BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 30, 2008

when i grow up......

Kelmarin hem menyambut Maal Hirah dgn jayanya. Penghijrahan almari dr bilik x-kitchen ke bilik adik hem. Lapang sket bilik hem, tp tetap serabut. Aishhhhh!! Kemas punya kemas punya kemas punya kemas punya kemas punya kemas (brape byk kemas daaaa)....hem jupe pics kat bwh nih. Sbenonye ade byk, tp bile snapped, blur. Nop scan, malas...eh silap...kurang rajen. Jadi hem snapped 4 keping tp hem uploaded 3 jer...lalalala



teka yg mane satu hem? itam legam
Hem xtau pics snapped mase mane. Tapi kalo tgk lokasi kat tepi pantai. Zaman dulu² (bajet laher thn paleolitik ke?), tiap hujong minggu PaMa hem slalu la bwk pergi pantai, picnic ramai² ngn family Tok Su hem. Hem igt lagi, mase pergi berkelah dulu, ikotkan planned, nak berkelah kat Pantai Batu Burok, skali ombak beso ler, pastuh beralih ke Pantai Balok, ade kambing plop doh....Last² balik umah Tok Wan-Tokki(Ma's side) kat Kemaman. Amik kau...berkelah la dlm umah Tok Wan. Wakaka....




sape la yg cumil dan kiyut nih? lalalala.....
Yang nih plop, mmg hem igt smpi skrg. Agak² korang² la kan, sape la yg rambut panjang jalin niyang rapik tuh? Hahaha!! Nih ler hem. Umo time nih masih sa-sa lagi. Ape kes hem terselit camtuh? Adeihlaaaa...memalukan. Nih kat umah Tok Wan-Tokki, hem demam, so seblom tido diharuskan oleh enche Mama merangkap Meksi(skrg dh pencen) utk menyudukan obat kepada anak² beliau ye puan². Tapi hem cukop culas makan obat. AI DON LAIP OK! Kalo mengikot jalur graf diatas, hem dlm mood menaikkan emosi enche Mama ke tahap yang kritikal. Hem merajuk xmo mkn obat, hem berlari dr dapor (kat hadapan hem tmpt gelap tuh lorong ke dapor) hem trus menyelit muke hem blakang almari tuh dengan alasan tgn enche Mama xkan smpi utk menyuapkan obat ye puan². Pastuh, hem pon lupe amende yg berlaku seterusnye.....siyes mmg hem xtau...xtipu.




kerusi tajaan ikeanne
Yang ni kat umah Nenek-Tokki (Pa's side) hem. Nak bertolak balik Kuantan. Sblom balik haruslah bersawan gambo ye puan². Hem igt lagi, time nih, kamera yg jenis nipis 3cm, panjang 15cm, lebar 5cm (hem agak jer). Ikop ske korang la nak imagine cmner rupe kamera tuh. Google je dlm tenet nih, mcm² ada. Skrg umah Nenek dah berubah wajah. Ye la, semenjak ade rancangan Casa Impian, Deco bersama Eric tuh, seme dah berubah. Kena la mengikut peredaran zamankan? Kalo x ikot tuh, baek lah anda mengambil inisiatif utk kembali ke zaman mesolitik ye puan². Rindu kat beranda nih, tempat hem men buai dodoi tu, makan colek buah cermai, men suson lilin(time raye) kat tangga, pagar beranda tempat hem pijak nak panjat pokok jambu air. Hem pernah jatuh tangga kat situ 3 thn lepas, smpi bengkak buku lali hem. Aiisshhhh..mcm² la tragedi kat beranda & tangga tuh.


Dah² ler sket², hem nak tido. Esok pagi kena pegi kije awal nih. Huhuhu

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

good old days :)
i miss the moment too!

haaha. takot makan ubat, wat malu kompeni je :P

fasury said...

hellO...kalO i takOp makan Obat, hOw abOut u? yG ske bebenO melaram baju smpi berlapis² u taram, ape kes?