BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 18, 2008

yeay! yeay!

Hurmmm...petang td aku pegi tgk tempat projek. Aku ajak Mek Ngoh temankan aku. Mau panah petir aku kalo pegi sengsorg ke sane. Dah ler seme pekerja lelaki. X pasal2 aku jd mangsa keadaan. Sampai sane, memang betul tekaan aku, x siap lagi ok. Projek x siap, bermakna Pengetua x akan turunkan tandatangan beliau yg berharga itu ye puan2. Lantak r, malas aku nak rekahkan pale otak aku nih. Aku sembang ngn tokey jap, wat spotcheck lebih kurang, menggatal sket ngn pekerja2 dia & jari busy duk SMS. Sudah tuh, aku tepon bos, bgtau sebab-musabab & aku anto borang kat supervisor suh passkan pada anak bos aku. Aku bercuti mulai esok smpi tulat. Jadi aku terpaksa settlekan kije yang sepatutnya bukan kije aku. Mapuhhhhhhhhhhhh.....

Aku bagitau bos yg aku xkan masuk Sabtu & Ahad nih(pantai timur bekerja ok). Dia pun bunyi len macam. Seb bek dia senyap tetiba, kalo x, mmg aku highkan volume aku. Jangan nak salahkan aku kalo kije tuh x siap. Aku dah siapkan seme yg dia nak, insurans, surat serah kerja, isi borang seme, tepon situ sane sini & mcm2 lagi. Jadi, time aku bercuti nih, silelah settlekan sendiri ye.

Aku tepon Syakir & Muzu. Aku angkut diorg & pegi hepem. Happenim tul bile seme berkumpul. Aku, Mek Ngoh, Aja, Piza, Syakir, Muzu, Syed & Muska. Seb bek x terlingkup meja. Muska citer pasal dia pegi KL baru nih, dia berteka-teki ngn sorg awek. WUT'S A DIFFERENT BETWEEN MEN & WOMEN POO POO?" Jawapan? X perlu la aku bgtau. Memalukan. Kalo korang nak berikan jawapan, silakan tp aku xkan bgtau jawapannye...hahaha!!

Pastu aku & Mek Ngoh gerak pegi Kg.Besut...lagiii. Aja, Syakir & Muzu nek satu kete ngn Piza. Kitorg janji nak jumpe kat kedai Husaini. Oraitt!! Muska & Syed gerak ke Kuantan. Sudah Kg. Besut, aku terpaksa anto Mek Ngoh balik psl dia dh janji ngn Abe. So aku gerak sengsorg ler pegi kdi 2pupu aku tuh. Sampai sane, diorg xde lg. Aku yg cun berbaju kurung dr pagi smpi petang, nak Maghrib plak nih, tggu la mcm bulan jatuh ke riba.

Bile seme dah sampai, makan lagi. Tadi mase open table kat hepem, mkn roti je. Mane padan bos..hahaha!! Gelomgom ok! Aku order kuey teow tomyam. Skrg nih aku nek gatal2 nih, kena telan pil alergik sat gi. Aku dah lame x pantang psl makan nih. Menyesal makan udang!! Seb bek x suh taruk sotong...aku xbrp nak suke mende alah nih. Makan boleh tp bukan feberet.

Jam 8.45mlm br sampai umah pas anto Muzu balik umah. Dah manja2kan diri, menunaikan kewajipan, aku baru nak on9, Papa pon masuk bilik suh aku pegi isi minyak, Mama suh kuarkan duit dia kat bank. Mase aku nak kuar, adik aku beriya nak bawak kete. Ok, fine. Dia pon drive la, tp perlukan perhatian yg penuh dari aku. Hahaha!! Sampai nak masok jalan besar, aku tny,
"Mu nak drive masok bandar ke nih?"
"Hoh, boleh."
"Ye dop? Buleh dop nih? Kete banyok pelik nih."
"Dam(sempat) lagi nih nok tukor."

Kitorg pon tuko posisi masing2. Aku plak yg kena kuar dr kete. Hampeh!! Mase aku masuk gear 1, aku try ekjas seat. Skali seat ke belakang tetiba. Kaki aku yg tengah tahan pedal clutch trus terlepas. Mapuhhhhhhhh la kete tersebut ye puan2. Aku ngn adik aku gelak gilebabi dalam kete. Sah kena badi adik aku drive kete td nih...hahaha!!

Nih last entry aku utk minggu nih. Aku off utk 3 hari. Aku nak tenangkan pikiran aku, pegi usha bakal suami (gatalkan aku?). Aku nak off henpom aku, tengah malam baru aku on. Aku malas la nak on hp aku, ye la, aku xmo holiday aku nih ade gangguan dr sesape xcept saem2 yg aku sayangi. Nak beli ape ekk tuk korang? Muska ajak tengok wayang esok kat Kuantan. Sori la Muska, len kali la kite pegi ye shayam. Jam dah kul 11.47mlm, tgh tggu Aja datang umah. Aku nak pinjam kamera dia. Nak bersawan gambo. Kamera yg aku ade tuh, Papa suh jual kat kedai bundle. Huhuhu.



Happy birthday 24th to my host in law sister. May Allah bless you, long live life & good luck in evrythng.Kakak ipar mude dari aku weii!!

0 comments: