BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, July 30, 2008

l.o.s.t


anak sedara aku (aikin) bz menggentel tinge arwah moyang(arwah tokki aku)


Jumaat mggu lepas, 25 Julai 2008 bersamaan 22 Rejab 1429 Hijrah, aku telah kehilangan satu²nya Tokki (belah papa aku). Arwah telah selamat dikebumikan selepas Asar & siap ditalkinkan jam 6ptg. Suasana sungguh tenang, semua berjalan dgn lancar. Terima kaseh yg x terhingga pada semua yg menghulur kudrat & tenaga. Hanya ALLAH S.W.T yg dapat membalas jasa anda semua. Semoga rohnya, ABDUL RAHMAN BIN ABDULLAH berada dikalangan orang² yg beriman & dirahmati ALLAH. Al-Fatihah....

c.h.e.r.a.t.i.n.g


xde ape cite yg nak di update kan...xcept nak share kemeriahan kitorg g mandi pantai..lalalala

nih warmed up b4 g mandi

makhluk yg terlibat diatas : aku, boboy & aja


scene² sewaktu mandi pantai terpaksa disensorkan...harap maap!! :P


yg nih
scene slps acara berenang kuak bebas,lintang,rama²,dada & kuak krek²



makhluk yg terlibat : aku,boboy,aja,ngoh & ijat


pastu pegi makan kat kedai yg mmg x best..huhuhu!!


pic aku xde psl di sensor kan..harap maap!!


nmpk agak tertekan waktu makan ye!!

kemudian ketibaan 2 makhluk asing



makhluk yg terlibat : muska,boboy & syed


kemudian pas kenyang, kitorg gerak blk umah, muska & syed gerak ke Kuantan krek². TAMMAT

Saturday, July 19, 2008

h.a.n.g.o.u.t

Malam bile ntah aku pon dah lupe, aku,Ngoh,Ijat & Boboy pegi lepak umah Aja. Actually dr petang kami keluar. Pegi makan sata & otak² kat Kuala Kemaman, pastu pegi umah ma mertua Bitza. Pegi melawat dia sakit & smpi umah dia time org dah azan Maghrib. Huhuhu...

Balik dr umah ma mertua Bitza tu ler, kitorg lepak kat umah Aja smpi kul 12mlm. Macam² ler aksi yg terjadi sepjg duk lepak kat beranda umah dia....

main kawen² la....

posing smpi mati..hahaha!!

yang nih aksi paling HAWT dr boboy:


model dr agensi "dop sohor SB"


sedikit sendat tp boleh la..tajaan "Carlo Rino"



stok Veet dah abis..hahaha!!
tajaan"Green Mood-Parkson"

Aku Tergoda


pandai² korg ler nak teka yg mane satu cholil(vokal/gitar), adrian(bass) & akbar(drum)

Mlm Jumaat br nih(krek² aku citer psl mlm Jumaat)..hahaha!!, abis lepak kat Restoran Lucky Star, aku tumpang blk nek kete Muska, included Boboy. Tertekan spjg perjlnan nak balik umah aku. Mane x tertekan, diorg duk test sore nyanyi cam Abg Lan MUH. Sabo je la..x lepas jgk nyawa sbenonye. Tapi ye la, adat menumpang kena la redha ngn segala hak tuan punye kete. X bleh nak halang. Haish! Nak smpi kat umah aku, baru la aku tergoda ngn satu lagu yg Muska pasang. Band dr Indo-Efek Rumah Kaca. Little bit weird is it nama bandnye?..Hahaha!!Tapi lagunye memukau. Really..aku xtipu. Korang bleh dgr sendrik lagu tuh. Lagu yg aku tergoda tuh namenye Di Udara.





DI UDARA

Aku sering diancam
juga teror mencekam
Kerap ku disingkirkan
sampai dimana kapan

Ku bisa tenggelam di lautan
Aku bisa diracun di udara
Aku bisa terbunuh di trotoar jalan
tapi aku tak pernah mati
Tak akan berhenti

Aku sering diancam
juga teror mencekam
Ku bisa dibuat menderita
Aku bisa dibuat tak bernyawa
di kursi-listrikkan ataupun ditikam

Tapi aku tak pernah mati
Tak akan berhenti
Tapi aku tak pernah mati
Tak akan berhenti

Ku bisa dibuat menderita
Aku bisa dibuat tak bernyawa
di kursi-listrikkan ataupun ditikam

Ku bisa tenggelam di lautan
Aku bisa diracun di udara
Aku bisa terbunuh di trotoar jalan

[Reff:]
Tapi aku tak pernah mati
Tak akan berhenti

enjoy krek² acap²!!



Friday, July 18, 2008

kenduri tekam part 2

Hari Khamis mlm Jumaat minggu lepas aku dpt sms dr Bitza suh pegi umah baru dia..ade wat kenduri doa selamat + naik umah. Masalahnyer ngn Bitza nih, ketik² baru nak bgtau & maklumkan utk seme geng². Haish...aku dpt sms dia mase tgh buke pose sunat Rejab. & of cos la aku dah makan dgn perasaan yg bersungguh² time tuh. Dah tuh plak, aku pegi umah dia mase tuh jam dah kul 10mlm. Ngn kete papa, aku gerak pegi angkut Mijae & Boboy. Ijat angkut Aja & Ngoh.Kete aku smpi dl kat sane, tp malu nak masuk psl org ramai lg & pakaian kami waktu tuh krg seswai(kami pk org dh xde).Kami tggu jer la kete sebuah lg smpi. Dan nih ler aktiviti kami bile dah masuk umah org, wat cam umah sendrik(tetamu dah xde).

sajian yg disediakan..lumayan..ngn piyuk² skali..hahaha!!

kekontrolan sdg berlaku.


dr kiri : ijat,boboy,mijae,ngoh,aku & aja


tuan umah a.k.a bitza sdg menyetimkan diri.


suami tuan umah a.k.a amad apih..kitorg pggl papa..hahaha!!

LEPAS MAKAN & SEME PEROT DAH KENYAM KREK²
inilah yg terjadi :


wat² bz... & posing ler


penangan tudom piyuk & ntahapehape.

SESI DI LUAR RUMAH :


abis nih..kitorg pegi lepak minom kat bwh jejantas..huhuhu!!

Thursday, July 17, 2008

kenduri tekam


kenduritekam from fasury on Comiqs

Tuesday, July 15, 2008

ade ape ngn pic nih?

Kelmarin aku cetim ngn ijat..dia sent aku file yg berintikan:



nih kalo korg terer, menatam ape la nih?..Ijat kate toyol. Toyol mu krek² kalo muke cam tikus. Yang membuatkan aku pelik, kemaluan amende gitu? Aku tgk cam konet jer..haish..ntah ler...aku pon xtau..hahaha!!

Wednesday, July 2, 2008

d.e.b.a.t papa & son



Huhuhu..semlm aku tgk rancangan "LIVE" debat antara DSAI & DASC kat tv9..ye la..umah aku xde astro..pa aku xkasik langgan. Dia kate cukop je la ngn tenet yg ade. Sepatotnye semlm aku janji ngn kae,aja & ngoh nak kuar. Aku janji nak kuar dlm kul 9lbh...skali smpi abis debat tuh, aku dah rase malas nak kuar. Kae ajak kuar kul 9. Kul 10, dia anto sms kate xde mood dh. Lg elok, xyah ler berharap ngn aku nih. Ngoh plak suh aku amik dia pas citer sindarela. Aja plak mate dah rabak tggu aku. Naseb ler bleh kawan cam aku..hahaha!! Pendek citer, aku dah pose kuar mlm selama 4mlm dah..baek kan aku?

Oklah..berbalik pd rancangan debat semlm. Honestly aku kate,"Aku penyokong setia DSAI!!". Pada korang yg bace blog aku & x berpihak lgsg ngn DSAI, ikut ske korg ler nak kutuk amende yg aku taip.Aku nyer blog, aku nyer ske r. Aku x mintak duit & tenaga dr korg utk mtk bace amende ketidakpuashatian aku kat KERAjaan skrg.



Aku skrg tertanya², psl ape KERAjaan anto kambeng itam utk berdebat ngn serigala? Ye la..bak kate citer WANTED,"Don't send a lamb to kill a wolf!". Psl ape bukan Pak Dolah @ Abg Najib sendrik yg berdebat ngn DSAI? Ke mane diorg? Xkan Pak Dolah dah TIDORRR kot?

Aku amat tertarik ngn pusingan ke2 debat yg mane... Menteri Penerangan DASC menyerang peribadi DSAI. Ape kes nak serang² peribadi org nih? DSAI ilek jer jawab,"Nih bukan debat saya & sedare shabery." Menurut DASC, perjanjian IPP yang membebankan Petronas hari ini dipersetujui dimasa DSAI menjadi Menteri Kewangan.

DASB tuduh DSAI mencanangkan agenda populist, DASC kata sekiranya harga minyak diturunkan, kadar inflasi akan naik jauh lebih tinggi sepertimana yang berlaku di Venezuela, Iran dan Arab Saudi. Masalahnye skrg, DSAI kate nak turunkan inflasi secare berperingkat. Pastu plak..minyak negara Malaysia dah ler RM2.70, inflasi tinggi. Venezuela, harga minyak RM0.15, inflasi tinggi.DASC nih paham ke idok pasal ekonomi? Dulu mase skolah² dulu ade x blajo psl ekonomi asas? Tau x inflasi tuh ape?

Menepis tuduhan DASC itu, DSAI mengakui bahawa kontrak IPP ditandatangani semasa beliau menjawat Menteri Kewangan. Walaubagaimanapun DSAI berkata Pengarah Tenaga Nasional Berhad Ani Arope pada masa itu menyokong penuh bantahan Kementerian Kewangan dibawah DSAI terhadap isi kandungan perjanjian IPP yang dipersetujui oleh Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

Aku paling suke bile DSAI hentam DASC ngn kenyataan nih,"Baiklah, itu apa yang terjadi pada 1988, tetapi sekarang sudah 2008, apa yang KERAjaan BN buat? Bukankah kenaikan harga minyak secara inflasi hari ini adalah preskripsi IMF?"

Aku mmg gelak kaw² time nih. Yela, ape kes DASC sebok duk ungkit kesah thn 1974,1988,time Tun Razak tubuhkan Petronas..bla..bla..bla..Tuh kesah lame la brader. Yang lepas tuh lepas ler. Nenek moyang ko sendrik pon kate,"Barang yg lepas usah dikenang."Che bek tul ko nih. Blajo tinggi², soklan dak drjh 1anggur skolah tamil pon bleh jawab. Pastu plak nak citer psl thn 2015, alamOOK! jaoh lg tuh. Ntah idop ke mati kite seme mase tuh. Dah ler kiamat makin dekat nih. Ko x takot ke?..Hahaha!!

Kata DSAI, dengan pendapatan berbilion ringgit dari harga minyak yang naik, serta penjimatan wang jutaan ringgit dari kebocoran, mengapa KERAjaan susah sangat hendak ambil RM1 bilion (kurang RM0.50 seliter) sebagai subsidi bagi meredakan beban rakyat? DSAI dah mintak secara baik dan ikhlas dah tuh. 50sen jer brader, xkan nak mengira kot. Korang dah kije best², gaji riban² mmg ler xkesah sgt harga minyak nak nek smpi tahap dewa skalipon. Korang xpikir ke ape yg terjadi kat rakyat² luar sane yg tahap ekonomi dia mmg bukan kais pagi,mkn pagi dah, tapi kais pagi stok mkn tuk 2 ari. Haish..tuh seb bek 2 ari, kalo seminggu?..xke mati kebulor anak bini kat umah?...Xkan nak biar rakyat KREK² ACAP² masok rancangan BERSAMAMU. Makan siput che bek, minom air ujan,guna pelita(minyak jgk tuh). Bina skolah beribu², tp x semua rakyat mampu nak anta anak pegi skolah la brader. Kalo skolah pon, nak bayar yuran pon tertangguh².Uniform ngn kasut jgn cakap ler.

Ntah ler...ape yg bleh aku kate, KERAjaan skrg byk untungkan kroni² & kepentingan sendrik. Xkesah ler rakyat ko mati kebulor ke, kempunan ke, bom ke, liwat ke, tembak ke, racun arsenik ke...janji aku & kroni bleh idop bahgiye aman & damai kat dunia (ana yang punya!), bleh shopping KREK² ACAP² kat oversea. Sekian, terima kaseh.

Aku Insan Lemah


Ari ke2 aku bleh menunaikan kewajipan aku pd Tuhan Yang Esa nih, amat laa memeritkan. Nih baru jatoh dr skota harapanku yg xde la terok mane pon kecederaannye berbanding kali terakhir aku eksiden kena langgar ngn motor tahun 1989. Muahahaha..betapa lame aku jaohkan diri aku dari malapetaka.

Paling perit skali time duduk antara 2 sujud & tahiyat awal/akhir. Hohoho..bleh tambah lebam kat kaki aku. Tapi aku redha, nih baru sikit ujian dr Tuhan. Alhamdulillah aku masih lagi berpeluang utk menambah amal ibadat aku yg sedikit cacat & compang-camping kerna x sempurna.



Ya ALLAH..berikanlah aku kekuatan utk aku menghadapi hari esok & seterusnya sesungguhnya Engkau-lah yg berhak menentukan segala Qada & Qadar pd hamba-MU. AMIN.