BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, December 17, 2008

pah ceros itu sampai cerah ye puan2

Sblom aku blk umah aku singgah Telekom jap bayo bil ngn pinjaman perumahan. Kul 4ptg aku dah kuar opis. Malas duk lame2, dah ler duk sengsorg, Syakir kate nak datang. Xde plak SMS @ tepon aku. Ma aku tepon suh bli top up RM30 kat dia & RM10 tuk adik aku. Aku ok jer, tp dlm pale otak aku set nak singgah Pantai Selamat nak beli wrapping paper. Dah settled seme baru, masok pagar umah br aku perasan yg aku x bli top up yg Mama kirim. Mati aku kena bebel. Ilek2. Masuk umah dl, aku xtahan nak buang air...wakaka.

Aku kalo dah balik umah, bermakna takkan kuar umah xcept dah janji ngn saem2. Aku suh adik aku g bli top up. Lantak dia la nak bli kat mane, aku dah malas nak kuar. Aku sambung on9 kat umah plak.

Tgh aku syok duk on9, Muska SMS aku,
"Mu dok kije ke ari ni?"
"Kije, tp aku balik umah doh. Bakpe? Mu nok mari opis aku ke?"
"Nak ajak mu g haipeng..aku basuh kete jap."
"Bile? Sape lagi?"
"Aku je..spupu aku kot japgi..Syakir M.I.A"
"Ndape plok m.i.a? Buleh gop, aku nop g kg.besut japgi. CUT.
"Missing in action..ok."

Muska..Muska..xde saem nak lepak skali, baru tingat kat aku. Xpe la, aku layan je. Walopon mu gitu, aku tetap sayam mu.Saem2 aku hop len jgn bimbang k..aku pom sayam mu seme...Hahaha!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tetiba aku dgr ma aku bising2 kat dining hall. Aku pasang tinger. Dia duk bebel pasal beli top up kena caj RM1...hahaha. Aku pon kuar bilik aku tanya,
"Pehal?"
"Hoh! Dia g beli top up kat kedai mualaf tuh, mcm xdop kedai laen. 2 kali doh termasuk ari nih dia caj RM1. Aku mmg x halal dia makan duit aku(pdhal gune duit aku bli top up tuh). Sampai akhirat aku x halal. Aku kate doh, jgn g bli kat kedai tuh."
Hah..amik kau, kau jangan nak maen2 ngn mulut ma aku, kalo dia dah sumpah mcm tuh, pastu dah bahasekan diri Aku, mmg dia tgh hot gile2 r. Blacklisted la maknenye.

Aku pon malas nak camportangan. Aku siap2, SMS kat Mek Ngoh & Syakir suh siap nnti aku smpi umah trus pick them up, xyah tggu dlm kete lame2. Smpi umah Mek Ngoh, dia tgh syok sapu lantai dapor, menyirap jap darah aku. X bace SMS aku ke minah nih? Aku hon x dgr, aku jerit pggl name dia pon pekak nak mampos. Aku pon Assalamu'alaikum r depan pintu umah dia. Baru dia gaduh2 nak salin baju. Dah tuh, pegi angkut adik puang aku plak, Syakir.

Sudah angkut Syakir, trus gegas pegi Kg. Besut jap. Pastu terus gerak ke Hai Peng. Aku rase Muska dah balik umah kot psl lame sgt tggu kitorg, tgk kete dia kat carwash xde, kat parking lot pon xde. Aku tepon, mmg sah dia dah balik. Hampeh.

Malas r nak g Hai Peng psl aku lintas jer jln sure staff dia tarik pintu nak tutop. Hahaha!! So, aku pon g bli beras yg Ma aku pesan dulu. Dah bli beras, aku suh Mek Ngoh tepon Aja, nak ajak kuor. So pegi angkut Aja kat opis dia plok. Amende la kije kuat sgt, kul 6ptg x balik umah lg.

Pegi makan kat kedai Mak Ayam Fina. Pas maghrib baru anto Aja blk smula opis, Syakir kat kedai Husaini & Mek Ngoh kat kuarters kesayangan beliau.


2 comments:

dyanakamal said...

haha klakola...boleh bayang ah bonda fatimah tgh "hawt"..:D

fasury said...

tuh r pasal..dOp leh tebem maen nGn anGin bOnda..huhuhu