BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, January 14, 2009

deeper conversation

Petang kelmarin mase hem still kat opis, hem dpt sms dari saem baek hem waktu kat kolej dulu. Ekceli can't regonized the number, but the msgs seem like she knew me well.

Salam..teng, pekabo? ghane kije? teng, bulih bg no noni dok ke aku?
Huh? Aku pelik bile dpt sms mcm nih psl aku target saem aku dr Kelantan yg mesej psl slank yg dia gunekan lebih Ganu.

W'salam. Sehat Alhamdulillah. Sape nih? Nih no nonie : 019......

Aku la, dyh. Ghane demo?
Uiks..maseh terer berbahase klate n ganu even dia org Sabahan. Hem mmg respek gile ngn minah nih, mudah belajar & x cerewet bab makan. Tapi satu jer dia xleh makan, Laksam(kat Trg je ade). Kalo dia makan laksam nih, of kos dia xleh nak tido mlm, & tmpt tido dia kat tepi toilet..wakakaka. Bayangkan ler, dia fasih gune slank Klate ngn Ganu kejap jer. Xyah nak asah lidah. Pastu makan budu kalo ikotkan nafsu serakah dia, mungkin dia sedut ngn straw jer...hahaha..

Aku ok. Mu ade mane lenim? Mu guane?

Aku kna selsema kure²..dok leh nok dkat ngn baby. Aku kat Saboh la. :-)

Oo..Mu xgune no lame doh ke? Ak buang la no mu hop lame? Ak kontek mu ngn no ni la. K? Baby n hubby mu pe cite? Parents mu?
Hohoho...hem sedang mengorek rahsia ngn dia. Ekceli, terlalu byk citer yg dia nak citer ngn hem seblom² nih, tp hem terlalu sibok...apetah lagi saem² laen yg mostly dah beranak-pinak. Dan tempat dia nak luahkan isi muntah dia of kos kat Nonie the wild-motivater.

K. Mu save no ni. Hok ni kekal. Baby aku shat alhamdulillah. Lo ni dh 5kg lbh, 15hb ni dia msk 4bln dh. Aku ngn hubby aku lam proses divorce, 20hb ni de bicara kt mahkamah. Parents aku pn shat alhamdulillah, shat² seme. Mu guane lo ni? Parents? Kim slm diorg ek...

Ok. Insya Allah. Ak skrg tggu result ngn ******** ni. Kuatkan smangat mu Dayah. Byknye citer nak citer ke mu. Jage diri molek. Papehal kontek la ak.

Insya Allah teng. Ak kuat pon sbb baby. Mu kontek la aku kalo ade pape hal.

End.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Aduyaii...Sedih giler dapat tau mende² mcm nih berlaku. Even dia xde kaitkan darah daging ngn hem, sebagai saem² yg same² susah-senang mase kat kolej dulu, TERASA JUGEKKK!! Ikatan perkahwinan yg terlalu muda. Baru nak mengecap bahagia sepatutnye, tp berakhir kat awal perjalanan. Anak kecik lagi. Naseb baek maseh ade parents, boleh lah tumpang berteduh. Takpe la Dayah, redha je la ngn ape yg Allah tetapkan dlm idop mu. Mungkin nih yang terbaik utk mu ngn anak mu. Walo pahit yg teramat mu nak kena tempuh, mane tau naseb badan ade happy ending kan? Insya Allah. Yang penting skrg, fokus la kat anak mu, beri yang terbaik.

Kalo la Dayah nih duk kat dekat ngn hem, mau hem jumpe hari². Tgk aktiviti skrg dah ler, hem, Piza & Aja-anywhere, everywhere, smpi Enche Apis merangkap suami mithali Puan Piza pon ikot. Tuh blom masuk Syakir, Mek Ngoh, Abam Abit, Muzu, Muska, Abby & ramai lagi laaaaaa....

Hurmm...mende yang x dapat nak dijangka mmg kadang² akan berlaku kat dlm idop kite² nih as makhluk Allah yg dipertanggungjawabkan olehNYA utk melaksanakan kewajipan.

Trauma ke Cik Tomtem?
Adelah sikit. :-)
Amende yg nak di'trauma'kan?
Terlalu byk mende² yg negatif berlaku kat depan mate sy la Cik Hati Tomtem. Cmner sy nak hadapinye sedangkan sy takot. Sy takot sebab sy tau sy x kuat nak hadapi mende yg xtau akan terjadi akan datang.
Tuh kan semenya dugaan. Cik Tomtem lived in rainbows. Life goes on. Xde dugaan, xde la baik & buroknye. X indah la dunia kalo xde warna-warni.
Tapi sy xmo pisang berbuah namblasratus kali la Cik Hati Tomtem.
Huish..skrg pisang berkali² berbuah, ape nak ditakutkan? Be cool bebeh.
Cool kepala hotak kau. Hem tgh risau nih. Hahaha..Hem nak cr calon suami nih. Mama dah bleh buat rekod utk bebelan beliau ok! Baek Cik Hati Tomtem cr sekarang, SEKARANG!!
Yela². Kat mane plak hem nak cr tulang rusuk nih duk nyorok..Aishhh!!


Mengalah............itu yang terbaik.

4 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

awak, kak dayah yang beraye same kite dulu ke?

how's the interview, pray u all the best:)

fasury said...

suetie~yusp..dia lah..x sanGke kan?

i'view? alhamdulillah..:D..ade harapan kate ayOh de..keh keh keh

Anonymous said...

haha.. pandai cik hati ANI kite ye.. lalalala
-merul-

fasury said...

merul~mu mmG nOk kena sepak nGn aku..sabO ye!! aku mmG pandai..lalala