BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, December 28, 2008

mezia to nozie


family conferenced

Balik dari kenduri petang tuh, Kak Long tgh conference ngn adik hem yg kat NZ tuh. Kebetulan Angoh ade kat umah, so kitorg kasik chance kat Angoh berbual-bual ngn adik hem. Aikin of kos la ske menyibuk & menyampuk.


aikin yg ske bebeno menyibuk..:))


angoh khusyuk layan tenet; aikin-no comment :))


Seb bek zaman skrg nih dah ade mende alah yg name internet nih. Boleh la nak chatting ber'webcam', nganto email, share gambo laju2, conference 24/7. Kalo dulu? Mase tahun 80an, ade ke? Maybe dah ade kot kat oversea, cume kat Malaysia lembap sket kot. Hem pon bukan tau pape time tuh. Papa pergi Jepun time tuh, mane hem sefamily nak tau dah arrived ke blom? Selamat ke x? Camner keadaan kat sane? Tak ade ok..tak ade. Kat umah time tuh mmg Papa x psg telefon. Hem sendrik pon xtau rupenye boleh pasang telefon dlm umah, igtkan kena keluar carik public phone..heh heh heh. Tau2, Papa dah selamat sampai kat M'sia.

Mase hem darjah 2 dulu, hem sekolah Assunta Convent, jd tiap hari Rabu ade perjumpaan kelab. Hem join kelab komputer (x agak2 ye puan2). Hem mmg suke mencuba mende yg hem sendrik mengaku hem takot nak usik kibod komputer (tuh la, blagak sgt..wakaka). Tika ini, hem rase belom wujud "MOUSE", semua manual tekan2 butang. Tapi hem cukop terer men game, mende ape ntah name game tuh, yg bentuk smiley mkn buah2. Time nih, smiley itu diajar utk mkn mende2 sihat ye. X mcm skrg, hantu pon dia rakus meratah. Betapa majunya teknologi sampai byk unsur negatif yg diselitkan tanpa kite sendrik sedar. Psikologi la nih.

Sekarang nih, bersyukur la ngn kemudahan yg ade. Xde la membara sgt rindu nak jumpe adek2 kakop kat NZ, Aussie, France, US, Mesir & rate2 la...kan? Kan? Kan? Kakop tau, u all rindu kat kakop beriban2 lemon (perasan x menyusahkan org).



Pape pon,

SALAM MAAL HIJRAH 1430

Semoga kita dapat menghijrahkan diri ke arah redha-NYA. Insya Allah.





2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

hurm kekubangan bilik i di tahap berjage jage ye? ;)
make sure i balik nanti katilnye dibetolkan, habis runtuh korang main lompat2 ke? lalalala :D


ye ye, i rendu u, u pun rendu i, i tau sangat la :D

fasury said...

eh..eh..baranG sape yG byk sbenOnye? kalO ikOtkan semanGat i yG membara nih, i nak buat jualan Gudam depam umah..jual baju² & buku² u yG semak tuh..lalalala


sape rendu sape sbenOnye? i rendu beG GOrjes i jer...lalalala