BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 23, 2009

TAG-ged again

Planned hem nak pergi pantai petang tadi-CANCELLED-
Enche Mama nak pergi umah kakak² nye merangkap mak sdare hem la kat area Bakau Tinggi. So, hem pon ikot skali lah, lagi pon dah lame hem x menjenguk mak² sdare hem nih-kat rumah mereka la-

Malam nih cukop boring, tp seb bek hem terjumpe blog kasihaleeya, boleh la gelak² tengok vids Kasih yg kiyut tuh-tetiba tingat & rindu yg amat kat Aikin-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ekceli hem dah kena tagged ngn adek hem-Suriati-. Dah name pon xde kije & boring, hem buat laaa....kalo bace amende yg hem jawab nih, rase mcm nak lempanglaju² banjer makan...jgn malu² habaq mai... hem sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....hahahaha!!


##Nama-nama timangan anda :
Umah & sdare-mare : kakop, suryani, ani(oh pelizzz...ai dong laip ok) kak, kok.
Orang pon kompius, hem ade Kak Long, tp hem suh org dlm umah pggl hem Kakok. Pesal? Mase kecik Enche PaMa panggil Angah but i argued becos mak sdare hem dah dipggl ngn panggilan tuh..heh heh heh..alasan!!
Kengkawan : tem, tomtem, patem, sury (sile jeluwok).
kalo rase nak bodek diorg tmbh ler manes, cun & seme yg jelita kat pangkal name hem tuh(mcm hem xtau..lalala-sedapkan ati jerk-).

##Anda seorang yang :
-cakap byk-tp tgk situasi & teman ngobrol la
-xkesah org nak kate ape
-sensitip
-cepat panas tp cepat sejuk
-lbh byk mengalah sebab terpaksa..isk..pedihnye ati!
-dengki ya ampun!!
-kaki jenjalan
-kaki makan-azam pospongthn nih mau turonkan sket KG!
-pepandai korang la nak taruk ape...ade hem kesah?

##Insan Teristimewa ?? Describekan Die Terlalu Istimewa Dimata Anda :
Enche PaMa : Parents hem..of kos la. Diorg yg besogedabakkan hem. X terbalas jasa diorg. Sengkang mate jage kami 5 badek, tonggang-tonggeng cr rezki. Ye la, mase Enche Mama bekerja sebagai Meksi a.k.a Nurse, Enche Papa la yg berjaga mlm² buatkan susu, tuko lampin (kami 5 badek dibesarkan ngn lampin...timekasih lampintrimmm). Mase Enche Papa pula ditugaskan utk bekerja syif, pastu kalo opis dekat xpe, nih kat Kuantan dr Kemaman. Malam la yg buatkan kitorg risau. Drive sengsorang. Pernah skali Enche Papa mmg demam kaw², Enche Mama dah bilang xyah g kije, tepon je kate x sehat tapi disebabkan Enche Papa seorg yg teramat la cekal hati, nak jugak pegi kije. Terpaksa la lepaskan walopon kitorg seme bimbang nih takot jadi pape tgh jln. Aduyaiii...skali jam brp pagi ntah, kawan Enche Papa called kate Enche Papa kena tahan wad -HAMIKKK-. Esoknye, ponteng skolah la pegi jenguk Enche Papa ket Hospital Kuantan. Enche Mama siap kena menyamar pki uniform kat sana sbb too stricted la rules spital kejadah nih. Hari ke2, hem pegi ngn kazen hem, Abg Jang, sekuriti guard kat situ x benarkan kami² yg berumo 12thn kebwh masok. Abg Jang hem pon sounddirect jer kat diorg,"NOK G TGK AYOH DIORG SAKIT KAT ATAH PONG DOP LEH KE? KALU AYOH DIORG MATI (hamikk kauu..terase hem), MU SEME KE NOP WI MAKANG KE DIORG? MARI LAH KALU BRANI NOK HAMBAT." Hohoho...ade bran itu sekuriti? XDE, kalo ade, mau bertambah org yg masok ER. Seme kaciptimah ye, senyak tupah mcm ade malaikat lalu nak cabut nyawa. Wakaka. Sekarang x lagi, seme bleh masok. Dari kecik budak smpi bapak budak. Hurmmm..hem dah lari dr soklan ke?

##Lagu kesukaan anda :
Banyak giler...kalo satu posted nih hem bleh muatkan....keh keh keh
Lagu dr dl smpi skrg : Top Of The World- The Carpenters
Lagu yg ade nafas baru : The Man Who Sold The World-Lulu(versi lame); Nirvana(versi Cobain)
Lagu melayu : Siapa Pernah Jatuh Cinta?-Tetty Kadi(hamik kau..hem kan ade citarasa Enche Papa, harus lah lagu melayu lame, padahal yg nyanyi sah² Indonesia name pon dah pelik..wakaka)
Lagu Indie malindo : Nyeh..nyeh..nyeh..hem terlalu byk koleksi lagu indies nih,taruk yg terbaik je la; Lagu Untukmu, Pari² Bawah Angin & Halusinasi-MUH, VIOP-The SIGIT, Bagaikan Matahari-Hujan, Bersama Semula-ACAB, DC-Yuna, Hollywood Holiday-LMB, Melancholia-ERK DLLLLLLLLL...
Lagu pelik : Lie..lie..lie-Serj Tankian, Hoppipola-Sigur Ros
Lagu Inggris skrg : Womanizer-The All American Reject, Decode-Paramore, Gotta Be Somebody-Nickelback, You're Not Alone-Saosin.
Lagu Indie Inggris : Unhearted & Hush-AALL,The Heretic-TSOAF DLLLLLLL....
Korang nak MP3 nih, jgn malus mintak ngans ais..heh heh heh....

##Makanan kesukaan anda
Ape aje yg bleh dimakan kecuali mende² yg bleh menggiatkan tangan menggaru punca kegatalan kulit.

##Warna kesukaan anda :
hijau, hijau, hijau, biru, hitam, coklat, merah...tapi hem byk baju kaler pink..aduyaii!!

##Tiga benda yang mesti ada dalam beg anda :
-henpon
-purse
-keys
pastuh hem nak taruk lg
-tisu, papers soap, floss gigi, perfumes, compact powder, notebook, pen, ubat sapu bibir & pil gatal & pads (EC..harussss).

##Kali terakhir masa anda menangis dan kenape?
Kelmarin. Wakakaka...so emo part Lynn nangis kat spital, pastu nape Abu perlu mati dlm citer KAMI THE MOVIE tuh? Menchik laaa..!! Polis yg tercucuk ranting kat mate pon x bute lg, ni kan kena tikam² manjer je kat perot. Huishh!!

##Tag 6 rakan anda :
-Diana
-Nisah
-Sara
-Kak Diana a.k.a Green Apple
-Madir -pemalas mu ork?
-Tholaha-dop buat malas banjer mee kari Kak Melah..wakaka!!

5 comments:

dyanakamal said...

wahai kakopku sayam...
pjg tu describe org terisitimewa..ahaha...dakpe ah lari soklan sket pn...heran ape dok?eheh

kakop...hok no 1 tu mcm name sy je..ala kakop...br je jwb marin..kire halal beralal ah dok?*wink*

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

hAHhaha awok erh, sara nisah diana kene tag doh :p

ha'a la, saye pun teringat mase papa masuk ward aritu, mase tu saye baru lime tahun, malam tu mama cakap kat saye camne papa ye, mama riso. tp saye dengan confident cakap "mama, kite rase papa nanti masuk ward la
hish, masin gile mulut saye. tp mase tu, saye pun demam gak, jumpe papa kat spital pun syahdu syahdu je.
alhamdulillah seme da ok, semoge mama papa sehat sentiase. ameen :)

fasury said...

dyana chuk nGO~dakpe²..kakOp cOuntinG² dOh..kire buleh tOlOk ansur..hahaha!!



suetie~biar r..nOp taG GOp diOram..lalala..:P

insya allah...ameennn!!

Madir said...

aku yg pemalas ni gok mu nok tag...mmg malas la wehh..

fasury said...

madir~malas ke idOk..mu kena wat GOp..dulitaip..kah kah kah