BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 25, 2008

high dependency ward

Semalam aku ke Kuantan. 2 mggu berturut² aku ke sane. Tapi kali nih aku pergi ngn mak sdare(Angah) & Ngoh. Kali nih bukan shopping. Kebetulan pak sdare aku merangkap abg sulong mama aku masuk spital sane. So aku amik kesempatan yg ade, pegi ler melawat,kebetulan (dan lg) mak sdare aku br smpi dr Trg. Aku janji ngn Ngoh nak temankan dia booking hotel kat Cherating utk kawan dia. Alang² ke Cherating, bek terus ke Kuantan. Ngoh pon stuju, kitorg pon gerak jam 3.30ptg.

Singgah Impiana Resort jap, fulled, yg tinggal hanya chalet. Trus ke Kuantan. Sampai Ktn, trus ke spital. Malas nak singgah mane². Aku igt mama aku kate Ayh Long duk tgkt 3. Aku pon tepon papa, dia kate tgkt 4. Plak dah..mane satu nih? Aku pon try je la nek tgkt 4. Cari name Ayh Long, Ade la namenyer, katil no.6, Wad Tanjung rupenye, High Dependency Ward. Memang wad utk pesakit² yg bergantung penuh pd alat bantuan mesin. Aku pon masuk ler. Patotnye, sorg patient, 2 org pelawat. Aku bukan jenis makan saman. Masuk tanpa perasaan bersalah jer kami bertiga...hahaha!!

Aku pon tgk ler keadaan Ayh Long aku. Tengah tido ngn nyenyaknye. Dah lame dia kate x bleh tido. Kali nih Alhamdulillah dia bleh tido ngn nyenyak psl doktor kasik ubat tido. Adeih. Ngan wayar yg berselirat, tekak yg ditebuk, air kencing yg x brape nak clear(keruh ler), cucuk tang sane sini...haish..banyak ler. Sbenonyer, Ayh Long aku nih ade penyakit kanser thyroid tahap brp ntah. Dah byk kali la wat operation. Kali nih buang gegendang suara, so Ayh Long aku xleh nak berkata² la xcept menulis. Lame jgk ler aku mengadap Ayh Long aku. Smpi le anaknye, Kak Shima sampai. Aku,Angah & Ngoh pon amuk turn keluar la plak. Duk kat luar smbl amik angin, berimbun la plak sdare-mare smpi. Pas sorg-sorg smpi. Ngoh bukan men terkejut bile tgk sdare-mare aku smpi dgn keadaan saiz fizikal yg amat la menakotkan..hahaha..amik ko Ngoh!!

Kul 6.30ptg kitorg pon balik. Tapi bukan balik Chukai. Pegi jumpa Kak Long, Abg Ipar & Majidah jap. Kul 9mlm br bertolak balik ke Chukai. Igt nak singgah ke Carrefour jap, tp mengenangkan mase yg x mengizinkan pasal hotel blom booked lg, trus straight. Nak singgah makan kat Pattani Family Restaurant, skali tutup. Haish..xde tempat makan best doh nih. Aku pon amik keputusan g makan kat Seri Kalong je la(kat Kemaman nih)...hahaha..sabo je la. Tahap lapo aku smpi sakit kepala doh, tapi bwk bertendang. Ilek².

Aku pon smpi area Cherating, seme hotel aku & Ngoh masok, Eastern Pavillion(penuh), Holiday Villa(penuh), Suria(penuh) & seme hotel aku masok seme penuh. Aku blik semula ke Impiana igt nak amik chalet, tp penuh jgk. Adeih. Aku pon pusing balik naik ke Cherating. Pegi Ranting, Mat Indon tuh xphm plak mende yg aku maksudkan. Receptionist plak ilang ke mane yg kasik warga asing take over kije dia. Mengong tul. Tertekan jgk sket² nih. Aku pegi Riverside, pon same jgk, receptionist ilang tp bkn warga asing la yg take over. Last² Ngoh suh blah, balik pegi makan jer. Aku pon trus ke Seri Kalong.

Smpi sane, x teragak² aku order makan. Ikan masak masam manis, ayam goreng merah, sayur campur & tomyam. Makan xhengat dowh. Memang lapo gile. Bayangkan ler last makan jam 2.30ptg, minum ptg teh o beng jer. Diet tolak tepi time nih. Kul 11.30mlm br jumpe makanan, mmg patot ler kitorg pulon abis²an. Hahaha!!

Sudah makan, balik umah. Jam 12.30tghmlm, br smpi umah. Aku pon balik, cuci muka, salin baju, baca magz & trus tido. Seb bek aku piyed, xde masalah le kalo nak trus humban atas katil..hahaha!!

0 comments: