BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 2, 2009

anytime-anywhere

Cuti sekolah bersamaan kenduri-kendara a.k.a memasing berebut nak kawen. Termasuklah hem, tapi bukan hem yg kawen, anak sepupu hem. Jangan salah sangka. Hem kalo kawen, xyah tggu cuti sekolah, anytime-anywhere..ON je (nampak beno despret). Ekceli malas citer panjang, cuci mata je la. Anak sepupu (Izzah) hem nih kembar, seusia ngn hem. Adik yg kawen dl, akaknye belum. Jodoh dtg dr dunia tenet. Dah jodoh, anytime-anywhere. Kan? Kan? Kan?

Azuwad & Izzah


Ngn mak memasing, yg depan akaknye.


Semoga berkekalan ke akhir hayat..Insya Allah.

Nih keadaan malam pernikahan. Hem lebih gumbira bersawan gambo kat luar umah dari mendengar tazkirah dr Tok Kadi. Nanti hem nikah, hem dengar jgk. Kan? Kan? Kan?


PESAWAN-PESAWAN GAMBAR


Macam-macam ada....

Esoknya, kenduri kawen. Majlis yang sederhana, tapi cukop meriah.


sama cantek, sama padan


staf dapur...termasuk hem

hem pikirkan hem dah gedik, rupe2nye, kazens hem lg gedik uols..hahaha!!!


Petangnya, hem berkejar plak pegi kenduri kawen kawan hem (Zainul Akma Bin Naim-hamik kau, mak taruk nama penuh..hahaha). Dia jemput ke pihak perempuan shj. Jimat kos katanya. Bahagian dia, utk sdare terdekat je. Walau pon ma dia beriya suh pegi umah esoknya, hem tetap xbleh pegi, komitmen ngn kije. Ape2 la Zenul wehhhh....


Zainul Akma & Azura


sopak2 idongmu, ade jgk yg mau...hahaha!!


hem x ready lg, dah snapped...duh!


Zenul & Aja


Apehal hem nmpk mcm giant nih?


Kebetulan pada hari yg sama nih, Abam Abit pom kawen jgk. Kalo hem xde jemputan mane2 & sdare hem xde yg kawen, mmg hem ke Besut, join family Abam, tapi xde rezki.Insya Allah kenduri 6hb nih maybe pergi...maybe...


Nabit & Nurul&Nabit's Family

Pendek citer, Selamat Pengantin Baru kepada semua yg mendirikan rumahtangga. Semoga berkekalan ke akhir hayat. Insya Allah.

Dan ucapan to those yg blom berumahtangga ; "Sesiapa diantara kamu yg telah cukup persediaan untuk bernikah, maka bernikahlah, sesungguhnya berkahwin itu menghalang pandangan mata yg dilarang agama dan akan memelihara kehormatan."

Duh...!!

0 comments: