BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, November 28, 2008

kazen vs spupu

Khamis malam Jumaat bebaru nih lepas shopping barang Piza & Aja utk annual dinner diorg & makan nasik air kat Ramlah Mee Kari, kitorg g kedai 2pupu aku, Husaini. Tujuan utama nak jumpe Syakir as image consultant Piza & Aja utk pakaian dinner esok, tema "Retro 60's-80's". Kebetulan si Muzu & member² diorg ade skali, duk la lepak semeja. Syakir bz lg basuh pinggan.

Aku yg dah muntah jelanak nak bincang psl pakaian annual dinner, wig and so on, aku lari g lepak kat blakang dapor ngn 2pupu aku yg len smbl borak ngn Syakir yg setia ngn baju feminin apron kat sinki. Tetiba Mat Min buke topik psl Along nak gocoh gaduh Cheni. Aku & Sepul pemerhati & pengkritik dengar jer mende yg diorg duk sembang.

Aku tny Pizan,"Sape?"
"Husni(Cheni) anok Sheikh tuh."
"Hoh! doh bakpe?"
"Dop au? Tau² nop gocoh gaduh. Klako ork?"
"Doh ye r. Bodo pon ye gop.Kat futsal ke?"
"Yup. Doh la satu team, spupu plop tuh. Abis game nop gocoh gaduh. Seb bek Mat Min pegang Cheni. Kalu Pizan, lork bia jer diaorg nop gocoh gaduh, napok nop sgt tekpom."
"Mu kejam slalu."


Mat Min,"Nop tau sape ade situ?"
"Sape?"
"Pok sdare, mok sdare & spupu spapat."
"Sape? Ayoh Mat?"
"Hoh. Dop malu kok ram sunggoh."
"Doh sabit nde nop gocoh gaduh ngat tuh?"


Along,"Dop au. Mende dop puah ati dop au la ke aku nih?"
"Sabo deh. Bijok r satu team abih game gocoh gaduh."
Sepul,"Hop pasti, mu dua org mmg bodo r."
Seme bantai gelak.Hahaha!!


Tak sangka plak aku, sesame spupu pon nak gocoh gaduh. Kalo cucu sdare Mama aku x brp nak heran bab² mcm nih. Tapi nih anak spupu Papa, yg dr pandangan mata aku, memang kamceng gile dr kecik smpi beso nih. Aku nak cr kazen yg bleh wat member camni? Susah beb...seme x sekepale. Bab umo toksah cakap r. So, seb bek ler aku bleh 2pupu yg heppenim cam nih.


Scene yg len aku malas nak citer. Yang pasti duk kat blakang tuh aku, Mat Min, Along, Sepul, Pizan & Syakir ..oh ye..Husaini (tukang sampuk) jer tp bising mengalahkan penonton duk sorak kat stadium bile Christiano Ronaldo sumbat gol. Heh heh heh. Aku pon sinsing lengan, tolong Syakir basoh pinggan skali. Sudah basuh pinggan, br aku ke depan lepak ngn PLU, Muzu, Piza & Aja.


Petang nih nak pegi support Syakir yg dpt g final untuk karaoke contest anjuran Rakan Muda. Good Luck la Syakir, nak sgt jd artis. Dia kate kalo x menang, dia nak turon KL LUMPOW kelmarin psl ari nih ade ujibakat OIAM kat Berjaya Times Square. Harap² ade rezki la mu menang petang karang Insya Allah..belk..belk wekk...hahaha!!






aku x sabo nak tgk pic annual dinner Piza & Aja nih..katenye hot...huhuhu


0 comments: