BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 2, 2009

Alhamdulillah syukur nikmat

Lame hem x hapdet blog. Waduh²...busy betul nak on9, kalo on9 pon, hem check email, tgk sape ade dlm YM. Nak melayari lebih², mmg xde mase. Kat umah pon hem x sempat on9, hem isi mase kat umah dengan tido & hanged out ngn saem². Bukan x wat langsung kije umah yg laen, tapi nak pendekkan citer. Lalalalaaaa....

Rabu bebaru nih, hem dpt panggilan telefon dr sebuah syarikat yg hem pergi temuduga bulan lepas. Alhamdulillah, hem dapat tawaran untuk bekerja ngn syarikat tersebut. Tak sangka betul, pasal interviewed nye dah lama, so igtkan dah jadi rezeki teman² interviewed yg laen.

Masalahnye, jawatan hem sebagai pelopor opis xde sape nak ganti. Seb bek last day hem kije, ade la sorg yg nak kerja tp Sabtu mggu depan baru blh masuk psl kena wat notis seminggu plak. Ikot ler, janji hem dah quit & dah x kose nak peningkan kepala. Pening dgn kije baru plak..heh heh heh.

Hari nih, 2 Mac, hem berjaya lapor diri. Malu² lagi...kah kah kah. Tempat kerja baru hem nih ade 5 org je perempuan termasuk hem dr 25org pekerja. Macam tempat kerja lama jugak, tapi kali nih yg lelaki ade jgk duk dlm opis. Gaji pon lumayan bagi hem yg xde tanggungan lagi except PaMa & adik² yg maseh belajar. Umah ngn tempat kije pon xyah rempuh traffic light, so kalo dtg lewat sebab jammed adalah sgt tidak munasabah. Minyak untuk skota harapan pon jimat. Alhamdulillah dengan rezeki Allah beri nih sebab terlalu byk kemudahan & insentif yg syarikat nih berikan. Jaoh beza dengan tempat lama. Boleh la hem menyimpan lebih sket. Cita² nak bli rumah nih, Insya Allah. Kereta? Xpe la dulu. Pernah ade niat nak berkereta, tp blom rezeki & xmampu ngn gaji lame. Xpe², pakai kereta bakal suami je la kan? Hahaha..sape nak jadi suami hem? Angkat ketiak! Hahaha!! Dan yang pasti, meja hem diapit ngn ayah² org. Duh! Malu²..hem x bese lagi..lalalala...

Esok kerja, lusa cuti, tulat kije, Jumaat & Sabtu cuti, Ahad kije & Isnin cuti balik..hohoho..kaye ngn cuti..nikmat tul. Kah kah kah...xtau lagi kije akan datang mcm mane?..hahaha..padan muke akan tiba kat muke sendrik kalo duk riakgumbira sgt nih.


SYUKUR ALHAMDULILLAH DGN REZEKI YG DILIMPAHKAN OLEH-NYA, SEMOGA HEM LEBIHKAN LAGI AMALAN & IBADAT TERHADAP-NYA. INSYA ALLAH.

3 comments:

illafira said...

pesal ko byk sgt cuti nie ???

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

rajen keje wak, semoge terus bersemangat and jangan lupe Dia :)

fasury said...

illa~cuti pertabalan sultan ganu & maulud Nabi la..lalala..:P

suetie~yups, insya Allah kOk wat yG terbaek utk nih! Amin!