BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, May 29, 2008

jakun hangkayangsawan

Semalam aku punye la xde kije nak wat. Duk depan monitor xde mende laen aku buke fremster, maispes,vf,utiuk(kate mocik parti kunci),metacafe,serbey(pah ceros),belogsepot & amende yg xde pekdah lasom dlm membangunkan minda aku nih..hahaha!!

So, nak dijadikan citer..adek aku telah memberi aku satu virus laman web baru. Aku ske la bab² edit-mengedit nih. Sbenonyer aku je yg jakun dgn laman web nih. Org len dah ke bulan, aku br nak daftar nama dlm listed hangkayangsawan. Laman web nih sediakan pic² yg sedia diedit dgn letak pic kite(muke shj). Maknenye..body org len,muke kite la. Aku ske..aku ske..aku ske..hahaha!!

Nih antara pic yg aku edit. Sile la menjamu manto dgn pic² cantep dgn model yg manes². Aku turut menganiaya saem best aku yg bername mok de semoh a.k.a boboroi sempena besday dia yg ke 22 (kate dia yg x sedo kediri nop mati esop luse tuh, pdhal same umo cam aku jgk!). Kalo dah tuwe tuh..tuwe la..haish..bakpe aku emo semcm nih?..hahaha!!
aku yg dibantingkan


aku yg dipotretkan


aku yg diiklankan


aku yg menjadi cover magz fofuler


nih mok de semoh a.k.a boboroi

yg pic lelaki duk pelok tuh, aku taruk la as a display image dlm YM aku, skali adik aku tego, suh aku tuko pic tuh psl nnti oram pikir tu aku.Pape la Tie wes...skrg dah terbukti itu sdare awak jgk kam?kam?kam?kam?hahaha!!

Wednesday, May 28, 2008

r.e.n.j.i.s

Semalam aku kuar makan ngn Pa kat sebuah gerai yg digemari ramai. Ramlah Mee Kari name diberi.Menu aku ngn Pa same jer. Aku x order teh o beng sup dah ok..hahaha!!
Sedang syok² makan, Kak Melah(owner) tegur kitorg. Kitorg pon ajak join borak skali. Macam² ler isu yg dikupas,dikorek,digali,dikoyok,dikerutis & seangkatan dgnnye. Sampai la pada isu kawen.
Hah! Kawen? Yups...kawen.
Tetiba aku mai teringat satu kesah antara aku ngn Kak Melah yg mane mase aku nak membayo, dia tny aku,"Kawen x lagi?""Blom.Bakpe?Sape?.""Kalo Kak Lah kenalkan ngn seseorg nk x?""Sdare Kak Lah jgk.Isteri dia br meninggal baru nih.""Oh!Duda."(Owh Kak Melah, x teragak² akak nak kasik duda pada diriku yg maseh mude,jelita,manes,cantep..haish..seme yg indah la)"Hah..tapi dia baik la, Kak Lah tau la psl dia sdare Kak Lah.""Ada anak ke?""Ade, yg bongsu br beberapa bulan.Kesian tgk dia handle sorg anak².""Doh brp org anak dia?""Dalam 5 org kot."(Owos..ramainye nop kasik subsidi kat aku.)"Xpe la Kak Lah. Xmo r, dop brp minat ngn budok²..kalu anok sendrik laen. Nihkan plop anok orang."Jujur sekali kate² ku..hahaha!!
Balik umah, aku citer kat mama. Mama kate,"Bakpe?Dop laku sgt ke anok mama smpi nop wi duda anop ramai?Pupus doh ke lelaki bujang?"

So, semlm pon keluar lagi skali psl duda anak ramai tuh. Haish! Seb bek Pa memberi pendapat yg bernas & padat skali isinyer.Kalo wat esei, sah² dia yg juara.Dah memang aku xnak & aku x berminat, xyah la nak wat promosi besar²an. Aku bukan memilih, aku x kesah kalo aku kawen ngn duda, tp pastikan duda tuh xde anak, even sorang pon aku xnak. Aku xske budak². Telusnyer aku. Kalo anak aku sendrik len la citernye. Pasal darah daging aku. Heh heh heh.

Memandangkan usia aku yg bertingkat² nih, sape yg x risau kan bab berumahtangga. Tapi aku malas nak pikir, Insya Allah, ade la tuh terserempak jodoh aku kat mane². Ye la..sedangkan org salah nek kete igtkan dah nek kete kawan(kisah benar nih) pon bleh bertemu jodoh camtuh jer, inikan pule yg bercinta bertahun². Ape² la..org nak kate ape pon aku xkesah skrg. Janji aku ade family yg best, hepi ngn idop aku, ramai kawan yg happening(susah senang skali) & seme² yg havoc.




p/s:Al-Fatihah buat pemergian bonda Polee the odisi(Buntil's Bundle). Semoga rohnya dicucuri rahmat.Insya Allah.

Thursday, May 22, 2008

teh o beng SUP!!

Petang td, dlm jam 12.50tghr Aja tepon aku. Ajak aku lunch. Aku kate ok je la. Janji kat Mee kari Kak Melah. Sblom tuh, aku g amik anak sdare aku kat skolah jap, anto dia blk umah trus aku rempit pegi opis smule. Aku ajak Yana join skali. Aja dah tggu kat sane dgn tekamnye...hahaha!! Sabo deh!

Smpi sane, aku pon trus capai tisu. Panas wes..rase cam berpeloh muke, bile sapu ngn tisu, x baasah pon..haish!! Bile tukang amik order smpi, aku ngn smangat trus kasik tau,"Kuey teow sup 2, teh o beng laici 2."Tapi tukang amik order dop dgr. Dia tny lg. Aku yg penat berjalan x reda lg pon ulang la laju²,"Kuey teow sup 2, teh o beng SUP 2. Eh! Saloh..teh o beng laici 2." Tanpa menerima sebarang arahan dr pengarah, seme ketawa gile nak mampos termasok la tukang amik order tuh. Malunyer aku..hahaha!! Aja pon sound,"Takop dam koyang." Atam nih..atam nih!! Tapi xper..aku ilek jer..mende dah terkeluo..wat ilek jer r..sikit pon x malu. Bukannyer aku sound sekedai,"KUEY TEOW SUP 2, TEH O BENG SUP 2!!"...hahaha!!

Ok...xper²...kuey teow sup ngn teh o beng laici dah smpi..jemput makan eh..:P..Alhamdulillah..kenyam aku..heh heh heh!!

belated besday

6th May 2008. It's my 27th birthday. Betapa lame aku x update blog nih. Aku igt nak update mase besday aku..tp aku malas. Biar la..belated..belated la..dlm nih je pom. Mase besday aku byk jgk wished² yg aku dpt, sms, testmonial, komen,nyanyian & mcm² la. Hadiah..xde..huhuhu. Tapi x kesah..janji saem² ku igt akan besday ku sudah mencukupi bagiku..ewah..jiwam la plop.

Tapi besday aku, byk tul tekam. Mostly wished yg aku dpt ialah,..Umo dh meningkat, bile nk kawen?..dah tuwe pon dia, nasik minyak bile?...cmner nih?kempunan nasik minyak oram kawen nih. Haish..sayam²ku. Bawak bertendam ye..akan kawen la aku satu ari nanti. Jodoh seme kat tgn Tuhan..aku ikhtiar jer..:P

Kalo nak mkn nasik minyak, aku bleh banje nasik minyak blakam paso. Best wooo..lame x pegi sane..windu Mak.

So, thnx very much to all my beloved parents, siblings, frens & others. I'm really² appreciated it. May ALLAH blessed us all. LOV & PIS!


United Triumph-tak sia² aku g moscow


nih pic dioram menam semlm..jore EPL 2008

Semalam, 21 Mei 2008, berlangsung ler musim EPL yg terakhir dimane pasukan febret aku Manchester United bertemu dgn Chelsea. Debbo jgk sposem, aku siap tido awal, kul 9.30mlm aku dah tido tp aku x set alarm(dop igt stabop). Aku pesan kat adik aku, gerak aku jam 2pg..tuh jer. Tapi haramkejadoh nak bangunkan aku.

Aku terbangun jam 3.35pg. ODW aku nk g toilet, aku henpon aku berbunyi. Terbatal jap niat aku nak g toilet. Check msg, dr izzat gonjem,"Gane kate saknim? Gane mu seri neh?Hahaha..Dop beh ag gni kak tem.."Aku replied,"Tekam eh.Kalu k.Tem msk, sure skor doh 2 butir. Gane krek²."Dia replied lg,"Gane?Gane kate saknim?Hahahaha..Tekam gop nih.." Aku replied lg,"mu ngn tekam mu blh g mapuh.Ha3.Tdo lg beh.Tdo krek²."SMS aku mati takat tuh jer.Aku tgk PC, aku tgk jam. Dlm otak aku pikir mcm²..nak on9?tido?tgk bola?on9?tido?tgk bola?.Mati kutu jap..tp kepala aku xde kutu.

nih pic lame..mase game ngn lyon mac 2008

Final result aku, on9 smbl tgk bola. Tapi x kose aku nk tgk bola kat telibisem tuh. Skrg nenet kan ade, live melalui nenet la. Kalo x, pe baram pakai streamyx kalo x gune sebaepnye. Jimat kos letrik. Skali harong kate oram tranum.Aku pon, xjd nak smbg tido, on ler PC. Perkara pertama aku, on9 YM r. Aku dah agak dah, kalo aku available jer, sure izzat gonjem yg duk invi pah ceros jd available tiba². Tekam molep dia tuh..hahaha!! Layan je la..kalo x..lentok aku dpn PC, bola mane hapekemane.

Bola br lepas separuh mase pertama. Gol pertama minit ke 27 disumbat oleh lelaki yg mmg menjadi kegilaan wanita² sluroh dunia. Christiano Ronaldo. Atam nih..kalo dia muslim..dah lame aku ngorat..hahaha. Pastuh x lame, Chelsea berjaya menyerikan kedudukan. Tekam jgk tgk mate seri tuh. Tggu sumbat, x sumbat, tggu sumbat, x sumbat jgk..pah ceros la gini. Mase tggl lg 5min. Minit² terakhir Ferguson masukkan Ryan Giggs gantikan Paul Scholes. Sukenye ati aku. Biar la org pggl dia ayam tuwe, jgn pandang seblah mate, taji maseh berbisa wooo!! I LIKEEEE!!

Perlawanan tmbh lg stgh jam. Haish..nih aku x kose nak meneruskan konsentrasi aku. Tapi xpe..demi abam Giggs & sayam Ronaldo, kuteruskan usaha menggembleng mate melihat & jari menaip. Aku pegi kaco neskepi. Dlm mase tmbhan nih ler, kluar masok pemain bkn maen krek² lg...hahaha..tekam nop sumbat gol lake. Aku SMS kat Ska,"Guane ni sayam.Pah ceros la nk tggu skor. Mate rabok molep ni. Tmbh plop dh mase. Tekam eh!Neskepi berjag² dh nih.Haish!"Dia pon rep,"Hahaha..tau xpe..bolok man u pg nih."Aku pon layan ler pah ceros,dgn pemain yg tunggang terbalik,hantok pale same sendrik, kad meroh,kunim melayam².... smpi la wisel tamat bunyi. Penalti la akhir kate. Debbo nih..debbo.

Teves start dl: pastu Ballack (1:1),Carrick:Belletti(2:2), Ronaldo:Lampard(2:3), Nani:Cole(3:4),Hargreaves:Terry(4:4), Anderson:Kalou(5:5) & yg last nih la hop debbo ngat² nih. Giggs:Anelka(6:5). Amik koram² yg ske² pangkreas gelor ke abam Giggs ayam tuwe. Koram² yg pndi sgt pggl dia nih ayam tuwe, koram pndi ke sepak bola?..(Haish..pesal aku emo semcm nih?) Hohohoho..abaikan.

♥ abam giggs sayam ♥

Skrg, termaktub la mengatakan bahawa pengakhiran musim EPL & juaranye ialah Manchester United. Yeah..yeah!! Tahniah pd seme² peminat MU yg telah berjaya merabakkan mate dgn jayanye. Dan bakal bermula la pulop episod EURO 2008. Nop sokom wat ane dop au. Tgk la Pak Degawan kate ndape pasnih. Hahaha!!Ok..abis game..aku smbg tido..esop kije neh..heh heh heh.


GLORY, GLORY MAN UNITED..GLORY,GLORY MAN UNITED..GLORY,GLORY MAN UNITED..AS THE REDS GO MARCHING UP,UP,UP :D

Sunday, May 11, 2008

hepi MAMA's day

pic terbaru diorg holiday ke jakarta..haish!!

Selamat Hari Ibu buat seme kaum ibu di seluruh dunia...teristimewa buat MAMA tersayam..Puan Hjh Fatimah bt Che Omar. Terima kasih diatas segala pengorbanan yg telah mama curahkan. Sesungguhnya, segala kaseh sayam, titik peluh, makan pakai & perhatian yg mama berikan x dapat kami (Kak Long, Kakok, Yaya, SueTi & SuePi) balas. Dan sekiranya, kami dapat membalas segala pengobanan yg mama berikan, ia masih belom mencukupi.

kami 4 beradek,k.long xdop psl dia dah kawen..lalala

Kakok tau, mama begitu bersungguh² dalam mendidik kami semua agar menjadi orang yg berguna apatah lagi dengan perkembangan anak² mama yg makin dewasa nih, sudah pasti mama nak anak² mama mendapat kehidupan yg sempurna.

Kakok masih igt & xkan lupakan bagaimana mama bertungkus-lumus, bersengkang mata bekerja demi membesarkan kami semua. Mama selalu pastikan anak² mama mendapat apa yg anak² mama nak, tapi kakok tau, mama xpernah nak melebih² dlm memanjakan anak² mama dengan kebendaan. Kakok maseh igt, susohnyer papa & mama nop blikan mainan tuk kami semua. Kalo dpt mainan, mcm jakun sengsorang..hahaha!!

Mainan yg kami dapat pulak, x pernah yg murah²...huhuhu!! Semenye lumayan. Kecik² dah ajarkan kami ngn alat² muzik..hahaha!! Nak wat cmner, papa la galakkan. Bile dah besar nih, sorg pon xjd ahli muzik..hahahaharam kejadah seme tuh..cewah..:P

Hurmm..pagi td aku lupe nak ucapkan Selamat Hari Ibu kat mama sblom aku pergi kije. Sampai kat opis br aku teringat. Trus aku SMS kat mama.."JASAMU SELUAS LAUTAN, BUDIMU TAK HARAP BALASAN. PESANMU JADI PANDUAN,DOA RESTUMU BAWA KEBAHAGIAAN. MAMA..ENGKAU INSAN TERAGUNG TIADA BANDINGAN. SELAMAT HARI IBU, SEMOGA DIBERKATI ALLAH DUNIA DAN AKHIRAT."

Petang, aku blk kije awal psl mate mengantuk gile² babi la. Lepas smbhyg Asar aku tido. Kul 7mlm, mama gerak bgn tido sbb nak dekat Maghrib dah. Aku dengan perasaan malas, amik henpon aku, tgk ade mesej. Dari mama. "Haish...kakok dh balik, dopkan la berSMS gop?", kate aku dlm hati. Aku pun bace,"TKU sme atas ucpn hri ibu. Mga hdupmu dbrkt Allah. JGN tgl Smbyg Sjd kpdNYA 5X 1 HARI."Fuuhhhh...mama mmg terer bab short form ayat. Tabik spring r..hahaha!!

Lastly...mama memang mama yg terbaik dalam dunia nih. Xtau la guane keadaan idop kitorg adek-badek kalo mama xde kat sisi kitorg..huhuhu!! Terima kasih yg x terhingga ke atas segala pengorbanan yg mama curahkan. Dan yang paling last skali, len kali kalo nak g holiday kat oversea..ajak la anak² mama sekali eh? Sokmo kena tinggal..huhuhu..kesian kitorg. LOVED U SO MUCH. KISSes & HUGs EVERYDAY..MMMUAAHH!! Everyday is mother's day! Yeah!!

Thursday, May 8, 2008

bitza's wed

2nd May 2008, saem aku yg mmg gile tp x segile aku Norhafiza Othman telah berjaya melangsongkan perkahwinannye yg bertemakan epal hijau dgn jejaka pilihan sendiri yg x disangka² Ahmad Hafiz Ismail dgn 2 kali lafaz. Alhamdulillah..slamat dah korg berdua. Aku nih bile la lagi bleh merase nikmat berumahtangga? Colam pom blom ade..hahaha!! Tapi xpe..tuh seme ketentuan ALLAH s.w.t. Ade la tuh jodoh aku terselit kat mane², cume cepat ngn lambat jer Allah nak tunjok..kan? kan? kan?

nih lepas akad nikah..versi arab daa



->cantepkan pengantennye...

xdpt shot yg best->

Majlis dia memang meriah gile babi. Tapi meriah pon disebabkan oleh kehadiran kitorg yg memang dah gile²an, kepala masok air pon ye jgk, biar pon sparuh dr kitorg sudah pon beranak-pinak. Memang riuh ngn mulot sorg² yg bertutur mcm pluru machine-gun x benti² tembak org...hahaha!! Dari skolah, smpi la nih, x brubah lgsg prangai. Bile la nak buat pembaharuan?..hahaha!!

<-saem gile²an..tp rmi lg yg xdpt dtg..huhuhu




berebut nk posim->



xmo kalah bab posim-^


<-aja,aku & mek ngoh


antara artis yg hadir->







<-syakir,aku & aja

amik berkat..hahaha->

Aku buleh kire org penting r dlm majlis tuh, ye la, aku incharged bhgian hantaran. Pomot sket hantaran sentuhan aku & tenaga² luar yg aku gunekan...time kaseh pd yg sudi menghulurkan bantuan..hehehe!!


antara hantaran yg aku & tenaga luar gubah :D
buah²an jer lupe nak snapped pic..huhuhu