BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 7, 2008

KOSPESTIK

Mase aku tgh tertekan(tekang) ari tu, aku & Yana pegi jenjalan dlm CentrePoint(pusat beli yg xbleh blah dlm kemaman...hahaha!!). Aku round area groundfloor. Sampai kat satu lokasi dimana lot tersebut menjual alatan kospestik. Kebetulan ari tu ade promosi produk Royal Jelly(nama sebenar). Yana yg mmg mudah terpedaya ngn promosi yg x brape hebat mane pon pasal xde org yg pegi, buat u-turn. Aku followed up je la. Mmg aku x nafikan pengasas dia seorg macik tuwa tuh cantek, tapi body xbrp mantap mcm aku. Pastu ade anak buah dia 2 org, sorg tuh loghat dia mcm org sabah & sorg lg nama Natasya(nama sebenar). Aku tgk je la amende yg hebat sgt produk kospestik diorg nih psl aku x brp suke ngn alat² yg mencacatkan muka nih. Natural beauty kan lg cantek mcm aku nih nih..hahaha(tanpa terOGAK²).

Mcm² la diorg duk pot pet,pot pet kan. Aku just senyum biri². Dia suh calit produk diorg, kitorg calit. Aku tanpa terOGAK², aku calit hampir nak abis krim tuh. Bese la, kalo produk² kospestik nih, harga punye la mahal, bekas kecik, isi dlm ciput jer. Amik ko, sape suh aku calit. Aku mmg xkan kasik can kat org blakang kalo aku try..hahaha!!

Sampai la pd waktu kemuncak, Yana tny la natasya nih,"Ape mslh kulit muka sy nih?"."Kulit muka adek nmpk kusam, kalo x jg dr skrg bleh naek jeragat, berminyak pon ye jgk"."Sy br lepas berpantang, sbb tuh muka nmpk mcm nih"."Oh! Bagos ler, kalo gune produk nih bleh mengembalikan keserian wajah adek yg kusam tuh". Dia pun tnjk la produk ape yg patot pakai, sapu, tenyeh kat muka.

Tiba², Yana pun tny,"Kalo kulit muka kawan sy nih(aku la nih) mcm mane plak?"."Same la mcm adek, kusam, kalo x jaga belh naek jeragat. Yg kat atas dahi tuh ape?".Aku pon rase atas dahi aku."Jerawat"."Hah! Tuh la, jerawat pun nmpk byk atas dahi tuh"."Bese la. Tgn xreti duk diam, slalu nak picit jerawat kalo xde kije", jawab aku smbl start peMAKIan aku dlm ati. Bodo ke hape pompuan nih? Normal la kalo jerawat tuh, tapi akunyer jerawat x meninggalkan sebrg parut. Aku naek jerawat kalo aku nak dtg bulan, byk mslh duk pikir, cuaca panas & sebab yg paling mantap ialah matang..ok! Aku pon tilik muka pompuan nih, xcantek mane pon kalo nak dibandingkan ngn aku. Aku dah nampak ape dia sembunyikan disebalik foundation yg dia tempek kat muka dia. Parut jerawat dlm syiall!! Penuh satu muka, dah ler berminyak. Takat nak cover ngn alat kospestik tuh, toksah la. Bek ko tempek ngn watercolor adek aku. Ni la masalah manusia kalo jenis x ukur baju di badan sendrik. Aku cukop pantang kalo sebok nak amik tau hal org, hal sendrik x terpikirkan. Aku mmg xleh time. Rase nak lempang laju² pon ade kat pompuan tuh.tgk..kulit muka aku tanpa sebrg tempekkan alat kospestik..cantek jer..hahaha!!

Aku pon mencelah, "Jom r Yana, byk kije lg nih. Smula la". Yana pon amik pamplet jer & kate nak dtg smule. Xde makne nak dtg smule. Blah..blah..aku byk kije lg..hahaha!!

0 comments: