BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, September 14, 2008

saje je

1st SCENE




Jam menunjukkan pukul 6.45ptg.

Adam : Tok Pa..lambat lg ke nop buke?
Tok Pa : Kejap je lagi.
Adam : Nop dekat doh ke pukul 2?
Tok Pa : Amende?
Adam : Nop buke pose la...pukul 2.


respek tul aku kat anak sdare aku yg nih. Umo br 6thn, tp dh amik inisiatif sendrik nak puase. Yang paling aku tabik spring ngn dia ialah dia x bangun sahur tp bleh survived siap men blari² lg tuh. Kalo aku, waktu nih, siap masuk kepale dlm peti sejuk smbl menikmati air sejuk tanpa menyedari Mama duk intai balik pintu dapur. Wakakakaka..Indahnye zaman berhingus kesat kat kaen batik Mama.
------------------------------------------------

2nd SCENE





(korang bace yg Aikin dlm versi pelat dak umo 3thn k!)

Aikin : Ma...tiup nih..panas.
Wan Ma : Manede panas. Sejuk doh tuh.
Aikin : Yeee...panas nih. Kipas la.
Wan Ma : Hah! Kipas? Nop kipas ngn mende?
Aikin : Tuh.(ngn selambe jari tunjuk ke atas..kipas tgh pusing)

Yg si kecik nih plak, Ari ni Mama kate dia minum susu 2 botol xmintak makan. Puase la tuh kan(Puase ala² India).Pastu dia bantai tido smpi jam 6ptg. Org bz nak buke puase, dia pon same naek. X keruan Mama nak melayan. Tingat plak Papa cukur kepale semlm, dia pon pegang kepale Papa smbl menjebikkan bibir,"Dop chomey rambut Tok Pa." See..kecik² dah pandai komen, bajet dia tuh stylo. Tapi aku akui,dia mmg ske bergaya, ala² macik dia yg duk kat NZ tuh yg bergaye kalo Bernard Chandran, Bill Keith, Janice tgk sure gelak guling r...wakakaka!!










* Bile lg yg duk obersi nk masuk paper ruangan salam aidilfitri? yg duk kat sabah & s'wak pon boleh juge..hahahaha!!

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

ha, gelak saye bace ni wak! terubat rindu!! tp awak kutuk saye, tak baik :p

fasury said...

tuh bukan kutuk..:P...itu menGutuk ye puan²...lalala