BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, May 17, 2009

Edisi Khas Utk Kak Na.

Petang Jumaat, sewaktu menikmati otak2, mee calong & ikan goreng celup tepung (sata dah habis) di Kedai Che Wan bersama Puan Piza & Syakir, henpon hem masuk msg;

K.NaAyhNgah : Hensem banget pak supirnya mbak..hahaha!!
Hem : Waduh2, jgn dibw pulang pak supir itu ke Mesia, merana jiwa nnti.
(lbh kurg camtu la hem replied, lupe dah..hek hek hek)

Dalam pikiran hem, pak supir yg dinyatakan oleh kazen hem nih, pembawa Tut-Tut . Sebab kurang logik kazen hem nak jatuh chenta dgn pak supir a.k.a Enche Arif iaitu kawan Enche Papa dr Jakarta yg uruskan semua tempahan apartmen & pengangkutan. Sebab bagi hem, kawan Enche Papa semua sebaya atau dalam lingkungan umur cam Enche Papa (bakal berusia 60thn pd 16Jun ini). Ok abaikan. Teruskan menikmati mee calong.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Enche Papa & Enche Mama serta rombongan Cik Kiah ke Bandung, Jakarta & mcm2 lg selamat sampai di KLIA ptg Selasa. Pastu nek flight ke Kuantan smpi la kat umah jam 12mlm cam tu la. Citer punye citer punye citer punye citer punye citer punye citer pastu TIDO.

Esoknya, Enche Papa & Enche Mama pon citer lg. Hem pon buke la kesah kazen hem anto msg kat hem nih. Rupe2nya....jeng...jeng...jeng...!!

Pak Supir a.k.a Enche Arif yg diterujakan oleh kazen hem ialah seorg yg muda, bergaya, ensem banget, ganteng, kachak, cunnnnyaaa...wakakaka. Kazen hem dah kena panahan asmara dah nih. Kali nih, hem x kesah kalo kazen hem kawen ngn org seberang ke, seberang takir ke, seberang perai ke, seberang pintasan ke...janji Enche Arif Mahendra. Hem sokong 200%. "Ilek r K.Na, Ashraff Sinclair pon kawen ngn org seberang. Hik hik hik...."

Uols nak kenal ke Pak Supir yg diidamkan oleh kazen hem nih? Eh! Enche Mama bilang,"Nampak gaya both of them nih ade hati." Oppsss...K.Na, jgn marah naaa..Enche Mama yg kate, bukan hem. Lalalalala. Pic kat bwh nih br smpi kot, psl tgk baju Enche Mama ngn lain2 pakai mase nak bertolak malam tu...oooo...x mandi lg la nihhhhhh...hahahaha!!


hem krg pasti motif yg len wat dek je time uncle hem snapped pic, Enche Arif sorg je tersenyum..hahaha


yg nih pon, uncle hem posed cam zmn dolu2..mata pndg ke lain.

Ok..kalo dah name wanita solehah, shopping itu adalah salah satu amalan yg tidak elok dicontohi ye puan2. Seperti gambar dibawah nih. Siap ngn pekerja2 kedai pon mau interprem. Kah kah kah!!


Ehem2, K.Na malu2 pulok..lalalala...suke la tuh..hik hik hik(ala gelak gedik)


Nmpk x Enche Papa terselit kat celah tuh? Nak jugakkkk!! Hahaha!!



slps shopping, xtvt mengisi minyak itu harussss....


kazen2 hem cuci tangan dlm pasu bunga..amik feel la nih...heh heh heh

Hem uploaded 2 vids nih je la, malas nak tggu uploading...huhuhu






Hem uploaded yg penting je la, psl nih edisi khas kazen hem..lalalala. Nih kat Tangkuban Parahu.





bakal mertua ngn bakal menantu..heh heh heh..of kos la kena amik ati org tua dl kan? kan? K.Na kan? kan?..hahaha!!


adakah cara mengkerekoh jagung ini membuatkan kazen ku jatuh hati?..hahaha..jawab K.Na jawab..lalalala


Enche Mama ngn spek itam cap marborrow...lalala



Video bwh time packed untuk pulang ke Malaysia. Amik seme posisi dlm apartment.



Kat luar apartment, seblom berlepas ke airport. Kesawanan bergambar itu harus ok. Pic kat bwh nih, amat kontroversi.


kontroversikan? pggl abg nas la wat terjah!! kah kah kah!


bakal menantu bergambar kali terakhir bersama bakal mertua & pak sdare ye puan2.


Hem x brp nak risau kalu kazen hem wat aksi bellgirl, tp Enche Mama membuatkan hem....duh!

Enche Mama citer, time nak berlepas, Enche Arif salam peluk cium ngn they all. Mohon ampun segala, mcm Hari Raya plak. Air muka dah berubah. Mau nangis kena tahan, lelaki dowh, harus kuat..hahahaha!!

Ekcheli, Enche Arif Mahendra nih Enche Papa kenal waktu bercuti ke Jakarta seblom nih. Kenal dari kawan Enche Papa seorg doktor kat sana. Enche Arif nih seorg model, pelakon, bussinessman & freelance. Kazen hem bgtau, dia jd model untuk iklan Garuda Indonesia 2009. Dia jgk berlakon dlm filem SEPULUH . Best jgk tgk trailer filem nih. Paling hem suke, soundtrack dia dr band Ipang - Tak Ada Gantinya.

Pape la, yg pasti Families hem amat berpuashati dgn service (ayat nde eh?) yg Enche Arif berikan. Pas nih, bleh jd tourist guard lagi..kan? Kak Na kan? Kan? Kan? Kak Na kan? Tahun depan kite pegi lagi ye...lalalala

TITIK.

2 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

kesian kak na,.awak ni.huu~

fasury said...

suetie~k.na lG suke la..lalalala

pama wi greenlight kat bOth Of them..u dOnnO de stOry..u kip quiet maaaa..hahaha!!