BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, January 31, 2008

On 21st January wink ;)

Kelmarin, ari yg paling bz. Opis & umah..adeih!! Aku dpt pgglan dr kak katenye bos nak dtg opis ptg nih. So aku get ready la amende yg patut. Most important things...kuarkan seme belanjawan yg diperhutangkan..adeih..aku plak skt jiwe,hampir2 nak gile laa kalo aku yg duk opis sorg diri,xde kije,angkat tepon & pemanggilnye aku dh bleh agak sape(si pemiutang laa..along mtk utang).

Aku xmenang tgn duk handle ke opis yg aku dah nek muak. Aku la admint,accountnt,suey-visor(korg phm sendrik),GRO(khdmt p'lggn)..arggghhh pendek citer seme laa atas pale aku yg seb bek xkemek tp otak berbelit2 cam usus yg sembelit.Jam 12tghr, wireman dtg opis nak baiki lori yg idop segan,try start..mati ghupenyer..hahaha!! Aku tepon ler Amran, smpi wireman tuh blk nak amik batri, dia x muncol2..panas ati aku. After dat, Goh plak mai nak amik cek. Aku kate bos dtg krg sket,nnti dia dtg i call u back. Dia pon tepon bos. Xcaye aku kate la tuh. Mampos ko ler..janji aku jlnkan tanggungjawab aku sebgi pekije yg berhemat..ewah!!

Jam 1.10ptg aku out g amik anak sdare aku blk skolah. PaMa aku trn Ktn cr stuffs tuk adek aku yg nak fly next month.So aku ler amik title drebar jap. Smpi umah, aku kuokan ape aje yg ade dlm freezer. Aku gorg sotong ball,cakui & telor. Senang citer, mkn ler ko smpi xlarat nk bwk diri.Ma aku pesan suh gorg ikan,leceh laa. Blk kije krg ler(dlm ati aku). Sudah mkn & smbhyg zohor,aku trus gerak ke opis.Tggl ler ank sdare aku sengsorg tggu aunty dia lg sorg blk skolah.

Fuuuhhh!! Aku dh nmpk merc sape yg lalu. Seb bek aku nak u-turn msk lrg opis. Masuk opis, bos hulur buku cek kat aku. Hmmm..aku dh tau ko suh aku wat per. Ko mmg malas nak tulis kan?kan?Ko reti nak sign..sign..sign..jer. Aku pon, start ler mengarang, membilang,memerah & memaki(dlm ati jer nih)..hahaha!!Bos nak kuar, dia just tgglkan pesan jer.
Bla..bla..bla..Aku dh agak dia nak kemane. Jeng..jeng..jeng!! (Kat akhir nnti aku citer). Aku pon khusyuk gile r wat kije..babi panjat wayar letrik pon aku x sedo ok!(Nak citer laa yg aku nih seorg pekije yg amat berdedikasi & berwawasan ok!). Tulis punye tulis..alamok! Cek tggl sekeping je lg nih. Seb bek (seb bek sokmo aku nih ork?) seme pemiutang aku dah tulis. Lega cam sembelit terbabas. Aku key in dlm pc, adjust akaun, wat lejar..tot tet tot tet...beres!

Staf2 aku seme dah balek kije.Aku nak blk jgk. Nk blk..nk blk!! Printer aku plak wat songeh. Time aku nak cepat ler, ko wat psl. Sokmo!Sokmo ok!Restart blk pc aku yg dah sparuh abad tuh.Bos mai blk opis. Aikk!!Jaohnyer ko parked kete ko? Pesal ko nmpk kete hantu ke kat porch nih? I knew who u bring along. Jeng..jeng..jeng!!(Kat akhir nnti aku citer).Dia pon tgk ler hasil tungkus-lumus aku bekije. Dia kasik aku 2 envelopes. Dia pesan pegi Socso & TNB jupe dgn yg berkenaan. Adeih!Aku amat ler malas kalo bab2 nak bertemu 4 mate nih.Xske..xske..xske!! Dia nak gerak dah nmpknyer..bleh aku blk.YES!(dlm ati aku). Skali dia suh aku tggu Goh nak dtg opis amik cek & settle kan bab akaun ngn dia.HAH!WTF!!Ko xtgk jam ke?Skrg nih dh jam brp?Jam bling2 mcm negro hip hop,xkan wat eksyen jer kot?Aku wat OT pon, ko mane nak byr xcept aku sendrik yg mskkan psl aku yg wat gaji..hahaha!!

Aku pon tggu ler smbl tuh mate aku meliar duk intai sape dlm kete dia.Jeng..jeng..jeng!!(Kat akhir nnti aku citer)Xnmpk r, tinted gile babi r tgkp dia. Kete sultan pon x bertinted tahap tuh. CET!

Goh mai,aku pon wat kije laju2. Bilang,kire&congak.Xcukop kalkulator,jari kakitgn aku pon same nek. Cooldown bebeh..cooldown(nak sdpkan ati je nih tp mane nak sdp kalo ank sdare aku lg sorg blk fardu ain kul 5ptg xberangkut lg). Nak suh abg aku g amik, dia sendrik pon blk lewat. Sabo je la! Jam 5.30ptg, br aku bleh blk. Dlm ati aku nih,hrp2 ler Adam xnangis.

Seb bek(lagi), Adam duk tersengih2 dr jaoh. Dia tny,"Nape achak lame sgt?""Sori,achak byk kije la.""Kite demam la achak.""Blk mkn nasik,xdemam ler."Aunty yg sengal..manede org mkn nasik, trus demam kebah..hahaha!!Dan utk pengetahuan korg, aku x gorg ikan.Heh..heh..heh(malas ok!).

Jam 6ptg,adek aku tepon suh amik dia kat tmpt kije. Driver for a 3rd time..hahaha!!Smpi umah, bagi mkn ke anak2 sdare aku,ilek jap,on9 jap,galop jap & byk lg la japnyer.Abis smbhyg mghrb & isya.Aku on9 smpi lebam(smbl tuh aku wat profile sykt ok!BZ..BZ..). Kul 10mlm, PaMa aku blk, aku pon slongkar la amende yg diorg bli.Xde yg menarik pon(psl stuffs adek aku bkn yg aku). Aku masok bilik smbg blk kije aku. Skali Mama aku pggl,aku igtkan amende(psl sore dia punye a xcited)ghupe2nyer dia kasik aku suar tido. SUAR TIDO ok! Ma aku kate papa aku blikan. Aku tny,
"Bakpe?""Psl ske sgt pki suo pendek."Adeih!! (Toink..toink..dibtg idong aku yg kemek nih)."Time kaseh pd pihak penaja".

Tgh duk wat kije,on9,koya&galop, perot aku nyanyi plop doh.Bwk bertendang ok! Byk stok makanan di dapo jd jgn risau.Dlm duk thn punye thn tahap kelaparan aku yg xbleh dibendung2 nih.Adek aku pon berbunyik,"Kok,jom tomyam k.Mah.""Owos..sedaknyer." Tgk jam kul 10.30mlm doh. Lantak r, janji perot kenyang..amende yg enak didapo xbleh menandingi keenakkan tomyam k.Mah nih.Kitorg trus bersiap & there we go. Singgah kat Geliga jap bli tiket bas.Penjual tiket xde plop(memerut ler tuh).Blk krg sggh blk.Pegi ler kat k.Mah dl. Jalan lengang psl hujan.Lebat sey..mate aku nih dah ler kelabu kelale tp xsedo kediri..degil xmo wat spek.Padan ngn muke aku.

Smpi sane, kasik order & tapau jer(xrock r mkn 2org jer).Betape lame aku x jupe k.Mah. Berciter-citur ler kitorg.Dah beres, bayor & blah. Sggh blk tmpt jual tiket,line kat Kuantan plak dah tutop. Bli esok je la jawabnyer.G umoh Muska jap anto kat dia sebungkos. Aku xleh kalo sesape yg kate,(lbh krg cm nih le ayatnye)"Rase mcm nk mkn ....,mcm best je....,kan best kalo bleh mkn...".Rase mcm pantang r bg aku,pslnye Ma aku slalu pesan,"Buat & bagi ler walau xmampu,xbleh byk, sikit pon xpe, jgn esok ari menyesal."Korg phm x?Xphm,korg phm2 sendrik la ekk.

Blk umah, aku,mama,adek2& aikin pon mkn ler dgn ati yg gumbira. Jgn tawar ler kat papa, dia sudah mkn kat kenduri arwah Tok Sepupu aku yg meninggal pagi td. Innalillah wainnalillah hirajiun. Semoga Allah mencucuri Rahmat ke atas rohnya. Amin. Ok! Dah kenyang, tido laa...boroikan lg perot..nyahaha!!

*Jeng..jeng..jeng...bos aku bwk awek laa. Yg ke brp ntah..aku pon xterhitung dh ngn jarikakitgn aku nih..hahaha!!Semoga bos aku insaf ler sblom menghadap Illahi. Amin.

0 comments: