BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 22, 2008

a.m.b.i.t.i.o.n



Semalam, angin nak tengok tv datam, so aku mengadap la citer "ku milikmu" yang aku sendirk x brape nak suke citer tuh. Channel len seme x best, umah aku manede Astro(manyak tipoo & Papa x kasik join).

Mase tgh iklan tuh, aku tgk iklan psl India(aku namakan dia RAMA la) hahaha!! tuh kije tukang sapu kat bengkel flight. So kat situ ramai la pilot² duk bertenggek. Skali tuh isteri dia ngn anak dia(aku namakan dia MUTHU) datang amik dia balik kije awal. Kebetulan Bos (agaknye la) ade, so dia cover la, bos dia wat 'dek' je. Jenis x kesah.

Esoknye, bos dia tegur la Rama nih, pesal nak kije lebih? Bkn bleh bli flight pon, kalo boleh pon, flight's wing je yg mampu. Rama jawab, kalo dia xbleh bli flight, skurang²nye dia blikan buku, bia anak dia blaja tinggi² smpi cucur atap. Anak Rama nih, si Muthu gilekan kapal terbang. Bercite² sgt la nak drive katerbam.

Smpi la Muthu nih beso, akhirnya dia jd la pilot. Aku respeknye, dia pegi kije pon nek beskal bapak dia (Rama dah mati). Jadi terbang la si Muthu ngn katerbamnyer. Agaknye nih iklan utk raya Deepavali kot dari Petronas.

Yang jadi subjek aku dlm blog nih ialah psl aku ngn anak sdare aku Adam & Aikin.

Aku : Adam bile beso nop jd ape? Pilot gop ke?
Adam : (Eleng kepale)
Aku : Doh nop jd mende?
Aikin : Kambeng. (Minah menyampuk dah datam)
Adam : (Ngn pantas dia potom) Dop, bukan kambeng.
Aku : Doh nop jd mende?
Aikin : Lumbu(lembu)
Aku : (Dlm ati Tuhan je yg tau aku gelak) Doh Adam nop jd mende sbenonye?
Aikin : Dia nop jd gajoh.
Aku : Adik senyap la, Achak tny Adam nih. Askar?
Adam : (Eleng kepale lg) Dam nop jd tukang wat kek.
Aku : Hah! Mende? Tukang wat kek? Bakpe?
Adam : Sebab buleh banyok duit..duit...duit...





Esok jamuan hari raya kat MPK, harap² xcirip-birip la plak sepertimane aku pegi jamuan kat opis kawan aku tuh. Dan berharap sangat esok, Tok Penghulu muda & sate ayam pon ade skali. Nanti aku update blog ngn pic jamuan tuh. Utk Firdaus yg disayamngi, yg sudi datam ke blog burok aku nih, nnti aku taruk pic muke aku yg comel nih. Lalalalala.....


4 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

keras aku golek okk!!!

fasury said...

huish...kalO GOlek, kena keras eh? hahaha!!

sara said...

kakok, klaka gile dak kecik berdue tuh..hahaha..

fasury said...

sara~hOh las..gadOh sOkmO la..ade je hOp dOp stuju anGin tuh..hahaha!!