BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, July 18, 2010

May (=

6th May..tarikh keramat weh...dah 29tahun hem diberi peluang oleh Yang Maha Esa di dunia ni. Mcm² hem alami...ok laa, name pon dugaan kan? Tapi hem pegang pada satu..Allah tak akan uji hambaNya lebih dari kemampuan hambaNya. So, kite patot bersyukur dan amik langkah bijak psl ape Allah beri kite ujian pelik²kan?

Birthday hem yg lepas pon byk perkara pelik..hahaha...xde pelik mane pon...saje wat kecoh..

Pagi kat opis, tiba² dapat surprise cake dr member skolah hem smpi skrg Piza & Peja. Terkejut la jgk bile budak delivery anto kek.














kek tajaan Piza & Peja :)














jgn x caye, hem potom kek pki sudu..wakaka..hampeh x kasik pisau ;(



















sukeam buleh kek ngn kad hooo...



Pas tu, malamnya pulak...hem pergi umah Ayah Ngah ngn PaMa hem. Tiba² dapat call dr Kae kate nak amik hem kat umah. Hem kate ade kat umah uncle, dia punya semangat dtg umah uncle amik hem. Hem pelik jgk, ade mende yg smpi beriya bebeno amik hem mcm ade mende penting jer. Sampai kat Kemaman Station hem dah nampak mende² pelik dah...huhuhu...malu sekedai..blushing nak mampos hem. Anyway, thank you to TP Mie yg sudi sponsored blueberry cheesecake dr resepi rahsia dan pertubuhan koir (tiba²) Kae, Mat Senni, Sahar, Ally & Azim. Ramai yg tak tahu psl party nih, so ade la yg tak merasa kek sedap nih. I'm sorry :)











sedap kan?














my choir team :)














mekasih pada TP (baju ijau)..ally kriput²..hahaha

Saturday, July 17, 2010

Long Beach 2nd Time

Weh, lame gile hem tak hapdet blog hem. So, skrg hem wat secare trengkas la amende yg terjadi since hem tinggalkan jap dunia per'blog'gan hem.

Bulan April bebaru nih, kitorang buat trip pegi ke Pulau Perhentian (Long Beach) utk kali ke 2. Kali nih ramai gile yg join termasuk uncle² hem...aiyoo..hem as SU tertekan handle trip kali nih. Nak pegi rehatkan minda dr stress kije tp same je umpama kuar mulot singa masuk mulot buaya (betol ke?)..hahaha
















nih antara yg hadir...ade lg sparuh x upload..name pon trengkas kan?















tgh wat pembayaran utk bot...hem ngn uncle mid..huhuhu



















muke tertekan...letih weh...
















xtvt mlm yg tersumbat















singgah lunch kat Perhentian Besar lepas snorkelling 1st day















odw balik dah..singgah Kelulut makan ikan & sotong celop tepong...

Kami pergi malam Jumaat & pulang Ahad pagi. Tapi trip kali nih tak best mcm yg lepas sebab byk corals yg mati. Pape pon..next year pegi lagi..hehehe















ramai yg dah balik...so yg setgh kerat nih je la gile bergambo...

Tuesday, February 9, 2010

Tahun baru yg x berapa nak baru


Huish..lame gile hem tak hapdet blog hem. Bersawang kata followers hem. Bukan bz (tp bz la jgk) cuma malas nak menaip. Ade tak gadjet yang kite tak perlu taip, just cakap jer dan mende alah tuh take notes? Kire mcm tukam taip dlm mahkamah tuh..heh heh heh Ok, hem akan hapdet balik blog hem ngn citer2 yg dah lapuk & terkini TAPI wait & see je la bile..hahaha..

*kuchem kat seblah nih..nama Fifi, dah mati bulan lepas...sabo je la..(hem x suke kuchem)

Saturday, August 22, 2009

Perhentian

Dah lama hem x hapdet blog. Bz memanjang & mood untuk mengarang membuak2 tapi habit malas melebihi mood. So let's get the fingers started.


anak sape la yg terkangkang2 tuh..haish!

Awal bulan bebaru nih on 6th August, hem bercuti ke Pulau Perhentian. For the 1st time of my life as org ganu berjaya menjejakkan kaki kat pulau. Hahaha. Vacation before fasting month, amat best & experience-priceless.


me n husaini de driver :)

Hem bertolak jam 3pagi dari Kemaman. Konvoi 4 buah kete seramai 13 org (4perempuan & others lelaki). Sampai kat jeti Kuala Besut jam 7.30pg. Yang sampai dulu kete Husaini & Andi. Kete Abam Zuree & Syukri kemudian smpi sebab kes Abam Zuree hilang hp waktu berhenti nak bekpes kat KT. So, kitorg berlepas dulu ke pulau sbb nak booked chalet. Kitorg stayed kat Moonlight area Perhentian Kecil. Ekceli kalo ikot pengalaman org2 yg biasa ke sana, Perhentian Kecil lg cantek dr Perhentian Besar. Hem ikot jer...

view dr blakang chalet kitorang menginap-chanteque

Sampai kat Moonlight, chalet penuh. So kena tggu tourists len checkout. Yg sbeno2nya, hem x bwk cash lebih. Hem lupa nak withdrawal, try meps kat bank2 len seme xbleh. Hampeh, time nih ler offline la..ape laa..haish!! Seb bek Aja & Husaini bwk cash lebih..heh heh heh..Alhamdulillah...selamat2.

Boleh jer chalet, 1st xtvt, tido la. Org smpi pulau pergi menyelam, hem cover tido lg sbb tido dlm kete tidak enak walopom lena semcm. Pasang DVD pon x jalan mate nak layan. Petang br layan menyelam.

Malam, pergi makan ramai2, seme mata tertumpu kat hem psl hem pki kaen batik ngn t-shirt. Huh! hellow, haruslah berkaen batik di pulau, br nmpk mcm org pulau. Hahaha. pastu blk chalet layan Pictionary. 2 teams; Abam Zuree & Along. Hem, Sheera & Husaini team Abam Zuree. Aja, Syakir, Aizzat team Along. Mau runtuh chalet gara2 mainan nih. Dapat sms dr Sheikh, "Dapat ikan yu besar." Memasing berlari kalah lari pecut 100m utk olimpik. Seb bek hem x pakai kaen batik time nih, mau wat free show x pepasal. Really amazed la, walopon bukan ikan yu yg besar, tp gila teruja psl bleh tgk dpn mata & sentuh sisik dia. Nampak mcm licin, tp tak. Abam Zuree lepaskan balik ikan tuh, then balik chalet sambung blk maen maenan tuh. Team hem kalah. Haish!! Xpe, esok bleh revenge.


b4 snorkelling harus diisi perutnya...:P


nmpk sgt hem ngn syukri yg xcited pegi dulu..wakaka!!


abam zuree, sheera & syakir-team last


geng2 dayak laut..haish!!


sheikh & aizat...de afromen


s.m.i.l.e.s

Esok pagi2 lagi, Sheera & Ermi syok lg layan tido, Hem ngn Aja dah get redi. Pegi bekpes & tggu diorg utk xtvt snorkelling. Kitorg booked dgn bro (Harun & Rastaman) yg prnh incharged geng2 lame pegi pulau 2bln lepas. Mmg sporting & rela suh geng diorg yg laen bwkkan geng2 mat leh yg smpi dl dr kitorg sbb nak hangkut kitorg yg sememangnye heppenim pah ceros. Fee yg patot kitorg bayar RM55, pastu mintak kurang RM5, last2 dapat RM35 je sbb ada 1 point, diorg tak bleh bwk sbb anak2 penyu sdg menetas. So, xmo ganggu la habitat natam nih.


along & husaini..model botpisang..wakaka!!


kenangan bersama model botpisang..cait!!


let me introduced our boatmen : rastaman


& harun raja ali - uols mmg best!!

1st point ; CORAL : Memang cantek even byk corals yg dah nak mati. Pantang betul hem tgk ade divers yg pijak corals nih. Pandai menyelam tp bodoh. Hem akui mmg x pandai menyelam, menimbul pandai laaa..hahaha!! Awal2 lg hem dah wat akalam, salah pegi bot org laen, seb bek tak naek lagi...wakaka!!


team harun


team rastaman

2nd point ; SHARK POINT : Syakir kate shark kecik2 jer, besar lengan. Hem mula xmo turon, tp bile pikirkan balik bile lg nak sampai kat sini, terus turon. Menyelam sengsorg. Yang laen xtau ke mane. Dalam hati nih takut jgk sbb pikirkan mcm2 benda negatif. Mula lah filem jaws duk reviewed dlm pale otak. Hampeh. Hem jumpa 2 ekor je shark. Natam nih suka suk kat gelap2 eh? Hem bile smpi tmpt gelap nih jd cuak pastu jupe plak ngn natam nih. Seram2, kaki nak kayuh jd cramped. Sumpah, cramped kaki hem. Nak menangis jer time tuh. Yang laen xtau duk menyelam kat mane. Hanjim mu Syakir kate besar lengan, hem jumpa besar anak sdare hem.

3rd point ; TURTLE POINT : Memang best. Penyu maen bwh bot jer, tp kalo kejar nak pergi dekat....maaf la ye, so far..so goodbye..punya lah laju natam nih berenang. Hem turon selam ringan2 jer, pikirkan kaki yg cramped. Hem pulak yg jd penyu. Hahaha!!


muke menahan lapo & dahaga


hem dah bosan time nih..huh!


citerama

Berhenti makan kat area mane pon hem xtau, janji ade tempat makan & buang air. Gile kau, hem xde la nak buang air ke hape time menyelam. Pasalnye, hem prnh tonton Discovery Channel psl jaws akan aim & attack org melalui air kencing. So, xde bran la hem nak kencing merate2 nih. PaMa hem x ajar anak2 dia wat perkara x senonoh mcm tuh ok.

Scenes kat bawah nih mmg xleh blah, naek jer bot, rastaman mintak tolong tarikkan sauh. Hem tawar diri pegi tarik, skali...KEBOOOOMMMM...DUSHHH...hem jatuh bot..hampeh!!


b4 jatuh nih, posing dulu...:P


time nih dah jatuh, uols tgk muke sengsorg duk gelak..haish!!


sile berikan posed terbaek sesudah jatuh,,wakakaka!!..tetap cun..lalalala

Selesai makan & rehat jap, pegi kat area air bukit. Hem x pergi pon, layan perasaan atas bot & berenang dekat2 bot jer. Punya lah jaoh parked bot, x kose nak berenang pegi bay psl rugi la tenaga waktu makan td. Harus berkira ok, sebab hem x bwk cash..hahaha, xde la malas nak ke sana sebab Andi kata air mcm kering jer. Dah lepak kat situ 1/2 jam, bertolak pulang.


hem berenang kuak lentang dekat ngn area bot, gile jaoh nak suh hem berenang pegi kat darat sana...haish!!

Sampai kat chalet, really2 exhausted, pape pon kena bersih diri. Sudahnye hem tido smpi xtau jam brp. Terkejut dr tido pon sebab lapar, haish..mintak diisi. Hem, Aja & Sheera pegi makan, tgglkan Ermi yg exhausted melebihi had kat dlm bilik sengsorg. Lepak & makan smbl tgk Mat2 & Minah Leh wat show hape ntah. B O R I N G!!


mlm2, xleh tido..hem suggest pegi sini...keh keh keh

Balik bilik, tgk Andi tgh layan Ermi yg x sehat. Kitorg smbg maen Pictionary yg semlm psl team hem kalah kan, haruslah revenge. Dan time nih la mcm2 drama berlaku. Pictionary x dpt diteruskan. Semua layan tido, yg xbleh tido pegi merambu tepi pantai layan perasaan. Hem tido jam 4pg. Mane x lewat, dah membuta petang td brp lame. Esok nak balik, kemas x lagi.


andi & ermi de penglipulara

Esok pagi, mmg hem x sedar ke diri tido. Orang laen seme bz packed barang, pegi mandi & mcm2. Seb bek hem xde la nak bwk habit duk dlm toilet lame2 & nyanyi2 sambil mandi. Seme kena pantas, cekap & amanah. Tak sempat nak bekpes kat situ. Aktiviti kat jeti selepas smpi dr pulau;

pegi kat parked kete > ermi naek semput lg skali > andi, ermi & fesal (teori buah duku) pegi klinik > yg len pegi kdi souvenirs > bekpes > konvoi 3 buah kete > andi konvoi sebuah dia jer > husaini bwk kete mcm org hilang akal > hem x bleh tido walopom mate mengantuk gile > jam 2ptg smpi Kemaman > lepak Hepem jap > balik umah > amin. Pendek citer, thn depan kena pegi lagi skali.

Sunday, July 12, 2009

p.i.c.n.i.c

2,3 menjak nih, hem rase berat badan hem makin naik. Semua baju ketat, seluar apetah lg. Tapi saiz pakaian dalam tetap tak berganjak (seb bek). Dah la mahal mende alah nih...lalalala.

Camner hem bleh perasan? Baju yang hem pakai sebelum nih longgar, terdapat kesan ketat di bahagian2 tertentu, tapi hem tetap pakai..wakakaka

Ok..berbalik pada penghapdetan belog yg sbenonye. Bebaru nih hem pegi picnic ngn families Enche Amad Apis merangkap suami Puan Piza kat Pantai Teluk Kalong. Menu yg cukop simple, mihun goreng, nuggets & air surprise dari Ma. Before pegi picnic nih, we ols baru smpi dari Kuantan.




see..betapakurus gemuknya hem..lalala


cuba cari benda tersembunyi


skrg we ols x gile bergambar mcm dulu..lalala


letih nak mampos sbenonye nih..huhuhu

Monday, July 6, 2009

The Show

On 25th yg lepas, hem turon Kuantan tonton wayang. Menonton secara berjemaah (14 org) . Bese ler, seme kipas susah mati Transformers dr kecik. Hem ngn Aja turon kemudian psl balik kije lambat sket. Tiket wayang jam 9.40mlm, sempat ler.

Aktiviti lepas tengok Transformers. Kitorang lepak kat mcD TC, mcm2 ler komen psl filem nih. Bajet sengsorg mcm Maikel Bey..huhuhu. Sejam pastu, konvoi berjemaah...amin.



owh manesnya..manesnya senyuman hem..hahaha!!


abg zuree semangat memberi motivasi..kah kah kah!!


xbleh blah muke amir time nih...

Dan 3rd bebaru nih, hem pegi tonton lg skali. Seb bek ade reserve tiket yg org tak tuntut. Nih seme akalan Aja. Oleh kerana dah tengok filem nih, ntah camner time klimaks, hem dah tido ngn lena...duh!

Wednesday, July 1, 2009

Mari mengaji


A . M . M...Dam...A . M . M...Dam...Adam..hahaha


Bebaru nih, hem nonton TV ngn Adam, citer Bystanders. Ye la, tenet kena potong jap baru terhegeh2 cari TV. Oleh kerana citer tuh berkisar pembunuhan, Adam pon menunjukkan ke'terer'an dia mengeja.

N . A . H....Noh....N . A . H....Noh, BUNOH.

Hem terdiam. Malas nak menegur, karang tak pasal2 jadi bala.

Kalo suruh dia eja nama sendrik, lagi la menyakitkan hati.

Hem : Adam, eja nama Adam camner?
Adam : Nama panjang ke nama pendek?
Hem : Ikut ler, nama panjang pon boleh.
Adam : Nama panjang kita tak tau. TERUS BLAH.

DUH!!