BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 23, 2009

Yaya's engagement

17hb Januari lepas, adik hem, Suraya a.k.a Yaya selamat DITUNAM ngn PETUNAM nye, Shahriza. Alhamdulillah, semenya slamat & majlis berjalan lancar seperti yg Enche PaMa harapkan. Mungkin ade sedikit kekurangan dlm majlis tersebut, tp xpe...sesape yg ke majlis tersebut & mengalami ketidakpuashatian bolehlah memberi cadangan atau komen dan masukkan ke dlm peti surat rumah Enche PaMa. Wakakaka...


Cik Ditunam & Pok Tunggal-Adam-

Majlis dibuat kecil²an jer. Papa's side, 2beradik je datang. Mama's side la yg ramai psl adek-badek Enche Mama mostly duk kat Kemaman. Pastuh, saem² Suraya yg sanggup dtg dr jauh. Dia xde saem² mase skolah kebangsaan dl, dia tapau saem² mase skolah asrama teknik, poli, kolej & kije je. Saem² dia pon heran cmner dia xde saem mase skolah rendah & menengah. Kalo hem, jgn cakaplah, seme saem hem dr skolah rendah , masuk menengah, pastuh study(senyap kejap), skrg dah kije lagi menggilaaaa, even ade yg kije luar dr Kemaman nih, kitorg tetap contact. Saem susah senang beb..mane nak cari?

Dah²...mengimbau kisah silam plak. Main point skrg, hem nak citer psl Suraya. So, mcm biasa...tengok gambo je la ekk.....

Nih seme gambo yg disnapped ngn henpon. Dari kamera hem x amik lg dr kazen hem...lalalala



sirih junjung-pembuka kata


cincin-pengikat janji


buah²an-hem pon xtau-


kaen baju melayu & kaen pelikat lalalalaaa...

handmade dr cik Ditunam


kueh kasidah-hem buat nih...lalalala


satu lagi kueh cream puff yg tertinggal-7 berbalas 5


Aikin sdg buat muke time nih, Cik Ditunam, mak sdare hem-Angah & hem laa...haruss!!


sedang counting²-Dr kiri:Enche Papa,Ayoh Chik, Ayoh Ngoh & besfren Enche Papa; Haji Mat
belakang Enche Papa : Enche Mama

Dr bwh baju oren: Ayoh De, Dato' Man(wakaka..Tok Su hem tuh), Ayoh Petunam & wakil dr pihak Petunam.



Selepas adegan counting², makan² la plak kan. Tetamu dijamu ngn nasi dagang & kueh homemade family hem la; kasidah & creampuffs, kueh kole kacang yg ditaja oleh sepupu Enche Papa & limau mini. Gambo Cik Petunam xde. Cik Ditunam pon lupe nak bergambo ngn Cik Petunamnye. Xpe la, Cik Ditunam, majlis tahun depan (Insya Allah, hem pon xtau sbenonye bile), bergambo la byk mane korang nak bergambo. Skrg kan xyah pki filem² nih..seme digital..kalo muke x cantek bleh dilit, xde la membazir duwet nak cuci kodak yg x jadi..keh keh keh.

Dah..dah..citer utk ari nih..hem nak pegi pantai plak. Dah lame x g pantai nih. Enche Papa g Johor, Enche Mama bz jahit langsir. Hem dah janji ngn anak² sdare hem nak bwk g pantai. Nak bli sata jgk nih. Hurmmmm...choww!!




P/S: Congrats to Angah a.k.a Jebon-slamat jgk mu bertunang eh!
kiri: mak, angah, ditunam & aboh

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

hurm, i terase...
sbb tade :(

fasury said...

suetie~majlis thn depan-MAYBE- sempat la tuh..:P