BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, March 28, 2008

S.K.A.N.D.A.L

Apa bale & dugaan yg TUHAN beri kat aku skrg nih? Aku blur, kecamuk, remuk, sakit, pedih..seme ade. Dalam mase x smpi satu bulan aku bleh kenal ngn 2 org lelaki.Ok..it's normal thing la kite yg idop dlm dunia yg x sebeso mane nih bleh jupe ngn org yg x di sangka² kan?

Tu la ape yg terjadi dlm idop aku skrg. Nak tergelak pon ade jugak. Tapi xde makne gelak tuh kalo menyakitkan ati. Awal bulan baru nih,aku berkenalan ngn sorg mamat nih,james(bkn name sbeno)waa..x teragak² aku taip name omputih..hahaha!!

Aku kenal ngn james nih dlm satu web yg dikenali ramai(korg pom ade la). Tapi BUKAN AKU yg START dulu ok! Semenye dia yg mulakan. So aku ngn xde rase bersalah, give a hand la kat james nih. Kami YM,sms,Ym,sms(smpi jenuh). 2 hari kenal, aku dah kuar ngn dia. It's ok la..pegi makan jer..kete memasing. Lagi pom dia yg ajak. Aku xkan kuar kalo bkn dia yg ajak. Aku nak ajak? Sorry la..nnti aku plak kena bayar..hahaha!!

Seminggu lepas tuh, dia ajak kuar lg. Tapi kali nih, dia amik aku kat depan umah. X kesah r..lagi pom aku single & available. Sape nak amik kesah. Papa & Mama aku pom kasik green light. Bile lagi nak merase nek kete org kan. Aku pergi lepak kat tempat yg aku & dia bese lepak ngn kengkawan. That means, aku kenal la pekije² yg kije kat situ. Dan nak dijadikan citer, kebetulan plak ade member² yg dikenali pom tgh lepak kat situ(br blk kije). Aku just senyum je la ngn diorg.

Ntah mcm mane, esoknye aku rase x sedap ati. Aku tepon achik(suami dia kije skali ngn james nih). Aku x sedap ati pslnyer, aku rase mcm james sorokkan sumthing ngn aku. Aku kalo dah rase x sedap ati tuh..mmg bende x elok la yg akan terjadi. Achik pom citer la semenyer(xyah tggu suami dia yg citer,achik sendrik dah fasih ngn james nih). Hahaha..amik ko! Seb bek aku dah get ready nak time kenyataan yg aku harus time.

Esoknye, member sekije, Ana terview la(laman sensasi). Aku x citer pape kat dia..aku just diam & tgk je reaksi dia. Slow dia tny aku,"Dia dah kawen ke?". Aku tersenyum simpul (apekejadahnye aku tersenyum nih?). Dan sbenonyer..james nih SUAMI org. Aku xkesah la kalo aku berkawan ngn dia & tau status yg dijuarai tuh dr awal lg. Xde la aku nak berperasaan lebih² seperti yg dia berperasaan ngn aku. So WTF? I've been dumb ok!..(Bodohnyer aku). Tapi aku blom bodoh ler psl aku dah amik strategi aku sendrik utk tau profail dia. Aku cukop terer kalo bab² menggodam profail org. Bese la, aku ramai kabel..hahaha!! Nape x caye?..Ikot ske laa.

Dan lelaki yg ke2 aku kenal pom, ade la SUAMI org. Senangnyer aku cr pengganti. Aku saje nak tambahkan bala dlm idop aku nih..Hahaha!! Tapi aku xmo amik risiko. Aku x layan. Aku xmo pecahbelahkan umahtangga org. Aku takot nnti kena kat aku balik. So better, aku bwk diri.

Tapi xpe,aku redha ngn drama dugaan dr TUHAN nih. Maybe there's a wonderful journey after all this messed. Aku still contact ngn james, tapi xde berperasaan lebih. Kalo dia nak feeling lbh², lantak dia r. Yg pasti, aku xde pape ngn dia. Dan aku xmo tny status dia, smpi dia sendrik yg akan bgtau kat aku. Biar dia paham sendrik, dia tuh sape. Seb bek aku tau dr awal dia tuh suami org. Kalo dah makan tahun, x ke aku mati bunuh diri? Hahaha!!

Tapi aku cukop² bertime kaseh ngn kawan² aku yg byk tolong,nasehat & bg kekuatan kat aku. Tanpa diorg, of cos aku x cukop kaki nak berdiri. PaMa aku xtau psl nih. Better i'm shut up. Kalo x, terok aku kena marah. Skrg aku nak sibukkan diri aku ngn xtvt² yg x berpekdah ngn kwn² aku. Hahaha!!

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

haish, awak, jangan layan la, laki org tuh, dah larikan diri skrg gak :D

fasury said...

eden torrai...hahaha!!