BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 22, 2008

by your side( mood:sade)

Heh heh heh...i'm back!!

Lots of whats the story morning glory wanna share wif u all, xspecially my dearest sis(Kak Na sent SMS to me when i was at Ipoh, dia terliur ngn kueh bako dlm blog kamu tuh). Hurmm..holidays? It's not like what i'm xpected. I thought through this holidays, all my work-stressed -OVER!

But it's NOT, until Kak Ida(nama sbeno) called me. TENSION MAKIN BERLAPIS². BENCI!!

Ari nih pon aku TAK SUKE! Bukan nak marah kat hari Isnin, tp kejadian yg aku alami ari nih.

Ya ALLAH Ya Tuhanku, kuatkan & tabahkanlah Iman hamba-Mu ini, sesungguhnya aku redha dengan ketentuan-Mu dan jauhkanlah aku dr rase benci yang mendorong aku ke arah kejahatan. Insya Allah. Amin Ya Rabbal 'Alamin.

Alhamdulillah, smpi sekarang aku pegang kate² Enche Ahmad Hafiz(nama sbeno merangkap suami mithali pada Puan Norhafiza-Piza), "Allah tak akan menguji hamba-Nya lebih dari kemampuan kita."

Jadi, seteruk mane dugaan yg aku hadapi ari nih atau ari yg mendatang, dugaan tuh x akan smpi menyeksa diri sendiri. Insya Allah. Sesungguhnya Allah sentiasa di-sisi hamba-Nya. Dan aku yakin tiap dugaan akan ada penyelesaiannya. Aku dah xmo merungut TAPI kekadang tuh (yela²..aku kan insan yg lemah) terbabas jugak aku nih. Huhuhu!!

0 comments: