BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, September 9, 2008

complaint jgn x komplen

Tgh bulan lepas, aku time bil internet aku. Terkejut aku tgk bil tertunggak RM176. Aku wat bodo je la psl aku x prnh missed even a month nak bayar bil. Xkose aku nak bayo bil mahal². Aku biarkan je la bil tuh.

Awal bulan ni, baru aku bayo bil tuh dgn kadar(ceh ayat..x kalah)yg tertunggak tersebut. Petang tuh, aku blk kije, enche Papa pon tny,

X bayo bil internet ke?
Baru je bayo, bakpe?
Ade reminder.
Kakok(base diri aku la nih) bayo penuh utk bln 8 & 9 skaligus. Kalo smpi bil bln 9 nih,xyoh bayo doh la.
Doh tuh, bakpe ade tertunggak 2 bln?
Mane kakok tau. Hop pasti tiap² bulan kakok bayo bil. Never missed.

Papa aku pon bz cari bil² internet aku yg lame.Aku pon terpakse la geledah almari baju aku, cr bil² lame & mane² area tmpt aku campak bil selepas bayo. Tabiat aku yg malas nak susun lek-lok bil².

Petang tadi, aku br balik kije, Papa tanya lagi.

Hai kak, tertunggak dah 3 bulan nih.
Dop au la. Tp mmg kakok bayo doh.
Papa bengang ngn Telekom nih. Wat kije guane la. Terlampau rajin sgt la nih. Aku la kije sampai abis lintang-pukang akaun org. Amik pekije ramai² pon jammed semcm.Nih, Papa jupe blake doh bil internet kak utk thn nih. Settled doh blake, tp bakpe ade tertunggak? Nak kate thn lepas tertunggak, xdop plop Telekom bg reminder.
Tuh kakok pelik gop tuh.
Esok awk g Telekom, g kabo mende masalah ngn akaun awk nih.
Xmo r. Papa je la yg pegi.
Ok. Papa dop kesoh. Esop Papa pegi.

BTW..Papa aku pencen Telekom...hahaha dan dia msh lg panas sebab dia br komplen pasal ape telefon umah aku kena blocked, xleh call-out. Bile cek akaun keluar akaun telefon yg dah lame Papa potong, bil telefon yg pakai skrg xde plak dlm listed diorg. Pelik bin Mengarut sggh Telekom nih.

Ntah r..aku no comment. Tapi ade satu aku nak kasik tau, JAGA² LA KORG PEKIJE TELEKOM, ESOK PAPA AKU NAK PEGI MENGAMUK. HAHAHAHA(gelak setanirojim)





*anak dia pernah mengamuk dlm pjbt pos..lalala(jgn cari pasal ngn aku)

0 comments: