BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, May 19, 2009

HUH!!



AMENDE KE HAL YG 9/13 PC SEME ADE H*****? TERMASUK PC HEM...CELAKA BETOL!!

mau h*****..h***** kat umah la..duk kat opis uols mau h***** camner? Dasar influenza A/ H1N1 sunggoh. Uols hitamkan jalan PC hem, hem plak kena tanggung malu. Ape kes?


SIYEK MATE KANGGGGGGGGGGGGGGGG!!!


Sunday, May 17, 2009

Edisi Khas Utk Kak Na.

Petang Jumaat, sewaktu menikmati otak2, mee calong & ikan goreng celup tepung (sata dah habis) di Kedai Che Wan bersama Puan Piza & Syakir, henpon hem masuk msg;

K.NaAyhNgah : Hensem banget pak supirnya mbak..hahaha!!
Hem : Waduh2, jgn dibw pulang pak supir itu ke Mesia, merana jiwa nnti.
(lbh kurg camtu la hem replied, lupe dah..hek hek hek)

Dalam pikiran hem, pak supir yg dinyatakan oleh kazen hem nih, pembawa Tut-Tut . Sebab kurang logik kazen hem nak jatuh chenta dgn pak supir a.k.a Enche Arif iaitu kawan Enche Papa dr Jakarta yg uruskan semua tempahan apartmen & pengangkutan. Sebab bagi hem, kawan Enche Papa semua sebaya atau dalam lingkungan umur cam Enche Papa (bakal berusia 60thn pd 16Jun ini). Ok abaikan. Teruskan menikmati mee calong.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Enche Papa & Enche Mama serta rombongan Cik Kiah ke Bandung, Jakarta & mcm2 lg selamat sampai di KLIA ptg Selasa. Pastu nek flight ke Kuantan smpi la kat umah jam 12mlm cam tu la. Citer punye citer punye citer punye citer punye citer punye citer pastu TIDO.

Esoknya, Enche Papa & Enche Mama pon citer lg. Hem pon buke la kesah kazen hem anto msg kat hem nih. Rupe2nya....jeng...jeng...jeng...!!

Pak Supir a.k.a Enche Arif yg diterujakan oleh kazen hem ialah seorg yg muda, bergaya, ensem banget, ganteng, kachak, cunnnnyaaa...wakakaka. Kazen hem dah kena panahan asmara dah nih. Kali nih, hem x kesah kalo kazen hem kawen ngn org seberang ke, seberang takir ke, seberang perai ke, seberang pintasan ke...janji Enche Arif Mahendra. Hem sokong 200%. "Ilek r K.Na, Ashraff Sinclair pon kawen ngn org seberang. Hik hik hik...."

Uols nak kenal ke Pak Supir yg diidamkan oleh kazen hem nih? Eh! Enche Mama bilang,"Nampak gaya both of them nih ade hati." Oppsss...K.Na, jgn marah naaa..Enche Mama yg kate, bukan hem. Lalalalala. Pic kat bwh nih br smpi kot, psl tgk baju Enche Mama ngn lain2 pakai mase nak bertolak malam tu...oooo...x mandi lg la nihhhhhh...hahahaha!!


hem krg pasti motif yg len wat dek je time uncle hem snapped pic, Enche Arif sorg je tersenyum..hahaha


yg nih pon, uncle hem posed cam zmn dolu2..mata pndg ke lain.

Ok..kalo dah name wanita solehah, shopping itu adalah salah satu amalan yg tidak elok dicontohi ye puan2. Seperti gambar dibawah nih. Siap ngn pekerja2 kedai pon mau interprem. Kah kah kah!!


Ehem2, K.Na malu2 pulok..lalalala...suke la tuh..hik hik hik(ala gelak gedik)


Nmpk x Enche Papa terselit kat celah tuh? Nak jugakkkk!! Hahaha!!



slps shopping, xtvt mengisi minyak itu harussss....


kazen2 hem cuci tangan dlm pasu bunga..amik feel la nih...heh heh heh

Hem uploaded 2 vids nih je la, malas nak tggu uploading...huhuhu

video


video

Hem uploaded yg penting je la, psl nih edisi khas kazen hem..lalalala. Nih kat Tangkuban Parahu.





bakal mertua ngn bakal menantu..heh heh heh..of kos la kena amik ati org tua dl kan? kan? K.Na kan? kan?..hahaha!!


adakah cara mengkerekoh jagung ini membuatkan kazen ku jatuh hati?..hahaha..jawab K.Na jawab..lalalala


Enche Mama ngn spek itam cap marborrow...lalala



Video bwh time packed untuk pulang ke Malaysia. Amik seme posisi dlm apartment.

video

Kat luar apartment, seblom berlepas ke airport. Kesawanan bergambar itu harus ok. Pic kat bwh nih, amat kontroversi.


kontroversikan? pggl abg nas la wat terjah!! kah kah kah!


bakal menantu bergambar kali terakhir bersama bakal mertua & pak sdare ye puan2.


Hem x brp nak risau kalu kazen hem wat aksi bellgirl, tp Enche Mama membuatkan hem....duh!

Enche Mama citer, time nak berlepas, Enche Arif salam peluk cium ngn they all. Mohon ampun segala, mcm Hari Raya plak. Air muka dah berubah. Mau nangis kena tahan, lelaki dowh, harus kuat..hahahaha!!

Ekcheli, Enche Arif Mahendra nih Enche Papa kenal waktu bercuti ke Jakarta seblom nih. Kenal dari kawan Enche Papa seorg doktor kat sana. Enche Arif nih seorg model, pelakon, bussinessman & freelance. Kazen hem bgtau, dia jd model untuk iklan Garuda Indonesia 2009. Dia jgk berlakon dlm filem SEPULUH . Best jgk tgk trailer filem nih. Paling hem suke, soundtrack dia dr band Ipang - Tak Ada Gantinya.

Pape la, yg pasti Families hem amat berpuashati dgn service (ayat nde eh?) yg Enche Arif berikan. Pas nih, bleh jd tourist guard lagi..kan? Kak Na kan? Kan? Kan? Kak Na kan? Tahun depan kite pegi lagi ye...lalalala

TITIK.

Saturday, May 16, 2009

amin bikin angau

Hem br smpi dr Kuantan nih. Tgk perlawanan hoki Piala Asia antara Malaysia vs China. Walopon semua dah tau resultnya, (Malaysia kalah penalti 6-5) ia sedikit tidak mengurangkan rasa chentaku pd hoki (walopon hem bkn penggiat sukan).

Waktu Malaysia vs Pakistan, hem tonton kat umah, so komposisi untuk menjerit itu kurang enak didengar walopom sore hem lemak merdu. Kali nih, duk kat stadium bleh lah hem menjerit smbl melompat keriangan ala2 imagine br berumur 3 thn..opsss...

Malas nak citer pjg, tgk gambar je la ye. Dan jangan terkejut kiranya byk gambar yg disnapped ialah sikret resepi hem..heh heh heh. Muhamad Amin Rahim (NO 5)...ailobiyu ah..hahaha.


tumpuan hem hanya pd jersi kuning no 5 jer..lalala


ai laip


aksi perebutan kuasa


owh...amin..uols buat hem angau...kah kah kah!!

Tetap respect ngn pemain senior, Chua Boon Huat. Alaaaa..mase zmn Mirnawan, Keevan, Logan, Wahid, Roslan, Mike and so on. Nanti bersara la jg Boon Huat ni pas Hoki Piala Dunia 2010. Huhuhu..Tinggal la junior2 nih termasuk la Amin Ailobiyu...hahaha!!


boon huat yg steady & cool..laaa jgk nih


rase nak sepak pacik depan nih


amin, jaga mata anda..hahaha!!


amin tgh syok tgk team Pakistan wat warmed up time nih...sayam, ling kat depan nih hah! kah kah kah!!


pic hem haruslah ada...mata membulat kerna perasaan mau tikam seseorg sdg mendadak dangdut!!

Hah! Abis jer kasik medal hape seme untuk tempat ke 3 & 4, Ella si Rama2samy nyanyi la plak. Sungguh hem x sangka byk perubahan pd wajah beliau....hurmmmmm....


seumpama ramasamy, berenang bebas tanpa baju dan seluar serta kasut dikaki...ramasamyyyyy...hahaha!!


Ari nih byk jgk game best, MU vs Arsenal, final AF (hem x campor) & Hari Guru (terlibat gak ke?). Tuh je la citer hem nak hapdet. Esok pagi mau pergi kije plak nih. TITIK.

Sunday, May 10, 2009

Hepi Mama's Day

Selamat Hari Ibu untuk Enche Mama.
Hem tepon pagi td, tgh bz round Tangkuban Parahu utk kali ke 2 kot. Hurmm...malas citer panjang.

Ailobiyu la Mama. Everyday is Mother's Day!

Present?...bulan depan la..hahaha...wat mase skarang..Kakop wi penyu 2 ekor nih je la..heh heh heh.

Wednesday, May 6, 2009

6th May 1981

Ari nih genap umo hem 28thn. Walopon 28thn, org awam tetap menilai hem pada umo 22thn. Duh! Nih la berkat makan budu dr kecik, awet muda beb. Tuh blom masuk lg bab berwuduk.

Anyway, thank you very much to all my lobly yg tepon & SMS mlm buta, pagi buta kat hem yg mcm2 jenis wishes uols. Xbleh blahnya, tiap SMS msk seme 'wishes'kan "Cepat bertemu jodoh".Tapi mtk maaf bebeno la smpi opis pg tadi baru hem replied SMS uols. Hem tido tak sedo ke diri. Letihnye mencari sesuap nasi ( percayalaaaaaaahhh).

Tak kesah la umo byk mane pon bertambah, yg penting bersyukur dengan nikmat Allah berikan ekspesheli diberi umo yg pjg utk beramal pd-NYA. Insya Allah, syurga dihadapan. Huhuhu.

Tiap kali besday hem, Enche Mama wajib cerita camner dia lahirkan hem. Kali nih, maybe dah masok kali ke 898786237678 kali. Meh hem citerkan sket. Pagi 6 Mei 1981 yang hening dan indah waktu itu, Bandar Kuantan belum ada lagi Kompleks Teruntum (mungkin la), Enche Mama bertugas syif pagi di Hospital Besar Kuantan (time nih bkn Hospital Tengku Ampuan Afzan ye uols). Enche Mama suh atendan belikan nasi dagang. Skali atendan tuh balik, cari la Enche Mama, nurse2 yg lain bgtau Enche Mama ada kat labour room nak lahirkan hem. Tepat jam 8.45 pagi kot, lahirlah baby yg cumil dan manes lagi cantep smpi skrg nih hah. Yang peliknya, hem bukanlah penggemar nasi dagang yg tegar mcm Puan Piza.

Masalahnya sekarang, besday hem kali nih cukop perit. Pasal apa perit? Pasal nih hah.



Panahan kasut baru, habis belakang kaki hem jd mangsa. Tak de makna beli kasut mahal2, balasan nih yg dia curahkan pd hem yg berhabisan duit membelinya. Menyesal betul, tp nih mungkin mula2 kot nak serasikan kaki ngn kasut. Pergi kije hem pki selipar bersarungkan stokin (kasik kabereter la beb). Tak cantik dah la kaki hem pas nih. Pape la, hem mau luka nih lekas baik, tuh jer. TITIK.

Sunday, May 3, 2009

hapdet...hapdet...

Hallu..hallu..halluuuuuuuu....
Dah hampir sebulan cik Tomtem tak hapdet blog.
Cik Tomtem bz giler ngn kije. Ada citer nak citer tapi tak terciter. Balik umah jam 8mlm, bereskan kewajipan terus terbungkam atas katil. Tak sempat nak bertenet2 nih. Kalo sempat pon, check email je, trus offline. Mase nak bersosial ngn member2 pon very packed. Seminggu sekali jumpe pon dah kira Alhamdulillah. Cuti? Takde makne pon cuti kalo tiap hujung minggu kena pergi opis settlekan kije. Labour Day pon Cik Tomtem kije direct ke Sabtu. Duh! Wesak pon kemungkinan BESO, cik Tomtem kije. Annual leave ada 18hari, bile mase cik Tomtem nak bercuti?


Rase cam nak pergi pulau jer tengah bulan 7 nih...hurmmmm.....


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Owh ye...bebaru nih Muska mesej hem. Awal pagi dah masuk mesej dlm henpon hem yg GAGAH PERKASA. Hem igtkan amende, rupenye nak jawab soalan yg "anonymous" tegor dia itu hari.

Muska : Skrg dah bole salahkan babi...babi bwk selsema haha.
Hem : Doh, nanti kite pakat la cari ahso yg tegor mu hari tu. Keh keh keh!

(BACA KESAH BAWAH NIH KALO X PAHAM)