BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, April 13, 2008

tingat la plak

Tetiba aku rase rajem yg amat terhingga pd ari ini. Biar pon letih br lepas blk dr bank, aku tetap mempunyai byk masa utk dibuang begitu shj. Haish...xkan nak buang mase camtu jer kot. Tetiba aku mai teringat mlm mase aku kuar ngn Pit & Pa.

Hari Isnin,31 Mac 2008. Pa janji nak amik aku pegi temankan dia ke DCNI Kopitiam nak update laptop dia. Aku on je la, psl aku xde kije. Petang tuh, aku dah kuar ngn Pit ke Hai Peng. Pulon tuna sandwich & roti kaya. Skali mlm ni pon, Pit pon ade skali. Pit nak ajak pegi temankan dia jumpe photographer kat Teratak(Simple). Aku ajak Ska & Boy, skali Boy xnak pegi, Ska nak pegi tp malas nak drive. Ikot ske ko ler. Smpi sane, aku xmkn psl aku kenyang lg. Bygkan ler, pg mkn nasik lemak,tghr mkn nasik ayam, blk kije mkn kat HP. Betol² mentekedarah..hahaha. Pa ajak kongsi mkn mee goreng. Aku xmo, ko mkn ler sengsorg, i'm really² fulled. So minom jer la yg kami orderkan. Seb bek kitorg knl ngn tokey kedai tuh. Kalo x maunyer mengata kat kitorg dlm hati. Wuteva!

Tetiba, hempom aku masok msg. Jeng..jeng..jeng..skandal aku anto SMS. "Ada mana?" Aku jwb ler,"Kat teratak jap ngn member, sat g nak g DCNI"."Huh..ramai ke?""3 org included me. Nape?"."Sape lg ade sane? Malas la kat DCNI tu. Igt nak ajak pegi mkn"."Tgk ler nnti, to b kompem"."Sy tggu kat luar je la. lama ke?" Bile aku dpt SMS tuh, aku blur, luar mane plak nih?
Aku pon tepon ler. Dia nak amik aku kat DCNI, malas nak masok, dia tggu kat luar je la. Pit & Pa x kasik aku kuar ngn dia, xcept dia join kitorg. Huhuhu..malas nak pikir.

Dah beres kat Teratak, kitorg pon gerak ke DCNI. Pa pon buke ler laptop dia. Aku ngn Pit layan tgk citer antu Korea, The Shutter ke hape ntah. Aku x terigt lgsg janji aku ngn skandal aku tuh. Dah setgh jam br aku terigt, tuh pon bile Pa tny,"Mana skandal mu?". Aku tgk hempom aku, ade missed call. Pit dah sound,"Dtg ngn aku, blk pon ngn aku. Jgn nak kuar² la ngn dia". Adeih, mati ler nak menjawab. Tp xpe, wat ilek blake. Aku pon tepon ler. Seb bek mood ok..hahaha. Dia ODW nak blk umah dah dgn perut yg kenyang. Dia nak jumpa psl dia nak blk Kl, amik cuti 5 hari. Dah full stop. Jgn pikir yg bukan² la, aku ngn dia kawan je.

Tgh duk syok² tgk citer antu nih, Adik Gile(asst. tauke DCNI) dtg menjelma duk kat kitorg. Bodo tul, dr skolah smpi dah tuwe (br 26 thn) x abis² ngn prangai gile² dia tuh. Nak marah mmg x menjadi la kalo tgk muke dia yg amat la slenga. Aku & Pit nak konsentrasi ngn citer pon xleh. Ngn lawak bodo dia tuh. Mcm² la plak topik yg ajak dibualkan. Potong betol mamat nih. Tertekan jap kitorg. Yg aku xleh blah bile dia kasik tau,"Pit,mu nop nikoh doh bln depan. Nih 2 org bile lg?Xkan nak jd anak dara tua", smbil duk gelak² gile babi. Haish, nak jer aku telangkupkan mangkuk megi kari yg dia makan atas kepala dia. Dah mcm² gosip duk diborakkan, ape yg kitorg makan & minum semenye ditaja oleh Adek Gile. Time kaseh pada pihak penaja yg bengong tahap cipan blari stempat. Nanti kitorg dtg lg, kitorg akan pastikan, ko ade skali. Bleh r mkn free ari² smpi ko jd anak teruna tua..hahaha.

Jam dah pukul 12.30mlm, balik²...esok nak masok kije plak. Anak dara x elok kuar mlm². Lalalala.

0 comments: