BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, April 6, 2008

t.e.k.a.n.g

Kelmarin aku cukop tertekan(tekang). Puncanye, BOS aku yg mmg dah kire cam habit ske wat kije last minute. Aku x kesah kalo kije last minute tuh x bertindan ngn appointment² aku ari tuh, aku bleh time. Yg probsnye, kije yg bos aku time tuh sminggu yg lps, dia passed kat kitorg 4 days b4 due date. Mane aku x bengang. Dah ler aku serabut ngn keadaan opis yg tunggang-langgang(nak pindah la nih). Adeih la!!

Jam 12 pagi aku & yana dah gerak trn pegi opis baru. Smpi sane, aku igtkan org yg wat petisyen ade la kat situ, skali xde. Oklah kitorg pegi round² bandar dl. Kul 1 pegi makan, round bandar lagi smpi lebam. Yana tepon ler tukang tuh kate nnti ade staff nak g amik kunci opis ngn dia. Dia kate okla, dia adekat sekian..sekian. Kitorg blk ke opis smula, tggu punya tggu punya tggu smpi lebam. Aku tepon amran (supervisor), suh g amik kunci ngn tukang. Bayangkan la, kul 3 ptg br aku dpt masok opis. Mmg aku maki kaw² la. Ye la, dah janji tepatilah, jangan nak main² plak suh kite pegi,mari,pegi,mari pah ceros.

Dah dpt msk opis, aku ngn yana pon bertungkus-lumus la siapkan kije yg bos kasik tuh. Aku punye la letih, dgn air cond yg xjumpe kat mane remote(kipas xde, dah ler cuaca mmg panas tahap pdg pasir)bleh terlelap kejap tapi tgn menulis, terer x aku?..hahaha!! X lama pastu bos aku pon smpi, dia tgk la sebutharga yg kitorg tgh siapkan. Ade je yg x kena, naik angin, nak marah². Haish bos, igt bos jer ade angin, kitorg yg dah mcm org gile duk ukur ke bangunan nih xde angin la?..Skali kitorg tnjk keANGINan kitorg baru bos tau langit tggi ke rendah.

Kul 4 ptg, kitorg dah bleh blk. Tp memandangkan kije yg x settle² lg, terpaksa la truskan usaha menamatkan kije. Dah ler aku janji ngn kwn² aku nak makan western food ptg nih. Aku dah x senang duduk dah time nih. Aku mmg cukop² tertekan(tekang). Tagline aku time nih mmg TEKANG!!

Muka aku dah xbleh nak sorok dah tahap keCUKAan aku. Muncung bleh sangkot 20 hanger..hahaha!! Aku kalo tgh panas,tertekan,nak marah & ape saje yg negatif, mmg xbleh nak blah tahap keMASAMan muka aku. Tegor la aku sebaek,semanes mane pon, aku bg 2 jwpn je: diam @ HURMM. Sekian.

Henpom yana bunyi. Skali bos aku kate,"Postponed la dl mane² janji tuh."Haish..menatam sggh. Dia igt kitorg xde kije len ke nak buat. Kalo ko nak bayar OT nih xpe jgk. Jam dah kul 5.45 ptg, aku mmg sakit jiwa dah time nih. Kalo time nih x blk lg, bile mase aku nak pegi join kwn² aku. Henpom aku dah tot tet tot tet. Nak replied sms pon x sempat, inikan pule aku nak angkat. Aku tanpa terOGAK² bleh wat aksi tekang aku dpn bos..hahaha!! Aku angkat ke2² tangan aku macam aksi madihah(anne ngasri dlm citer dunia baru) kalo dia nak marah darius tuh smbl
sebot,"Arrggghhhh...sengalll!!."Tap aku sebut,"Aarrggggghhhh..tekang!!..tekang!!."

Jam 6.15ptg br settled seme kije. Alhamdulillah. Aku blk opis lame, tgk pc, byknye msg YM aku dpt. Sori la kwn², aku mmg x dpt nak replied msg korg psl aku tgh tekang. Aku blk umah, mama aku suh goreng keropok plak. Aku goreng. Malas nak melawan, nnti x masuk syurga. Aku solat jap pastu layan kartun ngn ank sdare aku. Bosan. Aku masok bilik landing atas katil plak, tgk ade miskol, pat tepon. Sori la pat, xdgr. Aku tepon pa, mtk maaf psl janji nak mkn western food ptg td dh cancelled bcoz of me. Dia ajak pegi mlm, aku plak xde kaki. Aku tepon pit, dia br kuar mkn ngn tunam dia. Plak dah. Actually pegi mkn western food nih,pa yg ajak, aku join jer. Tapi sebab aku xde, seme xjd. Perasaan bersalah tuh ade, tp kite rancang jer, Tuhan tentukan. Redha je la.

Aku dah sakit kepala tetiba, dgn berbaju kurong tanpa kain, aku bantai tido maghrib ari. Mama nak bising, bising la. Yang pasti aku mmg x larat nak angkat kepala. Aku terlelap mmg lame r, tetiba ank sdare aku jerit panggil aku. Aku pantang kalo aku tgh tido, org yg gerakkan aku tido x reti base. Kalo aku terkejut tiba² mmg bertambah la skt kepala. Jadi triple. Pak spupu aku dtg umah suh menaip plak dah. Aku dgn mate yg xbleh nak buka, skt kepala berdenyut². Aku gagahkan ler jgk kudrat aku. Siap taip, dakwat plak xde. Haish..menatam sggh. Betul² tekang la aku ari nih. Aku pon wat kaler dark blue. Amik ko. Siap printed, aku pegi mandi. Lama gile aku menyiram psl nak ilangkan sakit kepala. Hahaha!!

Aku pon solat, baca yassin( pengubat sgl mslh aku). Alhamdulillah..lega sket kepala aku. Aku pon msk dapo, mkn nasik smbl layan citer GHOST. Abis makan aku on9...amik ko. Asal lega sket bleh on9 smpi lebam,nak tido dah x bleh dah..hahaha!!

Kul 12.30mlm aku kuar g bandar. Bandar lagi...hahaha!! Balik umah, smbg on9, main game smpi lebam. Bosan, pegi masok tido. Ari nih, ape ke bala lg xtau la yg bakal aku time. Yana cuti ari nih, anak demam. Lambatnye aku nak beranak..hahaha!! Sial²..:P

0 comments: