BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 12, 2008

xde taitel

2 minggu lepas, 2 hari berturut² aku pegi Kuantan. Hari Rabu aku pegi psl temankan Pa amik barang bisnes dia. Esoknye nak pegi beli barang tuk wat hantaran Pit. Aku nak citer psl hari aku g Kuantan ngn Pit, Pa & Ngah. Hari Khamis, dgn cuaca yg panas hari tuh, aku jlnkan xtvt aku sebgi pekije yg berhemah pd nusa, bangsa & negara, bos aku jatuh tmpt no.4..hahaha!!

Kalo dah namenye ade internet kat opis, on9 je la kijenye. Aku cetim ngn Pit & Ska. Pit ajak aku trn Ktn psl nak bli brg hantaran dia. Sebulan lg nak kawen, satu habuk xde. Aku bengang jgk psl aku yg tolong buatan hantaran dia. Tapi wat ilek blake. Jam dah pukul 4ptg, time aku blk. Ska ajak aku pegi lepak kat Hai Peng. Eh..ko nih, time aku bz tahap cipan blari stempat br ko nak ajak aku ke sini la,ke sana la. Time aku free, ko x igt plak kat aku. Aku suh dia amik aku kat umah, nanti Pit dtg amik aku kat HP jer, dia plak nak straight trus ke HP. Dia suh aku bwk saem aku skali. Aku nk bwk cmner kalo aku sendrik yg tumpang org. Adeihla..last² aku suh dia tapaukan tuk aku jer.

Aku blk umah, mandi & smbhyg. Tunggu punya tunggu punya tunggu(sambil berSMS ngn Ska), Jam 6.30ptg br aku nmpk btg idom Pit & Ngah duk tersengih dlm kete. Apa punya bala la aku dpt kawan cam diorg nih(Malay promise bak kate Ska)...Hahaha!! Ska dah SMS mcm² dah, lmbt lg ke?air cair la,mane ko nih?. Aku suh Pit singgah kat Hp jap amik brg yg aku suh tapau. Lumayan tul, Mocha ice blended coffee breeze,tuna sandwich 2 set,roti kaya 1 set. Best giler...lalala. Aku duk lepak jap ngn Ska & Angoh a.k.a Jebon. Pit dah membebel dlm kete. Amik ko, tggu la heh, aku nak berskandal jap..hahaha!! 5 min jer pon aku beramas-mesra ngn diorg. Pastu gerak g Pizza Hut jap anto purse adek aku then baru la gerak pegi amik Pa.

B4 smpi umah Pa aku & Pit dah melantak tuna sandwich. Blom kuar sempadan Kemaman lg dah start. Jam 7.45mlm smpi Ktn, kitorg pegi smbhyg dl. Pastu br gerak pegi town. Nak pegi SSF HomeDecoCraft, dah tutop, kitorg pon jln ke Mydin(salah satu tmpt membeli yg x bleh blah psl aku x ske msk). Ade la dlm sejam lebih jgk duk dlm tuh. Seb bek ade brg yg nak diblikan. Beres , kitorg pon gerak nak pegi makan. Tapi aku teringat yg Kak Long aku kate Parkson ade wat sale handbag Sacha,Timber dlll. Aku pon tarik la saem² aku pegi Parkson jap. Tilik, try, posing, pegang, jamah & seme yg patot. Aku dah tertarik ngn slh satu handbag yg chumil. Kaler putih, tali bulat kaler coklat. Cantep²...aku bli la satu. Brand Sacha. Aku jatuh cinta kat CR2 actually, tp xde less. Melepas!!

Pastu kitorg gerak pegi makan kat Midnight. Pesan mknan cam 10 org mkn. Pit & Pa la yg order, aku & Ngah bhgian angguk jer. Aku mkn tuna sandwich td pon x trn ke perut lg. Nih nak makan nasik plak...huhuhu!! Mknan smpi, Pit kate, "Sape mkn x abis, dia yg bayo". Letih aku nak makan. Sumbat punya sumbat punya sumbat, aku org terakhir yg abiskan makanan. Memang fulled loaded ok. Nak meletop pon ade perot aku nih. Aku kate,"Pasnih, masok kete sure seme buke zip sluar". Siap bayo, kitorg pon gerak balik Kemaman. Tapi memang betul kate aku, masuk kete jer, memasing longgarkan belt, buka butang sluar..hahaha!!

On de way balik, kitorg followed blakang kete anak-branak Sultan Pahang, plat TP. Ade bodyguard la. Lembap nak mampus bwk kete. Mcm org br bleh lesen. Nak kate makan angin, ape la yg bleh nmpk kat luar. Golap golita. Mampus ko ler, seb bek korg ke Semambu, kalo x, suboh esok ler kitorg smpi Kemaman.

Sampai Kemaman jam 12.30mlm. Esok cuti, bleh bgn lewat. Heh heh heh!!

0 comments: