BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 10, 2008

l.o.n.e.s.o.m.e 3

Khamis,31 Julai 08.

Syakir a.k.a Boboy tepon:
Tem, Naz ade kat Cherating. Dia tepon td. Aku tgh smayang. Aku igtkan mu. Aku tepon balik dia, dop leh. Pah tuh aku try lg skali, boleh, dia kabo dia ODW ke Kuantan. Aku suh dia benti. Driver dia bentikan dia kat Cherating.
Ye dop? Awal ngap nek darat? Kate ari Sabtu?
Tuh r, aku kejut gop dia tepon.
Doh tuh, dia nop mari sini ngn ndape? Nek bas?
Tuh la masalahnye, xdop sape plop nop amik dia kat sane.Aku kate aku nop amik dia. Muska xdop plop nih.
Tuh kate. Doh guane?
Mu ade kete dop? Aku nop amik kete kakok aku, tp dia g Kuantan. Kete Wira dia ade, tp kena amik kat umoh dia la.
Mu try la tny kakok mu. Aku tepon Papa aku dl tny,takop dia pki kete.
Ok.Papehal mesej r. Siam plop dia duk lame² dinum.
Ok. Bubye.

SMS
Guane Tem? Bleh dop?
Yups. Buleh. Aku br sudoh siap nih.Nop g doh nih.
Ok. Aku tggu.

Maybe dah sejam kot Naz tggu kitorg kat simpang nak masuk Cherating. Kesian. Naseb ler kalo dah janji ngn aku. Bak kate kwn Muska,"Malay promised." Yela, time tuh aku tgh kije, seb bek kije dh settled. Aku blah awal la.

Dah picked him up kat simpang tuh, kitorg pon teros menuju ke Hai Peng. Tempat lepak yg wajib. Duk kat sane 1jam kot, trus gerak ke Geliga plak pegi makan otak².Huh, cam rancangan Jalan² Cari Makan plak dah. Perot kenyang, pegi makan lagi. Ijat pon join skali. Time nih, Muska sent MMS kat Syakir, pic dia ngn awek dia. Turn aku plak sent SMS kat dia,"Gedik!". Abis makan, lepak jap dpn kedai tuh bincang psl nak beli tiket ke JB utk Naz. Aku pon mtk tlg Kak Long aku carikan. Dah tuh, kitorg pon gerak anto Naz balik hotel, Syakir umah dia & aku balik umah aku la.

Malam tuh, Syakir & Naz datang umah aku. Abis borak ngn Papa, diorg ajak kuar g makan. B4 pegi makan, kitorg pegi cari tiket kat Medan Geliga psl Papa suh survey kat sane. Seb bek ade, so xyah ler susah² nak turon Kuantan plak. Aku tepon Kak Long utk kenselkan psl tikt td. So aku ngn ringan tangan kasik phone aku ke Naz. Ijat sent SMS suh pegi DCNI Kopitiam. Syakir & aku ikot je la, xikot kang merajok. Haish!!

Very² dull. Tuh jer aku bleh kate. Aku dah cukop tertekan waktu tuh, apetah lg Syakir.Naz xabis lg ckp tepon ngn Kak Long aku, dah sudah passed ke Syakir plak. Pah ceros. Aku sent SMS ke Ijat kate kitorg nak gerak ke Cherating, makan kat sane. Abis smpi situ ler, sudah mkn, blk umah & tido.

Mggu lepas xde rezki jupe dia, tp kali nih jupe bleh spent satu hari ngn dia. Esok nak anto dia blk JB plak nih. Heh heh heh. Sabo deh.


to be continue...



0 comments: