BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 11, 2009

wonderpet pon slamatkan anak babi

Semalam hem, Aja, Syakir & Muska kluar makan kat RSK. Muska buka kesah pasal dia pergi pasar, kejadian kat parking lot. Dia masukkan duit dalam parkmeter, duit telan tapi x naik kat skrin brp jam dia bleh parked. Dia pon :

Muska : Babi laa...telan duit aku. Babi!!
Anonymous : Kenapa salahkan babi? Babi x bersalah. (dlm pelat cina)
Muska : (KACIK)

Kitorang bantai gelak laa, seb bek x tersedak dek makanan. Padan ngn muka.

Moral of the story, len kali kalo ye pon tgh marah nak maki, pastikan depan, blakang, kiri & kanan xde makhluk yg bleh berkata2. Kalo ada pon, cube la beristighfar mcm hem. Heh heh heh.

Friday, April 3, 2009

mai preng

Lepas SPM tahun 1998 dulu, hem lost contact ngn salah sorang saem hem. Fairoz namenye, tp kalo dah slank ganu mesti jd Perus,Peruh @ Peghuh...udoh sumgoh. Classmate ngn hem dr skolah rendah lg, nek menengah dia kelas sbelah ngn hem. Pas SPM, hem dgr citer dia further study ke France. Jaoh bebeno study. Tup²...adek dia bgtau dah kawen ngn awek France kat sana. Fuhh...dahsyat tul mu Peghuh! Ape saje pasal dia, hem tau dr adek dia & saem² yg laen. Hem plak x terpikir yg zaman skrg kan ade email, YM & ape sj yg berkaitan ngn tenet nih. Duh! Dasar buta IT sumgoh.

Dan selepas 9thn 3bln, br hem dapat kontek ngn dia lepas Syakir jupe dia dlm FB. Hem pon added dia dlm YM dan x sangka, dia masih mcm dulu, slank ganu dop ilang. Macam² gosip kitorg borak smpi satu part dia tny hem,
"Betul ke mu kawen ngn Pok Ya?"
"Pok Ya mane plop nih? Aku dop nikoh lg."
"Hoh wat dop kenal plop. Pok Ya pengawas la."
"Bodo ngat. Mu dgr mane gosip lior gitu?"

"Mu igt, aku dop obersi nih, aku dop tau perkembangan saem² ke?"
"Mapuh mu r, janji aku dop nikoh ngn sape² lg. Pok Ya ke, Pok Pin ke...seme aku dop layam...hahaha."

Sekarang dia tinggal kat Ireland, area Dublin. Dah hampir setahun kat sane sejak pindah dr France. Kije kat hotel mane ntah as Executive Chef. Tukang sedia menu je katenye. Tukang sedia menu pom, mu igt hem dop tau mu bos? Chaitt!! Wife dia orang France, name Jasmine. Boleh tahan. Dgr citer pandai ckp ganu, so 6hb April nih dia blk bercuti jap kat tanah air, kitorg nak lepak ramai² la, nak dgr jgk bini dia cakap ganu..kakakaka.


peghuh & jasmine

Dia kasik hem pic dia kawen. Dia kasik tgk kat female je psl mak andam tuh pakaikan tudong dedah dada. Hem dah kalerkan area terdedah tuh. Bijop sumgoh hem. Panas jugak ati dia, ikotkan ati nak marah mak andam tp kawan kakak dia plak. Ekceli kakak dia ajak diorg join bersanding sekali psl diorg kawen kat obersi, xde majlis formal la kat sana utk family dr Malaysia. So, join je la.TITIK!


Neway, utk Syuk yg br melayari bahtera perkahwinan, Selamat Pengantin Baru semoga kekal bahagia ke akhir hayat & Muska, hepi belated besday..banjer milo peng je mlm besday..hahaha!!