BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 12, 2008

SUCKTARDAY

Hari ni aku pegi kije dgn perasaan yg cukop malas tahap cipan berlari setempat. Aku cukop x suke kije hari Sabtu. Xde kije yg nak dibuat apetah lg nak wat kije² luar. Bosan nak mampos pon ade.
Aku smpi opis jam 8.30pg,abis awal la tuh aku smpi opis, kalo x paling lewat jam 9.30pg(x terogak² aku g kije lewat). Aku psg komputer, sapu lantai opis (sapu kat tmpt yg berhabuk jer), psg kipas & start on9(wajib nih).

Aku on9 YM. Xde sape pon,yg ade i'm on sms,i'm mobile..hah..boringnyer. Aku pon cek email,friendster, VF, myspace & blog aku nih. Kengkawan YM seme cuti ari nih. Yana tepon, xdpt dtg kije psl xde sape nk jaga anak dia. Xpe la..aku tlg coverkan. Nanti aku nak cuti, ko plak tlg coverkan. Hehehehe!!

Xde ape nak wat nih, bosan mmg xbleh blah nih. Staf len seme wat kije luar. Adeih, aku x reti nak pikir nak wat ape psl opis aku kosom(nak pindah). Yg ade meja sebuah,kerusi 2 buah,sofa,PC,printer, mesin faks, langsir & tong sampah..hahaha!! Aku cukop tertekan nih!!Aku blk umah amik adik aku,anto dia pegi kije. Aku balik smule kat opis(amik jalan jauh psl nak ilangkan tekang).

Tiba²..ska on9 YM..hahaha..ade geng bleh borak..seb bek. Mcm² aku duk bercerita-ceritu-ceriti ngn dia. Br semlm cetim ngn dia, tp x byk la psl mata aku sangap(letih mandi kat pantai Cherating) ari nih sembang lg..hahaha..x terOGAK² tul aku nih. Ye la dah xtau nak wat per ngn internet yg ade nih. YM smpi muntah,aku pon blah blk umah for lunch. Aku masak megi jer, psl yg len seme g kenduri. Mama x masak. Sadis tul. Aku pulon pisang 2 biji, neskepi peng secwn beso & megi kari semangkok bertelor. Memang mentekedarah wa ckp lu.

Balik opis jam 3ptg, aku layan youtube citer Ayat² Cinta karya Habiburahman El-Shirazy. Memang best gile. Aku dah bace novel dia(adek aku yg kat NZ blikan tuk kakak² diorg yg masih mencari teman sehidop semati nih)..hahaha!! Aku nak amik feel bace buku tuh, bkn men susah. Adik aku yg Sueya kate,"Aku bace imagine itu adelah Fedi Nuril". Aku pon tanpa OGAK² imagined la Farhi tuh Fedi Nuril. Memang berkesan skali imagined itu. Dan aku adelah Aishah. X bleh Aishah, Maria pon xper..hehehehe!!

Pastu adik aku Suetie kat NZ plak on9. Layan jap smbl meluahkan isi muntah ku. Thanx la Suetie psl sudi menjadi Badang. Hahaha. Dia off g ptg ayam, Bibik Hana plak on9. Layan plak Bik Hana. Dia kate nnti dia blk dia tny mama dia psl jejaka yg mama dia nak ekjaskan tuk aku( bkn suami org). Aku x berharap sgt. Kalo dah jodoh aku time, kalo bkn mungkin ade yg lebih baek. Tapi indahnya idop kalo dapat suami seperti Farhi. Adik aku kate,"Camner nak suami cam Farhi kalo diri sendrik smbhyg tunggang-langgang".Hahaha. Manusia, mmg x lps dr wat kesalahan. Tapi aku percaya, lelaki yg baek adelah tuk perempuan yg baek. Kalo x,mungkin tuh dugaan dr Tuhan. Redha je la kan. Oklaa..aku nak balik umah, dah pukul 6ptg nih, smbhyg Asar blom lg nih. Pastu nak g kedai Era Nona jap. Aku skrg part time wat hantaran kawen. Kalo korg nak tempah hantaran, bleh contact aku. Harga bleh dirunding. X cantek xper, janji manis. Lalalala

0 comments: