BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 9, 2008

belated aidiladha :D

Aidil adha yg baru berlalu, cukop x meriah thn nih ok! Bagi aku la Parents aku x wat korban, tp Alhamdulillah rezki daging melimpah-ruah. Aku xtau amende yg berlaku, xcept berbaju kurong cantep & start lepas Zohor, aku landing atas katil sampai petang. Mama ganggu aku tido pon, aku bolayam. Sape yg datang beraye kat umah...aku x dulik.

Ekceli aku x sehat, TAPI aku tetap gagahkan diriku yg perkasa nih TAPI aku tetap down. Hahaha!! Last day aku kije b4 cuti raye tekak aku panas, sore dah kejap jantan, kejap kepit, kejap lemak berkrim, kejap normal, kejap abnormal..eh..eh..ape nih?...hahahaha!! Kalo aku tarik nafas melalui idom (mcm tarik air hingus dr keluar) rase urat muke tertarik, urat kat pipi tegang, sakit gile...bengang jap telinge aku. Aku ade masalah sinus ke? Ntah.

Kelmarin, aku ajak saem² aku datang umah. Adek aku wat spagetti meatballs. Dia la yg wat psl pakwe dia a.k.a bakal tunam nak datam, perlu la air tgn dia kan?kan?kan? (alasan) Aku seperti biasa wat yg paling simple je, dadih & bli pisang sesikat..hahaha!! Saem² aku seme memenuhi janji mereka xcept Piza & Abam Abit yg pegi menunam Nurul kat Besut. Laku berniaga beb, abis!! Petam aku, Syakir, Muzhu & Mek Ngoh pegi makan kat umah Aja plak. Gile makan tul, aku yg dalam x sehat nih..ehem..x sehat ok!! Abiskan sup daging 2 mangkuk then makan nasik pulok. Hohoho..berat maseh maintain ye puan².

Hari nih, masok kije. Penim pale.(adakah disebabkan oleh daging yg aku makan melampau²?..oh tidak, aku xde darah tggi, penyakit aku darah rendah...turon-temuron dr enche Mama). Tapi kerja tetap jalan. Bos tepon pon tegor pesal sore aku yg lemak merdu nih..hahaha!! Masalah terbaru aku skrg nih, batuk plak dah. Sblom sakit tekak nih mmg dah batuk, tp x ketara sgt mcm skrg. Aku tido pon smpi terbelahak aku batuk. Pedih wooo..sakit dade aku. Bukan batuk yg berkahak tuh, tp batuk yg time batuk tuh smpi tersedak², kuor air mate, gatal tekak Tuhan saje yg tau.

Pegi lunch ngn saem² td kat nasik ayam mek puan pon terpakse tahan batuk, kalo x, berterabur la meja ngn nasik aku yg tersembur. Suap sket, kunyah laju², telan & berselang-seli ngn batuk. Hahaha...seksa.

Takpe la, nih seme ujian dr Tuhan. Bukan seme makhluk Dia sehat sokmo kan?kan?kan? Kan ker ade hadis ke apentah yg bgtau, sakit itu menghapuskan dosa² kecil. (byk ke dosa kecil aku?)


Petang nih, Piza open table kat Hai Peng, dah lame x bergosip panjang. Sure runtoh meja kopi psl saem² gile aku seme nak join..hahaha!! Sejam lagi kul 5, aku nak singgah stor, balik umah, smayang & tido jap, pastu Abam Abit datam amik. Aku skrg co-pilot yg tegar! Seme malas, tapi aku gohek sendrik ye pegi kije..:P


0 comments: