!)

Puas ati aku. Ko igt aku nih berbaju kurong,ngn ayu jhelita di tghr (panas giler ok!) & tgh period bleh nak kontrol2 cun dpn ko yg harap hensem tp berat kote.Mintak maaf la ye.Aku mmg ske cr psl ngn org.Aku kalo org yg x reti base tuh bleh cooldownkan aku..ok,aku bleh time.Tp kalo ko nak maen api jgk ngn aku yg mmg dasar minyak petrol tanpa plumbum nih..meh ler. Ko blom kenal aku sape.Aku akui,mmg aku nih krg penyabo, cepat hot tp mudah cold...heh heh heh..x caye? Meh ler nak try...lalalala.

0 comments: