BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, December 6, 2008

ops sikap (nyah rete papa)

Jumaat baru nih kelmarin la tuh, aku bangun tido jam 10.30 pg. Sbenonyer dah bangon jam 7, tp aku bgn buang air je la, pastu sembam balik..heh heh heh.Mate xleh lelap, duk bersms tp aku paksa jgk. Cuti beb, manede makhluk yg bangun awal kalo time cuti.


ketua ops sikap, gigih dlm menjlnkan tugas.

asp ngulor sdg on9 ye puan².

Mama dh bagitau yg dia nak wat ops sikap nyah rete papa. Dia kate, aku kena masak ari tu, tp aku bgn tido, mama dah siap masak tengahari. Rupenye ade tamu khas pakwe adik aku dtg umah. Slamatlah aku bahagian masak TAPI tak slamat bhgian ops sikap.


tobat aku x pindah umah kalo gini byk retenye.


sewa treler nak pindah pon kompem xmuat..ok!

view dr lrg hj.taib

Macam biasa, aku malas nak citer pjg. Korang selami la maksud yg tersirat disebalik gambo² yg aku snapped nih. Mmg banyak gile barang rete papa, aku tgk pon rase malas nak kemas. Tapi bile lagi aku nak kerahkan tenaga yoo yoo oo je aku nih.



mane papa aku nih?

tuh dia Datuk Seri ngn songkok!


Yang wat aku tergelak, kemas punye kemas, jumpe la songkok papa yg mmg retro r kalo kire psl papa mmg dah lame x bli songkok since pindah KemamanG nih. Papa masok bilik, pas tuh kuar blk masok dapor pki songkok tuh, aku pon sound,"Jage², Datuk Seri dtg membuat lawatan. Boowak paka sokok doh." Ma aku tengok, "Hoh, tuh dia." Abis seme gelak.

Pic nih aku snapped petang td, gelap psl ari nih seharian ujanG, xdop renti² ok padahal aku malas pasang flash & lampu dapo. Smpi aku pon x g kije ari nih. Bese la, akunye kete xde bumbong. Heh heh heh.

lapang sket dada mek nab oii!!


baru bleh bernyawa aku ckp kat ko melah wehh!!


Pagi tadi gempar seMalaysia nih pasal tanah runtoh kat Bukit Antarabangsa tuh. Mak Spupu aku awal pagi tepon Ma aku bagitau pasal biter nih. Aku of kos membuta lg, mane nak tau biter nih awal². Tengahari aku sent sms kat 2pupu (Kak Niera & fams) aku yg tggl kat area berhampiran, Alhamdulliah diorang seme selamat. Pada mangsa yg kehilangan ahli keluarga, takziah diucapkan. Semoga dari kejadian nih, timbul ler rase insap kat diri memasing ye. Allah tuh Maha Kuasa, Dia nak ambil ape yg Dia nak sekejap je. Apa yg ade kat dlm dunia nih,pinjaman semate². So, xyah nak salahkan bencana alam la, semenye salah kite sebagai makhluk Allah yg diberi akal utk berfikir. Waallah hu'alam.

4 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

mane gambo ops sekap ngan songkok papa nye? :D

fasury said...

On de GO la nih..u nih x sabOw²..i tGh edit u dah bz nak nGOmen..belk..belk..wekk

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

yela, u yang pi post entry awal2 apsal, u save la as draft dulu. hohoho. erh chanteq erh, store skang dah kosong belom? lalala :D

fasury said...

i saje x snapped kat area stor...lalalala