BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 29, 2008

h.o.s.p.i.t.a.l


baju kaler pink tuh, watak utama citer aku nih

Masuk ari nih, dah 3 hari anak sdare aku, Nurul Hidayah ade dlm wad. Sakitnyer cukop simple, DEMAM. 1st day dia masok hospital mase tuh aku br balik kije. Hari tu, aku pon memang x sedap badan, sakit kepala datang secara tibe². Sampai umah, trus aku landing baik punya. Aku tanya adik aku,"Mana yg lain?""Pegi hospital, Nurul sakit kepala.""Lama doh ke?""Baru jer." Aku pon layan kepala, pegi tido. Aku baru nak tangkap lentok. Papa aku balik & terjah (mcm Abg Nas plak),"Mama suh packed barang Nurul, bwk termos, cawan & seme yg patut.""Bakpe?"Aku tanya. "Nurul kena masuk wad.""Plop doh." Aku ngn sakit kepala nih, gagahkan diri ler jugak, packed ape yg patot.sakit, tp mkn nasik licin!! taik tul..:P

Dengan baju kije, aku drive ler ke spital. Aku kena takeover jaga Nurul, mama aku nak balik sembahyang. Mama janji nak datang balik pas dia smbhyg Asar, aku ok jer la. Xmo la tunjok prangai hodoh aku nih. Lagi pon kejap jer nak balik. Hahaha..aku kalo x ske wat ape², mmg aku tunjok trus reaksi aku dr mimik muke & prangai aku. Memang telus, xde cover² dah. Aku pon tggu ler, seb bek katil Nurul dekat ngn tv, so xde la aku boring nak mampos & serabut ngn bebudak² yg duk memekak x abis² dlm wad nih. Yang jadi masalahnye plak, sound tv nih slow nak mampos. Tgk citer Bella pon xde feel, last² aku tido. Bukan aku jaga patient, patient plak jaga aku....wut eva..janji sakit kepala aku ilang.

Tepon aku berbunyi. Mama tepon."Suryani, mama pegi lepas Maghrib la. Alang² nak dekat kul 7 dah nih.""Hmm..ok la.", jawab aku yg mcm xmo jawab. Bengang jgk aku sbenonyer. Tapi xpe la. Kesain jgk, nnti mama nak kena tido hospital. Aku pon sambung balik tido, tapi xleh. Ghupenyer, ade hikmat(x ogak² aku gune perkataan nih), nurse datang check patient dr katil ke katil. Aku pun tggu ler turn anak sdare aku nih. Berdebar ler jgk jantung aku nih, takot nurse tanya pelik². Bile turn Nurul, seb bek xde pape yg nurse tuh tanya. Fuuuuuhhhhhh. Tgk jam, kul 8mlm dah. Mana mama nih? Janji lepas Maghrib. Aku ngn baju kije lagi nih, rase masam yg amat dah.

Tepon aku bunyi lagi. Mama lagi."Suryani, mama gi lepas Isya la. Smpi sane same gop, kena cari surau. Biar mama makan dulu, siapkan barang² Nurul."Bengangnyer aku mase nih, mmg xleh nak cover dah."Pulok. Tadi kate lepas Maghrib.""Doh, nok dekat Isya doh nih. Tggu la sekejap. Bakpe dop bwk tuala Nurul td, suh dia g mandi?""Doh sy bwk hop papa kabo je la.""Lewat doh nih, dia dop mandi lagi.""Saye pon dop mandi lagi nih. Ngan baju kije lagi."Mama cakap amende ntah lagi, aku xdop mood, trus aku off hp. Aku dah tunjok prangai hodoh aku. Ha ha...xtau!!

Jam 9.15mlm, br aku nmpk kelibat mama. Mase nih, mood aku dah ok. Tapi perasaan memberontak tuh ade lagi la. "Sorry, lewat sket."Mama pon pesan suh bli roti kacang. Aku pon turun, bgtau papa. Papa pon gi bli, aku gi anto. Tggu lagi kat bawah psl mama aku br mandikan Nurul. Adeih la..sakitnyer ati nih...sabo²!!

Sampai umah kul 9.45mlm. Aku trus landing ngn baju kije atas katil. Aku ingat nak landing kejap jer, pastu nak g mandi. Skali aku tibai tido smpi kul 2pg. Nak mandi? X kose aku nak mandi. Aku salin baju tido & sambong tido balik. Busuk? Pedulitaik aku...sape nak cium aku mlm² bute len la kalo aku bersuami..kena la wangi²...hahaha!! Esok b4 8am, aku kena anto breakfast kat mama. Tido la aku smpi lebam..hehehehe!!


2nd day, aku x g jenguk anak sdare aku. Malas. Aku nak landing puas². Dan sememangnyer puas aku landing ngn abju kije aku jgk. Mama aku suh gi kedai, adik aku yg takeover kije aku. Aku tido smpi jam 11mlm. Aku bangun mandi, sembahyang & siapkan hantaran kawan aku. Dan skrg, aku xleh tido lg. Tertekan psl nak tau ape result Manchester United vs Barcelona. Umah aku manede Astro nih. Mujo xde, kalo x parah aku nak membayo. Dan yg pasti anak² sdare aku xkan kasik chan ler kat warga² yg ade dlm umah tuh nak tumpang tgk tv psl diorg akan layan kartun siap bleh hafal amende yg kartun tuh wat. Cukop ler ngn tenet kejadah nih. Lebih dr astro lg aku bleh tgk, xde iklan, xde citer ulang²...huhuhu..nak tgk jgk, pegi umah blakang, pe susah..heh heh heh.

Dah²..aku nak layan citer My Tutor Friend 2 plak nih. Dah hampir seminggu aku xleh nak fokus episod 2 citer ni psl byk sangap kije aku. Lalalalala...bluerrkkk!!

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

awak.
tak baik buat camtu kat mama,
taula awak penat,
sakit kepale.
tp u also have to consider other ppl's state.

anyway..hope everything jz fine there. :)

fasury said...

haish..sayep x wat pape pom kat mama..:P..waktu tuh jer bad mood..pastuh xde pape la..bluerkk!!