BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 6, 2009

6th May 1981

Ari nih genap umo hem 28thn. Walopon 28thn, org awam tetap menilai hem pada umo 22thn. Duh! Nih la berkat makan budu dr kecik, awet muda beb. Tuh blom masuk lg bab berwuduk.

Anyway, thank you very much to all my lobly yg tepon & SMS mlm buta, pagi buta kat hem yg mcm2 jenis wishes uols. Xbleh blahnya, tiap SMS msk seme 'wishes'kan "Cepat bertemu jodoh".Tapi mtk maaf bebeno la smpi opis pg tadi baru hem replied SMS uols. Hem tido tak sedo ke diri. Letihnye mencari sesuap nasi ( percayalaaaaaaahhh).

Tak kesah la umo byk mane pon bertambah, yg penting bersyukur dengan nikmat Allah berikan ekspesheli diberi umo yg pjg utk beramal pd-NYA. Insya Allah, syurga dihadapan. Huhuhu.

Tiap kali besday hem, Enche Mama wajib cerita camner dia lahirkan hem. Kali nih, maybe dah masok kali ke 898786237678 kali. Meh hem citerkan sket. Pagi 6 Mei 1981 yang hening dan indah waktu itu, Bandar Kuantan belum ada lagi Kompleks Teruntum (mungkin la), Enche Mama bertugas syif pagi di Hospital Besar Kuantan (time nih bkn Hospital Tengku Ampuan Afzan ye uols). Enche Mama suh atendan belikan nasi dagang. Skali atendan tuh balik, cari la Enche Mama, nurse2 yg lain bgtau Enche Mama ada kat labour room nak lahirkan hem. Tepat jam 8.45 pagi kot, lahirlah baby yg cumil dan manes lagi cantep smpi skrg nih hah. Yang peliknya, hem bukanlah penggemar nasi dagang yg tegar mcm Puan Piza.

Masalahnya sekarang, besday hem kali nih cukop perit. Pasal apa perit? Pasal nih hah.



Panahan kasut baru, habis belakang kaki hem jd mangsa. Tak de makna beli kasut mahal2, balasan nih yg dia curahkan pd hem yg berhabisan duit membelinya. Menyesal betul, tp nih mungkin mula2 kot nak serasikan kaki ngn kasut. Pergi kije hem pki selipar bersarungkan stokin (kasik kabereter la beb). Tak cantik dah la kaki hem pas nih. Pape la, hem mau luka nih lekas baik, tuh jer. TITIK.

5 comments:

dyanakamal said...

selamat hari lahir kakop!moga bahagia selalu.moga dalam rahmat Allah sokmo2.ameen.

wah wah berkat makan budu ek?ehehe..nak wak gk ah pah ni.sian ngak kakop..sapa gitu skali kaki..moga kakop cepat sembuh

Anonymous said...

happy birthday adep tomtem :) sabo deh...pasal kasot tu cube torai buat tido,buat mandi,buat makan, dsbnyee ye...kata nak serasi kannnnnnnn wakakakakaka....sabo dehhhhhh :)~abam

~Nuwanda~ said...

kakop..epi birthday :)
muax..hehe

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

awak! heppy burstday!!! :)
hugs and kisses from far far away island :)

take care!

fasury said...

dear dyana~tenGkiyu veri much..hik hik hik


abam~nOp kena tikam ke siyek mulOp nih? neway temkiyu..(tetibe tgn tubek claws mcm wOlverine)


sara darlim~tenGkiyu & temkiyu..mane adiah?..hahaha



suetie chuk nGO~mekaseh la cik siti...ape kOba beG i?..(tetiba kuku jari bertukar cam victOr)