BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, December 13, 2008

c.e.r.i.t.e.r.a

Betape cey..betape tuhhh...betape busynyer aku ari nih. Aku pegi kije kul 10pg ske² aku je. Aku bekpes tat nangka ngn pisang jer yg aku bekal. Aku malas nak makan berat psl dlm skedul aku ari nih, kwn aku Mek Nor kawen. So makan nasik minyak je la. Aja datang opis aku, menyemarakkan lagi sosane opis aku yg sunyi sepi cam Malaikat lalu tetiba. Aku anto SMS ke Piza remind psl kenduri nih. Seb bek aku SMS, dia lasom x igt. Memang mu tuwe doh Piza Dia kate nak pick up aku kat opis lepas Zohor. Ok..fine.

Tak lame pastu, SMS masok, xjd plop lepas Zohor, kul 3ptg plop doh. Kalo cam tuh, maknenye,"Pls pick me up at my house la ye?". Kul 3ptg Piza umpama jam 3.30ptg jam aku, sile la lengah²kan mase anda ye. Kalo dah mcm tuh, perut aku yg beralaskan tat nangka ngn pisang sutir mane padan beb, GELOMGOM ok! Mak x boleh gelomgom², nnti msk angin, susah laki mak nak urut tau. Hahaha...Cam mariposa je statement. Aku pon pegi lunch nasik kukus mintak peha kasik sayap..apadaaa..Alhamdulillah, tapau makan kat opis. An hour later, Piza tepon kate ODW dah nak amik aku. So aku gegas blk umah.

Mase kat kenduri nih, bese la trus JREBAL not JEREBAK ok ke bilik pengantin. Fokus aku yg utama : MATA. Ya Allah, kesian betul aku kat makhluk eh salah, manusia yg dianugerahkan ngn bulu mate pendek nih. Eh! Nih nak salahkan kejadian Tuhan ke? Ok²...kite salahkan makeup artist @ pengantin sendrik. Very kampung ok cara mak andam tuh make up, baju dah ok. Aku xde gambo nak upload psl ade ngn Abam Abit kasik gelem murahan. Nak gelak, nnti turn aku kawen cmner plak kan? Aku xmo la umpat mengata nih, keji tau sifat camtuh..ehem!! Tetiba, Piza diarahkan utk mengeluarkan pengantin dr kancah ....................ape² yg korang ske. Oklah, fine, tolong kuarkan pengantin jer nak sambut Tok Laki kat luo, rupe²nye siap kena jd PENGAPIT ok..P.E.N.G.A.P.I.T aku tolom ejakan. E'eh...xde pengapit suruhan ke yg tetiba nak suruh tetamu jd pengapit? Kitorg bwk mulot je nih, bkn bwk tulang 4 kerat nak tolom tuh, tolom nih, bukan mengira tp mengira la...eh ske ati aku la....hahahaha!!

Abam Abit, Shuk & Jaa dah pegi hepem. Arrhhh..mencik!! Aku dah maen mate dah nih ngn Piza tanda protes secara diam. Mane bleh jadi nih. Aku ngn Mek Ngoh terkial², nak makan xde mood. Aku kasik signal kat Piza yg aku nak larikan Sparkle dia, pastu dia dah siap jd pengapit, call aku & aku dtg amik dia balik. Skali dia kasik signal jari tengah hampir ke lobam idom. Hahaha..kesian. Seb bek aku dah mkn nasik kukus td. So aku minom air sirap je segelas. Piza pon kasik signal lagi, suh aku blah slow² nnti dia menyusul. Aku ngn Mek Ngoh pe lagi, buke kuda² r. Seme masok kete & blah dr lembah kendurian itu. Maka kami mengambil keputusan utk membuka ceritera di sane. Tepom Aja suh ke sana & kitorg pick up Syakir kat umah.
Sampai sane, Piza buke la ceritera dia sebagai pengapit bidang terjun nih. Aku igtkan kitorg je x puas ati psl kenduri tuh, rupenye Shuk ngn Jaa pon same. Kesian, member kamceng pon malas nak duk lame² kat kenduri kawen yg srabuk camtuh.

Hurmmm...aku pon xmo la komen byk psl aku sendrik x prnh alami situasi kawen nih kan. Tapi Piza kate," Mase nih br tau sape kawan sbeno." Ye la, aku mintak jaoh la seme² nih. Aku x mengira bab berkawan, selagi aku bleh tolom, aku tolom. Kalo aku tau aku xbleh nak wat natam tuh, aku bgtau trus. Sori la, aku xmo org terlalu berharap sebab aku tau kemampuan aku tahap mane.

To all my frens. Perlu ke aku sebut? Mu paham² la ork? Thanx for evrythings. Ye la, sharing is caring, naseb pon ampir² same. Simpan masalah & rasie setare mane pon, tetap buleh bau. Even kadam² PaMA aku pom bisim², tp mu seme tetap bestest la. Ye la, x semke plop yg ramai nop saem ngn kite² ork? Lalalalala......Doh²...malah doh nop up²...pndi² la mikir sendrik plop...citer hop aku...hahaha!!



p/s: buat Abam Abit, sile la email pics adep yg cantep tuh deras² ye?

0 comments: