BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, February 21, 2009

ai heart mamang

Papa : Kak (pgglan manje yg x perlu dipertikaikan), sape dapat tender wat jambatan kat area Limbom rege 3juta?
Hem : Nde? 3 juta? Owos..sape buleh tuh? Dop dgr citer plop. Bos pom lame doh dop masok opis.
Papa : Jambatan guane rupe la 3juta tuh?
Mama: Jambatan kat London kot. (tetiba)
Papa : Wat beso jambatan kat Bukit Kuam xmo. Eksiden sokmo situ.
Hem : Hoh..wat jambatan kristal kat Bukit Kuam mesti rare. Masjid ade doh, Sarip Dol jd menteri doh tp dopkam la xmo wat maju Mamang Idamang nih.

END.

xde niat nak berpolitik..hem google jupe pic jambatan bukit kuam yg nih je..huhuhu

Hem blom tahu lagi kesahihan gosip tersebut. Tapi td hem pegi beraknaturecall kat opis hem, hem nmpk ade JCB dah korek², batang² gedabak dah selamat ketibaannya di Sg. Limbom. Sungai ke? Hem pggl longkang je. Aktiviti korek² itu sedang giat dijalankan di tepi Surau kat Casa ImpianLimbom. Ntah la. Malas nak paham mende² gini. Walopom hem kije bhgian construction, kadang hem x brp nak brahiske ngn pembahagian tender. Macam kongsi gelap pon ade. Duh...malas nak bebel. Nanti Sarip Dol kasik warning,"Kabo je tempat mane. Macang dop jupe pah nih." Mampos hem dia jupe blog nih..Eh! TAPI diorg bleh pegi mampos la seme projek² kroni yg membazir. Ade jgk yg dapat peluru layang 3 butir dlm envelope karang. Tetiba lagik....

Kan dah ade surat layang sblom ade peluru layang. Siap ade listed lagi kat sini.




Mamang ujang parok ari nih wehh..heaven sggh..hahaha

E-gawan

Duh...camner nak buang habit hem yg ske bebeno men game nih? Hem bkn peminat tegar PS2. PS3 & xbox mende tuh. Tapi game ringan2...ala pemastautin tetap dlm PC nih hah. Kalo kat opis wedding dash (ade ati nak jd wedding planner nih). Mase hem study dulu, hem gile ngn game House Of The Dead. Sampai tamat..mati seme hantu korok mung hem bunoh. Sebilik seme terkejut dr tido psl x sangka la hem bleh tamatkan riwayat hantu korok mung tuh (pdhal tetiba je semangat cheerleader dtg). Rase cam riak membuak2 umpama buih neskepi tarek feberet hem. Heaven sggh...tetiba je.

Masalah sekarang, hem tengah gile game spider solitaire. Memang dr dl hem men game nih, tp x separah sekarang. Asal on9 je, spider solitaire...asal on9 je, spider solitaire..asal spider solitaire je, on9. Naaa..mengarut sudah. Walopon on9, hem x berminat nak melayari bahterainternet. Abis layan pon, check email, blogging & YM.

Sekarang pon hem tgh men game nih bertemankan DutA(kasik gelemer), utube : so7 & hapdet blog nih la. Camner hem nak buang habit nih? Punya la rare game nih, sampai jd igauan dlm tido mlm hem. Hem nak elak, xbleh psl otak hem mcm dah setting kat satu part tuh utk berfikir tentang spider solitaire. Tak men game nih satu hari bleh jd cam sengal2 tulang, sakit kepala pon datang la ye sayang. Hamik!

Huh..nak sambung men game nih. Tak siap lg nih..heh heh heh


hem tak men r satu kad..berkad2, hem bantai..lalala

Kalo men spider solitaire dalm windows vista lagi rare. Bunga api dia meletup cam real rare. Kalo windows xp, kejung je bunga apinye meletop. Hehehe. Enjoy!

Friday, February 20, 2009

idam je bkn adom

Hem dah mengidam roti bakar ngn sandwich kat sini. Tapi pesal hem kena tggu suami Puan Piza baru blk dr offshore br hem bleh ke sana? Arghh Piza..lambatnye suami mu balik. Nih gara² mu la ni, bgtau kt Enche Amad Apis yg kite mau ke sana. Duh..susah jd mawar berduri. Harapkan Aja, seme xmo join. Pegi makan otak² ngn sata kat Kole Mamang kelmarin pon xmo join. Ape dah jd dengan mu Aja?

Ye..hem bleh pegi tanpa kehadiran Puan Piza yg akan derhaka pada Enche Amad Apis kalo melanggar perintah. Kalo Aja xmo pergi, xpe psl dia perlukan motivasi diri sendiri skrg. Mek Ngoh sudah jd pemastautin KL, Muska sudah bz ngn kerjaya di Paka, Syakir dgn tekanannya. Tapi ape kate org? Bile semeja yg hem lepak dipenuhi ngn kaum Adam? Nanti byk pulak gosip² hawt yg memualkan isi perot yg mendengarnya. Ala..sape la sgt kaum Adam kalo x kazen² hem yg dah kena santau kopi Cik. Hem x paham mcm mane diorg bleh lepak dr tengahari smpi nak tutop premis perniagaan tuh. X smayang ke bang? hahaha!! Arghhhh..lmbt nye kul 4...ape kejadah hem kena kije ari Sabtu kalo seme opis tutop? Tapi xpe..kurang² hem update blog nih kat opis..heh heh heh.


naa..hem dah cilok pic sape ntah..:)

Hem dah lapar, dengar Staind & The Strokes menambahkan kekeroncongan perot hem. Arghhh...roti kaya bakar, kaya lebih & sandwich tuna, tuna lebih. Semua mau lebih zaman skrg kalo x, hem anto peluru 3 biji dlm envelope tanpa nama. Tetiba je...hahaha!!




p/s:utk dindoraemon : semoga Allah tunjukkan jln yg benar dan sebenar²nya. Amin.Ikhlas dr Ustazah Rohana.

Wednesday, February 18, 2009

akalan

Petang kelmarin dpt SMS dr Kok ipar hem bgtau yg suami dia a.k.a Abam hem masuk KMC (kontan medikel senter). Kena operate psl ade sakit batu karang yg mendiami buah pinggang. Tapi bukan operate yg kena belah² tuh, tp laser kot..ntah hem pon xtau psl tgk perot dia semlm xde plak kesan belah². Dia kate doktor guna mesin tembak. Tembak? Hem dah pikir pistol..kah kah kah.

Nak dijadikan citer, malamnye plak abam hem tepon suh tanya Enche Papa boleh ke cabut mende alah kaler itam kat meter letrik yg kat luar...alaa, yg kalo org TNB nak potong letrik dia cabut mende tuh. Hem pon xtau nak panggil ndape, xkan hem nak tepon TNB tanya mende ape nama mende alah tuh. Hem tny la pesal plak nak cabut mende tuh? Org sakit duk spital la diam². Dia kate kawan dia tepon bgtau tv kat umah x tutop. Aik? Hem plak yg terdiam. Camner plak tv bleh x tutop? Dia kate lupe psl dia mute kan sound tv tuh. Hamik kau...3 hari tv terpasang x tutop², kasik makhluk halus dlm umah tuh yg tonton sampai meletup. Hem bgtau la yg Enche Papa kate xleh memandai cabut mende alah tuh, nak mati kena letrik bleh r. Dia diam & cari idea. Hem tanya nak wat camner skrg? Dia pon kate, xpe la, suh kawan dia turun Kontan amik kunci. Sape la yg tergamak nak turon Kontan dr Mamang amik kunci umah dia malam buta? Aparaaaa....

IKOT AWANG LA NOK WAT NDAPE POM, AWANG CARI NGAT AKALAN.


Jam 2 pagi, Abam hem tepon kate nak datang umah. Aku terkejut. Tadi kat Kontan, nih tetiba ade kat Mamang. Gile ke hape? Seb bek hem x tido lg. Sampai la dia kat umah selepas berjaya menutup tv dirumah dia sendrik. Tak masuk umah pon, duk lepak luar umah. Enche Papa yg dah tidor pon lepak skali. Mana Enche Papa x terkejut dr tido, enjin kete mcm bunyi flight nak berlepas...hahaha!! Enche Mama yg baru nak sarung stokin kat kaki nak tido (elak nyamuk), kensel, kuar umah. Tangan Abam hem siap ade jarum & wayar lg. Bleh dia cabut camtuh jer dr spital. Kalo ler nurse datang wat spotcheck kat bilik dia, x ke dia wat akalan yg kedua? Dapat la sedikit bebelan dr Enche Mama utk bekalan nak balik spital smula. 15 minit pas tuh, berkejar plak balik spital. Pesakit drive, pesihat jd co-pilot..kah kah kah.

Macam² la labu-labi nih wat akalan.

Sunday, February 15, 2009

Demam Disyaki

Heh heh heh...xde citer best, tapi saje nak upload keadaan aku mase demam ari tuh. Nih mase kat hospital. Memang dah parah baru nak pegi spital. Ekceli aku dah pergi klinik. Tapi dokter tuh kate, kalo aku z sehat jgk dlm mase 2 hari, dia suh aku pegi spital psl dokter tuh mengesyaki aku. Dia syak aku demam denggi. Huish...xde bintat² pon, cume lenguh² sendi je pon. Tapi Enche Papa x kesian kat aku..hahaha. Dia tinggalkan aku tepi jalan pastu suh aku jalan sendrik pegi ER. Dia pegi bandar beli paper. Menapak la aku ngn jayanya. Dah sudah daftar, menunggu ler pulak. Akak yg duk sbelah aku punye la byk cakap. Nak lempang muke dia pon ade, tapi aku xde kudrat nak angkat dan hayun tangan(dlm sakit ade hati nak lempang org tuh).


muke stim..hahaha


kesian kat aku kan?


x ilang lg biru kat tangan aku nih..huhuhu

x best lgsg katil spital


Time nih, aku menggatal pergi kuar makan ngn Piza & Aja. Walopom mulot xde deria rasa, tp tetap mau makan. Aku order je, tp makan sket je..boleh? Boleh la..janji aku makan jgk 1/2 sudu. Hahaha!! Aku xtau rase hapekemende. Aku order tomyam & nasik goreng kerabu. Tomyam aku rase masam je, xtau kemane rase tomyam. Nasi goreng kerabu plak aku rase masin & tetiba pijar bibir aku. Last², aku duk dlm kete smpi diorg sudah makan. Angin malam punye la sejuk smpi menyucuk sumsum tulang aku. Duk dlm kete berselimutkan telekung sembahyang. Hehehe. Balik umah, aku terus pakai jaket, sarung stokin, bungkus dlm comforter....trus pejam mate. Degil...padan ngn muke aku. Huhuhu.

muke xde selera org nak pandang.

Ade lagi gambo laen, tapi x tergamak ler aku nak taruk dlm nih. Mmg rare kalo aku upload. Tengkiyu la kat Aja yg snapped seme pics aku sepanjang aku demam disyaki. Hahaha!! Time kaseh yang x terhingga jgk pade Piza & suami, Mek Ngoh, Syakir, Abam Abit(sms suh mkn sup ketam, minum air bebyk, mkn buah naga) & seme² termasuk SMS dr no yg x dikenali.



oh ye..korang nak kawen? nak cr photographer yg sporting-morting & cantek hasil kerjanye? Aku nak pomot nih hah...bro hafidz . Dia la photographer mase weds Dopod's (Eera & Zul). Wat aku x sabo nak kawen nih walopon calon xde..hahaha.

Saturday, February 14, 2009

hurmmm....

Lamenye x hapdet blog. Cik Tomtem x sehat. Igtkan demam akhir tahun yg bebaru nih, demam terakhir. Tup..tup..demam awal tahun nih lagi parah. Tak pernah hayat demam siap kena masuk air bile pegi spital. Kesan biru kat tangan gara² masuk air pon masih ade lagi. Aduyaiii...mmg x larat. Makan pon amik syarat psl nak telan ubat yg berbakul². Ubat batuk la paling belk..belk..wekkk...3 jenis ubat batuk, seme x jalan. Enche Papa la yg pastikan aku x missed makan ubat batuk psl aku batuk tahap kronik siap sore dah terlebih ROCK. Kalo masok OIAM kompem bleh kalahkan si Asweera ke ape ntah, yg rambut kaler putih laen dr yg laen tuh.

Dah la, skrg pon aku x larat lagi nih. Tapi aku sempat je update blog kat opis nih..hahaha!! Aku nak balik awal. Nak pegi cari YB plak. Aduyaiii...bz bebeno ke jd YB? Aku nak mintak signature je pon.