BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 4, 2008

r.e.w.i.n.d

Mood raye xabis lagi. Hahaha. Nih mase raye ke2, still kat umah Nenek, kitorg tgh busy wat laksa kuah masak, mentah & penang. 3 jenis laksa yang digemari ramai. Sudah masak, kitorang pegi beraya dulu kat umah Uncle aku, Pok Alim (ala kat umah yg aku pegang senapang tuh). Last² balik beraya, aku sempat makan laksa penang je, yang len dah abis...huhuhu.

So, ni keadaan kitorang kat dapor, busy menyediakan rencah² nye. Dan muke aku terpakse di"airbrush"kan kerana rupe yang teramat ghairah sewaktu melakukan project runaway tersebut. Sekian terima kaseh.


aku & adik aku yg bz


makanlah sayur²an..:P


mak sdare aku (TEH)..wat² bz la tuh..:P

Oh ye...aku lupe nak interprem Nenek aku. Nanti kang, jd cucu derhaka plak. Ni, Nenek aku sebok wat tapai. Aku raye thn nih mmg x sentuh tapai. Xde mood & bukan makanan febret aku. Lain r lemang & ketupat cicah rendang..fuhh..terangkat monggeng wa cakap lu!


Nenek aku yg dibantu Teh(sebok je Teh tuh) hahaha!!

Dulu Nenek aku wat tapai, dia wat senyap² (time raye br dia kuarkan bekas tapai) pasal dia kate pantang r wat tapai dlm keadaan bising², takop tapai masam bile masak, tapai x manis. Aku mase kecik mmg kaw² la percaye. Tapi skrg, ilek je Nenek aku bungkos tapai dikhalayak ramai. Siap disnappedkan lagi gambonye. Ape² la...janji jadi tapai bukan rumpai. Hahaha!!

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

lor u ni, ade ke taruk gambo ni, ish.

rindu nye nak makan tapey!!

fasury said...

sile search dlm mesradOtnet utk resepi tapey ye puan²...:P