BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 30, 2009

dock-rock-chat-tone



Tadi punched card (kad taruk kat jam-ayat sape nih?) jam 8.11pm. Gilo² punyo kijo omak kobakan. Tapi xpe, kije punya pasal. Duk umah pon, xde mende nak buat.

Mintak maaf bebanyak la pada pembaca blog hem. Hem skrg kesuntukan masa nak jd penglipurlara. Kerja kat opis rasenya xde la banyak mane pon, tp masa tetap mencemburui hem. Hem pegang 2 departments, jd kena kije kuat. Nak pantau 2² departments dalam masa 1 hari xsempat. Sekarang nih pom, hem kije 8 hari seminggu....camner tuh? Hahaha!!

Semalam pas Isya', nak tgk citer Merlin, skali Jom Heboh daa...mentibangkabau sumgoh!! Hem pom, bace paper, x sempat smpi bahagian hiburan hem dah tido. Kak Long hem tepom pom wase cam dlm mimpi dah. Xde maknenye menelepom hem kalo hem sedang beradu.

Bulan depan, schedules hem dah padat wehhh!!
1hb : hem dah ade meeting ngn pihak user
2-4hb : edaran par level & schedule pd pihak user
2-5hb : siapkan fail utk S****
6-7hb : update & gotom-royom department
8hb : audit ISO
11hb : bowling (x join bleh x? mau tgk wyg..hahaha)
13-14hb : user training
16-18hb : audit department hem (brp kali audit daaaaaa?)

Nih baru halfmonth & tarikh² yang senggang tuh, hem kena get ready la sebab tibe² jer bleh dapat email urgent...padan muke. Tapi paham² la, kalo tanggongjawab beso....masyukk laaa ujong bulan..heh heh heh...ALHAMDULILLAH. TITIK.

Wednesday, March 18, 2009

ala emak....

Suatu petang....

Mama : Nik Sayiddah tuh bkn ke mek yg plakon tuh ke?
Hem : Hoh (angguk kepala)
Mama : Kawen doh. Mu bile lg?
Hem : (senyap & kacik)

Amende kaitan mek ngn hem? Duh! Insya Allah kawen jgk hem nanti. Alahai....





Sunday, March 15, 2009

Duh!

Kelmarin hem pegi Tranum memenuhi jemputan kawen saem hem. Berangkat jam 10.30pg, smpi jam 12.45tghr. Laju ke hem drived? Kurang 45min je pon nak cukop 3jam (mase standard kalo Mamang - Tranum). Tapi smpi umah penganten jam 1.15ptg. Hem ngn Mek Ngoh sesat. Dah membazir stgh jam cr umah penganten. Jalan byk berubah, dulu xde traffic light, skrg dah ade. Jln 2 lanes, jd 3lanes. Penim hem. Bile dah jumpe umah penganten, parking plk yg jd masalah. Perumahan sempit, kwsan plk berbukit². Duh! Seb bek hem pemandu yg cekap & amanah...tetiba..hahaha!!

Malas citer panjang. Makan nasik, jumpe Umi a.k.a mak penganten yg vogey de vas (pki baju pon ala² penganten mak ckp kau). Pastu lepak dlm bilik penganten smpi hem nak muntah bile duk perati pak andam duk touch up pah ceros. Pak andam ok, satu kepala, xde mslh....tp bile tgk tgn x renti² ekjas muke penganten..hem plak yg rimas..tetiba. Yg saem hem a.k.a penganten nih plk, dah tau muke bertempek ngn mekap, duk busy berlaga pipi ngn tetamu. Duh! Seb bek hem seorg yg penyabar & berbudi pekerti...tetiba..hahaha!!

Penganten lelaki lewat 1jam. Dari blom ujan duk tggu smpi la ujan. Kasut hem abis jd perahu tenggelam. Dah ler tuh kasut paling selesa hem sental pegi kije & mane². Puan Piza & suami blom smpi lagi,dia suh kitorg tggu. Tapi hem nak singgah umah Nenek hem. So, hem & Mek Ngoh blah terlebih dahulu. Selisih kete kat simpang umah penganten jer.

Smpi umah Nenek dlm jam 4ptg, Nenek xdop pegi Paka psl Pak Spupu hem meninggal, seb bek Pok Alang ade kat umah, x lame pastu mak² sdare hem pon smpi. Smayang, makan & lepak jap, berangkat blk Mamang jam 5.45ptg. Selamat smpi Mamang jam 7.45mlm. X laju pom hem drived, psl cuaca ujan spjg jln, smpi kat area Kerteh baru mendung sket. Sempat lagi singgah kat Merchang beli jagung. Makan jagung panas smbl drive cukop heaven. Tapi bile trafik ijau, aksi utk menukarkan gear cukop mendebarkan, ala² maikel hekenen...huahuahua


Kritikan membina hem mengenai majlis perkahwinan saem hem nih (bukan dengki @ mengata);
1. Pelamin RM4500, org kate cantek...tp bkn taste hem..so kurang cantek la, walopon tema dlm taman, nmpk cam dlm hutan. Cukop serabut.

2. Hantaran cukop mewah & berjenama, org tgk pon xboleh nak komen pape. Cukop meletop.

3. Meraikan tetamu yg hadir cukop failed. Apetah lagi tetamu pihak penganten lelaki. Kesian. Kalo org suh letak brp bintang dr 5, hem kasik "0". Ai'm soriiiiiiiiiiiii....bak kate Amir.

4. Pelamin duk kat atas jln tar depan umah, banjir la jwbnye. Kalo wat kat porch kete pon dah kire ok. Sape la yg setting? Duh!

5. Makanan. Mase hem smpi, nasik minyak xde, makan ler nasik putih. Seb bek ade solok lada-penyeri. Enche Amad Apis kate,"Doh la makanan dop sedak.Tempat makang dop cukop, krusi trabur skali....bla..bla..bla" Opsss....

Tuh je la kritikan membina dari hem. Bagi hem, x kesah la pelamin rege brp, mekap ala² artis ke, hantaran mewah mcm mane skalipon, tuh seme atas hak penganten TAPI, yg paling penting bagi hem kalo kenduri-kendara nih ialah MERAIKAN TETAMU. Biar tetamu rase cam dihargai. Xde la tetamu yg dtg dari jauh tuh rase cam tuan umah x appreciated jer. Hurmmmm....ntah ler, laen org...laen adat.

BTW, hem x bergambar @ mengambil gambar utk kenduri diatas kerana sebab² yg tertentu. Harap maklum.

Friday, March 6, 2009

ekspesheli

Hem nak ucapkan mekaseh pade pembace tegar blog hem. Hahaha. Ekspesheli kazen² hem (cmner la bleh traced blog hem yg low propail nih?) malu² & tersipu². Oleh kerana ade pertalian darah, sedikit-sebanyak membantut usaha hem untuk memaki & mencarut. Dan hem terpaksa perlu menapis filem² yg ingin dipertontonkan agar tidak menjadi bualan hangit. TAPI kazen hem sporting, tarak da hal punya! TAPI, hem sebagai wanita yg penuh keayuan, kelembutan, kesopanan, kesusilaan & seme² yg cantek menarek PERLU TERPAKSA menonjolkan filem² yg penuh dengan unsur nasehat & tidak ade kaitan antara yg idop & mati.


bli eskrem smpi dpt xtra lg...agak menakjubkan 2 beradek nih!! hahaha!!


pssst...k.noyang & k.na..kite² doh la eh tau psl nih? hahaha!! malu hem tau.

---------------------

Tertgk pic nih, ade sesape yg berminat nak join pegi Mesir bulan 12 nih? Kalo ade, bgtau la hem. Info² len, hem kasik tau kemudian. Hem x pergi, just pomot je. Kalo rezeki lebih, hem join kot. Kot la.....PaMa hem nak cukopkan "korem". Keh keh keh!!

model cilik terlampau

Tetiba hem tingat kesah anak sdare hem (Aikin) mase tgh ber"webcam" ngn mak sdarenye kat NZ. Adik hem kasik la pic yg dia edit pki mekap ape segale dlm satu laman web. Dia tgk pic tuh, trus dia pon nak jgk. Hamik! Dah la dengan x berbaju. Macam model terlampau plak. Hahaha!! Biar gambar la yg menceritakan semuanya. Kah kah kah. Kecik² dah suke melawa, tuh blom tunjuk aksi dia wat catwalk. Duh! Menuron sape la Aikin nih?



ala² jeniper lob fewit-blkg tuh abgnye inteprem


duh...anak sape la nih?


megimee goreng pon ade


rambot blonde x bleh blah..hahaha

Weh..Aikin br pas tgk pics nih. Nak tau amende dia kate?

Hem : Aikin, sape nih?
Aikin : Aikin tuh. Kan nok kawen. Rambut Aikin la tuh.
Hem : Lawo ke?
Aikin : Lawo la. Aikin kan cantek.

HAMIK KAU!! Kacik patimoh hem.

Tuesday, March 3, 2009

sms hawt

Hem x paham betul amende kejadah la diorg dapat bile sent msg yg mcm nih kat sesape yg dpt?

--------------

"Jikalau u boleh tahan tengok video aksi hebatku, sila tulis ON GIL dan hantar ke 32338 untuk mendapatkan lebih 100 koleksi videonya! Pdftrn FREE!"

Sender :
+60134756674

Sent :
01:28:49pm
23-02-2009

---------------

"Hi, nak download Video Clips yg Terperanjat saya? Taip ON EEMA Hantar ke 37733. Semua pdftran FREE, Syok! Cepat download skrang. Minta Hebohkan."

Sender :
+60132912013

Sent :
08:29:20pm
25-02-2009
---------------

Hamik...hem kasik heboh dalam blog. Sape² yg bace, sile la dail kalo rase gatal glenyar ye puam². Banyak lagi SMS bodoh yg menyemak dlm hempon hem yg slalu jd mangsa Ayoh De hem yg nak pelangkung psl hempon tuh seswai tuk dak² yg kena tggl kat taska jer. X kesah la, janji bleh dgr sore org yg tepon & dia bleh dgr sore hem. Nak snap pics? Xpe la, kite tumpang hempon saem yg laen. Kah kah kah.

Monday, March 2, 2009

Alhamdulillah syukur nikmat

Lame hem x hapdet blog. Waduh²...busy betul nak on9, kalo on9 pon, hem check email, tgk sape ade dlm YM. Nak melayari lebih², mmg xde mase. Kat umah pon hem x sempat on9, hem isi mase kat umah dengan tido & hanged out ngn saem². Bukan x wat langsung kije umah yg laen, tapi nak pendekkan citer. Lalalalaaaa....

Rabu bebaru nih, hem dpt panggilan telefon dr sebuah syarikat yg hem pergi temuduga bulan lepas. Alhamdulillah, hem dapat tawaran untuk bekerja ngn syarikat tersebut. Tak sangka betul, pasal interviewed nye dah lama, so igtkan dah jadi rezeki teman² interviewed yg laen.

Masalahnye, jawatan hem sebagai pelopor opis xde sape nak ganti. Seb bek last day hem kije, ade la sorg yg nak kerja tp Sabtu mggu depan baru blh masuk psl kena wat notis seminggu plak. Ikot ler, janji hem dah quit & dah x kose nak peningkan kepala. Pening dgn kije baru plak..heh heh heh.

Hari nih, 2 Mac, hem berjaya lapor diri. Malu² lagi...kah kah kah. Tempat kerja baru hem nih ade 5 org je perempuan termasuk hem dr 25org pekerja. Macam tempat kerja lama jugak, tapi kali nih yg lelaki ade jgk duk dlm opis. Gaji pon lumayan bagi hem yg xde tanggungan lagi except PaMa & adik² yg maseh belajar. Umah ngn tempat kije pon xyah rempuh traffic light, so kalo dtg lewat sebab jammed adalah sgt tidak munasabah. Minyak untuk skota harapan pon jimat. Alhamdulillah dengan rezeki Allah beri nih sebab terlalu byk kemudahan & insentif yg syarikat nih berikan. Jaoh beza dengan tempat lama. Boleh la hem menyimpan lebih sket. Cita² nak bli rumah nih, Insya Allah. Kereta? Xpe la dulu. Pernah ade niat nak berkereta, tp blom rezeki & xmampu ngn gaji lame. Xpe², pakai kereta bakal suami je la kan? Hahaha..sape nak jadi suami hem? Angkat ketiak! Hahaha!! Dan yang pasti, meja hem diapit ngn ayah² org. Duh! Malu²..hem x bese lagi..lalalala...

Esok kerja, lusa cuti, tulat kije, Jumaat & Sabtu cuti, Ahad kije & Isnin cuti balik..hohoho..kaye ngn cuti..nikmat tul. Kah kah kah...xtau lagi kije akan datang mcm mane?..hahaha..padan muke akan tiba kat muke sendrik kalo duk riakgumbira sgt nih.


SYUKUR ALHAMDULILLAH DGN REZEKI YG DILIMPAHKAN OLEH-NYA, SEMOGA HEM LEBIHKAN LAGI AMALAN & IBADAT TERHADAP-NYA. INSYA ALLAH.