BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 28, 2008

r.e.n.j.i.s

Semalam aku kuar makan ngn Pa kat sebuah gerai yg digemari ramai. Ramlah Mee Kari name diberi.Menu aku ngn Pa same jer. Aku x order teh o beng sup dah ok..hahaha!!
Sedang syok² makan, Kak Melah(owner) tegur kitorg. Kitorg pon ajak join borak skali. Macam² ler isu yg dikupas,dikorek,digali,dikoyok,dikerutis & seangkatan dgnnye. Sampai la pada isu kawen.
Hah! Kawen? Yups...kawen.
Tetiba aku mai teringat satu kesah antara aku ngn Kak Melah yg mane mase aku nak membayo, dia tny aku,"Kawen x lagi?""Blom.Bakpe?Sape?.""Kalo Kak Lah kenalkan ngn seseorg nk x?""Sdare Kak Lah jgk.Isteri dia br meninggal baru nih.""Oh!Duda."(Owh Kak Melah, x teragak² akak nak kasik duda pada diriku yg maseh mude,jelita,manes,cantep..haish..seme yg indah la)"Hah..tapi dia baik la, Kak Lah tau la psl dia sdare Kak Lah.""Ada anak ke?""Ade, yg bongsu br beberapa bulan.Kesian tgk dia handle sorg anak².""Doh brp org anak dia?""Dalam 5 org kot."(Owos..ramainye nop kasik subsidi kat aku.)"Xpe la Kak Lah. Xmo r, dop brp minat ngn budok²..kalu anok sendrik laen. Nihkan plop anok orang."Jujur sekali kate² ku..hahaha!!
Balik umah, aku citer kat mama. Mama kate,"Bakpe?Dop laku sgt ke anok mama smpi nop wi duda anop ramai?Pupus doh ke lelaki bujang?"

So, semlm pon keluar lagi skali psl duda anak ramai tuh. Haish! Seb bek Pa memberi pendapat yg bernas & padat skali isinyer.Kalo wat esei, sah² dia yg juara.Dah memang aku xnak & aku x berminat, xyah la nak wat promosi besar²an. Aku bukan memilih, aku x kesah kalo aku kawen ngn duda, tp pastikan duda tuh xde anak, even sorang pon aku xnak. Aku xske budak². Telusnyer aku. Kalo anak aku sendrik len la citernye. Pasal darah daging aku. Heh heh heh.

Memandangkan usia aku yg bertingkat² nih, sape yg x risau kan bab berumahtangga. Tapi aku malas nak pikir, Insya Allah, ade la tuh terserempak jodoh aku kat mane². Ye la..sedangkan org salah nek kete igtkan dah nek kete kawan(kisah benar nih) pon bleh bertemu jodoh camtuh jer, inikan pule yg bercinta bertahun². Ape² la..org nak kate ape pon aku xkesah skrg. Janji aku ade family yg best, hepi ngn idop aku, ramai kawan yg happening(susah senang skali) & seme² yg havoc.




p/s:Al-Fatihah buat pemergian bonda Polee the odisi(Buntil's Bundle). Semoga rohnya dicucuri rahmat.Insya Allah.

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

pa tu sape wak?
takkan papa kot, takkan pap kua tak ajak mama?

haish, kawen la nanti tuh, amin.,
tut tut, naik pelamin berempat sekali kite seme ni ye. hahahaha :D

fasury said...

xmo..nek plamin slamin ngn kamu..xbest..adiah xdpt byk..hahaha!!


pa(paja)=fajariah