BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 15, 2008

games, changes & fears, when will they go from here......

LOCATION : HUSAINI's CAFE @ KEDAI CHEGU

Part 1

Aku baru balik dr kedai 2pupu aku, Husaini td. Seperti bese laluan utama aku dr pintu belakang. Tempat lepak aku bese kat blakang tu je, tp disebabkan ujan & membawa seorg isteri org
(Piza) maka, silalah makan didlm kedai ye puan2. Mase aku lalu nak ke depan tuh, aku benti beramas-mesra ngn puput-papat aku (xmo dicop derhaka). Mase aku nak blah tetiba;


"Eh! Macam kenal je. Hurmm..Suhaila ke?"

Puput-papat aku dah start wat soundeffects yg mencemaskan. Sialan.

"Hah? Kenal ke? Tapi tuh Kak Long, saye Suryani."

"Ooo..Suryani. Yg mane same ngn Kak Ya tuh?"
Time nih mmg aku blur nak mampos. Aku kenal ke? Kak Ya mane plak nih? Sdare aku ke? Aku pon cam leklok muke makcik depan aku, xlame pastu br terbuke backup documents yg dah lame aku simpan dlm local D memory aku nih...hahaha..seb bek aku x delete masok recycle bin.

"Hah! Kak Gay ke nih?"(cara sebutan bukan GAY ye puan2..GUY sebab namenye Rogayah & jgn nak tny aku pesal pggl camtuh)

"Yela. Igtkan x kenal dh td."

"X brp cam psl dah nmpk laen."

Mase nih puput-papat aku dah sound mcm2...hahaha..sengal!

"Nmpk comel kan? Baek kate comel."

"Hahaha!! yela2 comel(kasik chan). Lame dah ke kat sini?

"Nak balik dah Rabu nih, dtg jln2 jumpe sdare & kwn2. Yg same ngn Kak Ya tuh kat mane skrg? Kak Long? Awak kije kat mane?"

Bersuson soklan(takop dam kokram) nak tny kat aku.

"Datang ler jenjalan kat umah. Pa & Ma ade jer. Dah la susah dh nak jumpe kan. Skali-skale Aunty Gay.(aku kejap Kak kejap Aunty...dulik!) Same ngn Kak Ya skrg study lg la kat sane."

"Kat mane? New Zealand?"

Xsempat2 aku nak citer abis, dah overtake...hahaha!!

"A'ah. Kak Long kat Kuantan & saya kije ngn const comp. Buruh kasar jer, kelas Z.(Mase nih mmg gelak gile puput-papat aku) Kak Ya kat mane skrg?"(xde modal nak berbicara)

"Laa..Kak Ya kan kat US."

Aku mmg dah lupe mane tercampak kwn2 adek aku nih. Yg aku tau ade kat India, Aust, France & satu tempat yg aku dah lupe name tp tmpt tuh salji sokmo.

"Ooo...Oklah Aunty Gay, nnti senang2 jemput ler dtg umah esok."

"Insya Allah. Schedule penuh nih. Kim salam la kat parents k."

"Insya Allah."

END.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Part 2

Aku panggil Along, nak tengok klipvideo mase kitorg g koke itu ari, skali dia dah delete. Hampeh! Aku br nak tgk skill aku nyanyi, pitching seme lari ke x?...hahaha!!

Ayoh Mat aku dah geleng kepale dpt tau anak2 sdare dia & anak spupu dia nih SENGAL!
BTW, Ayoh Mat & istri selamat menimang 3rd baby...Tahniah!!(iklan jap)
Syakir kate koke anok-branok. Ikop ler, janji bukan wat pape pon...lepaskan tekanan dr kije.
MatMin nak balik, aku tegur,
"Kate nop g koke kepgi?"
"Koke ndape awal ngat. Br nop blk umoh nih. Baju kije dop tuko lg."
"Doh smula r. Br nop test sore."
"Smula la Macy Gray."

Hahaha...amik..amik...Boleh dah title baru. Along pon duk perli,"I try." Ye la, aku nyanyi lagu Macy Gray tajuk I Try tuh(lagu febret dowh!). Dah xde malu dah time tuh even Aizat(xde kaitan darah daging ngn aku) ade. Kalo aku nyanyi time tuh, pinjam rambut Aizat mmg Macy Gray sejibik cam aku la...hahaha..amik...amik lagi.

B4 balik, lepak blakang jap. Aizat, Husaini, Ewan, Syakir & Farish(mamat nih br kenal, rambut dia...fuhhh...kalah mat salleh woo...bajet omputih). Ooppsss...mengata itu keji sifatnye. Xpe2...br jumpe 5minit ngn dia, kenal gitu2 je lagi. Syakir kate baru join the club. Ok, xpe, mu tggu ler kalo aku, Aja & Piza dah interview mu selame 15minit(cukop r tuh), kitorg blah je nak blk, x masok pintu kete lg, SURE & KOMPEM mu akan rindu yg mendalam dilubuk jiwe & mu x sabo nak jumpe kitorg lg esoknye. X caye? Aku x ckp beso..mmg mostly yg kenal kitorg seme kate camtuh. We've got nothing to prove xcept u try to be close with us ...betul x tipu..lalalalala.

Yang buat aku gelak beso, Aja duk sbeloh Aizat td smbl tangan duk kibas2 atas kepala Aizat.
"Ndape hop terbang2 atas pale nih?"
Husaini yg tgh layan shisha pon hembus asap kat kepala Aizat. Lepas je hembus, asap tuh pon mcm menyelinap kuor dr celahan rambut afro Aizat tuh. Mcm fogging di awal pagi tuh. Slow jer gelak tari fog tuh. Wakakaka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LOCATION : ALREADY AT HOME SWEET HOME

Part 3

Sampai umah, aku citer kat PaMa aku yg asyik nonton tv psl jupe Aunty Gay kat kedai Ayah Long. Seperti biase, byk la soal & jawab. Then, aku on9, update blog, cakap tepon jap ngn Aja (padahal br jupe td, tgh syok ckp ade call masok dr no yg x dikenali....dia nak, dia call balik la) tggu citer The Coffin. Mama masuk bilik 1jam stgh lepas tuh. Tanya la anak dara dia wat pe ari nih kan? Hahahaha (Biarlah rahsia). Bile Mama buke topik yg parcel suetie pos dah sampai, aku pon blah masok bilik parents aku. 2nd parcels, pelbagai jenis baju & souvenirs. Thanks my dear sis. I LAIK the presents that u bought for me included the 1st parcel!! Boleh la Kakop melaram time nk g holiday next week...heh heh heh.

Dah..dah...aku nak tgk citer The Coffin nih. Melalak sorang diri jam 2 pagi nih...hahaha!!


BTW, aku malas nak upload gambo, sile imagine...hahaha!!

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

hish awak ni, tak tau saye nak komen ape. kakya kan geng baik saye.
aigoo~

u laik it? good. so enough la kan. ngehehe. lagi pun nak kumpol duit beli kete, nak beli umah lagi, nak sambung master lagi, nak kawen lagi, aish banyak nye nak kene pikir. lalalal~ :p

fasury said...

aiyOOO..lupe maaa..kakOp iGtkan kakya yg kat Aussie tuh. Seb bek igt balik aunty gay, kalo x mau dicop derhaka? hahaha!!

eh..i laik it dOesn't mean it's enOuGh. Still keep thinkinG abOut dat GOrjes baG..lalalala..:P