BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 26, 2008

From Parit With Love

Kan aku nak citer psl awal2 holiday aku camner kan? Jadi begini ler al-kesahnye....



perasaan teruja ye puan2....



posed b4 ZzzZzzz..( hodoh rupe aku tido...ade aku kesah?)

Bertolak dalam jam 7.30pg. Banyak jugak la pit stop kitorg. Konvoi 3 buah kete. Solat jamak & lunch kat Tapah. Ramai betul orang yg akad nikah kat Masjid Tapah nih.


kat Tapah

Sampai Ipoh dalam jam 4ptg terlebih sket. Check in kat Hotel Seri Malaysia (dah booked). Mak sdare aku, Che De bermalam kat umah sdare dia kat Batu Gajah.

Dah angkut seme, betul2kan urat saraf memasing. Lepas solat, seme melepak atas katil sambil tgk National Geographic (xde channel best..sial). Papa kuar ngn Ayah Chik pegi beli makanan. Yang lain malas kuar, duk dlm bilik tgk tv lg best (kate mu).

Esok pagi2 lagi, dlm jam 7.30pg, kitorg pegi bekpes. Aku nih dah angan2 nak makan macam2. Ye la kan...hotel..nak makan ape...makannnnnnnnnnnnnnnn laaaaa....

Aku masuk jer cafe dia. Ramainye umat. Aku pon tgk amende yg ade TAPI xde mende yg ade. WTF...xde pilihan makanan pon. Nasik goreng, sosej, scrambles eggs, cekodok, buah tembikai jer, bubur, teh, kopi, roti & sky juice (slalu ade jus tp hotel nih xde ok!). Hapekemende jenis hotel mcm nih? Dah ler sesak sebab campurkan guest ngn peserta yg menghadiri kursus yg bermalam kat situ. Aku x pernah plak jumpe hotel yg campur-adukkan makanan peserta kursus ngn guest nih. CHE BEK betul. Nak makan pon xde mood, aku pon amik cekodok sepinggan & bungkus. Wat bekal ODW nak g Parit jap lg. Heh heh heh.



papa : kaki pecut



pakailah tali pinggang keledar..lalalala

ODW to Parit. Siap lagi membuta. Cover bangun awal beb. Bertolak awal pasal, mak sdare aku Che Nah tolong buatkan wajik. Oh..ye, sbenonye bukan holiday mane pon tp aku tetap nak panggil holiday...kazen aku, Neng kawen. Same umor ngn aku. Huhuhu. Bile aku nak kawen nih? Hahaha...rileks r Tem..lalalala....


harus posing dulu ngn pengantin kan....



Neng & Che Su n anak dia, Naqibah



turn mak2 sdare, pupu-papat runtuhkan pelamin



xde sape yg ADE BRAN nak suk atas kusi pelamin tuh



atas dr kiri : Che Nah, Che Su, Che De & Mama, dak kecik cucu sdare diorg la...



ada tugas memasing TAPI makan gaji buta nih...



lalalalala....kami yg cantep



kazen baru aku dan ma in law



pic kanan tuh, special posed tuk aku jer..lalalala

Mama's planned : siap sanding, tamat majlis Walimatul Urus nih, kitorg seme (Papa's F, Ayah Chik's F & Ayah De's F)nak blah pegi Kuala Kangsar.



bosan tggu malam..tepi jalan beso nih


sawan gambo ngn pupu-papat


kanan: aku n darwish belakang akim penyebuk; kiri: zarul a.k.a bapa tunggal



kepuasan!!


Ayah De pon nak jugak..amik



B4 masok kete..last posed dr kaum-kerabat hem...:D

TAPI Mama yg rancang, ALLAH tentukan. Tuan umah merangkap mak sdare aku a.k.a Che Ros suruh tunggu sampai makan malam karang psl dia dah order makanan. ADUIIII!!! Dah ler aku sefamily datang sehelai sepinggang. Jadi aku mmg SEPUAS HATI la melaram baju kurong dari pagi sampai balik hotel jam 11mlm. Dalam masam2 manis aku nih, ramai jugak yg sudi peluk aku. Wakaka...perasan!

Selamat Pengantin Baru utk Jannatul Adnin & Firdaus, semoga berbahagia & kekal ke akhir hayat. Insya Allah. Aminnnnn...:)

4 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

ramainye sedare mare awop..:p

tapi sy deki gop sbb doklr gi kawen neng... :(

fasury said...

hOhOhO...meriah Gile babas..dOp semke plOp ramai Gitu benO..lalala

taOm depam la kat umOh pama plOp...nOp buleh adek ipOr baru nih..wakaka!!

dyanakamal said...

selamat pengantin baru gk buat mereka(bia dok kenal pun...ehehe)

walaweh,mcm ngesom je tali pinggang keledar ngan kakop adek beradek!haha(sile gelak sopan2 aje ye;p)

fasury said...

my dear dyana aka anak ustaz kamal~ kami sdG menjlnkan research ttG pemakaian tali pinGGanG keledar yG akn dilaksanakan bermula thn dpn..lalalala...:P