BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 29, 2008

h.o.s.p.i.t.a.l


baju kaler pink tuh, watak utama citer aku nih

Masuk ari nih, dah 3 hari anak sdare aku, Nurul Hidayah ade dlm wad. Sakitnyer cukop simple, DEMAM. 1st day dia masok hospital mase tuh aku br balik kije. Hari tu, aku pon memang x sedap badan, sakit kepala datang secara tibe². Sampai umah, trus aku landing baik punya. Aku tanya adik aku,"Mana yg lain?""Pegi hospital, Nurul sakit kepala.""Lama doh ke?""Baru jer." Aku pon layan kepala, pegi tido. Aku baru nak tangkap lentok. Papa aku balik & terjah (mcm Abg Nas plak),"Mama suh packed barang Nurul, bwk termos, cawan & seme yg patut.""Bakpe?"Aku tanya. "Nurul kena masuk wad.""Plop doh." Aku ngn sakit kepala nih, gagahkan diri ler jugak, packed ape yg patot.sakit, tp mkn nasik licin!! taik tul..:P

Dengan baju kije, aku drive ler ke spital. Aku kena takeover jaga Nurul, mama aku nak balik sembahyang. Mama janji nak datang balik pas dia smbhyg Asar, aku ok jer la. Xmo la tunjok prangai hodoh aku nih. Lagi pon kejap jer nak balik. Hahaha..aku kalo x ske wat ape², mmg aku tunjok trus reaksi aku dr mimik muke & prangai aku. Memang telus, xde cover² dah. Aku pon tggu ler, seb bek katil Nurul dekat ngn tv, so xde la aku boring nak mampos & serabut ngn bebudak² yg duk memekak x abis² dlm wad nih. Yang jadi masalahnye plak, sound tv nih slow nak mampos. Tgk citer Bella pon xde feel, last² aku tido. Bukan aku jaga patient, patient plak jaga aku....wut eva..janji sakit kepala aku ilang.

Tepon aku berbunyi. Mama tepon."Suryani, mama pegi lepas Maghrib la. Alang² nak dekat kul 7 dah nih.""Hmm..ok la.", jawab aku yg mcm xmo jawab. Bengang jgk aku sbenonyer. Tapi xpe la. Kesain jgk, nnti mama nak kena tido hospital. Aku pon sambung balik tido, tapi xleh. Ghupenyer, ade hikmat(x ogak² aku gune perkataan nih), nurse datang check patient dr katil ke katil. Aku pun tggu ler turn anak sdare aku nih. Berdebar ler jgk jantung aku nih, takot nurse tanya pelik². Bile turn Nurul, seb bek xde pape yg nurse tuh tanya. Fuuuuuhhhhhh. Tgk jam, kul 8mlm dah. Mana mama nih? Janji lepas Maghrib. Aku ngn baju kije lagi nih, rase masam yg amat dah.

Tepon aku bunyi lagi. Mama lagi."Suryani, mama gi lepas Isya la. Smpi sane same gop, kena cari surau. Biar mama makan dulu, siapkan barang² Nurul."Bengangnyer aku mase nih, mmg xleh nak cover dah."Pulok. Tadi kate lepas Maghrib.""Doh, nok dekat Isya doh nih. Tggu la sekejap. Bakpe dop bwk tuala Nurul td, suh dia g mandi?""Doh sy bwk hop papa kabo je la.""Lewat doh nih, dia dop mandi lagi.""Saye pon dop mandi lagi nih. Ngan baju kije lagi."Mama cakap amende ntah lagi, aku xdop mood, trus aku off hp. Aku dah tunjok prangai hodoh aku. Ha ha...xtau!!

Jam 9.15mlm, br aku nmpk kelibat mama. Mase nih, mood aku dah ok. Tapi perasaan memberontak tuh ade lagi la. "Sorry, lewat sket."Mama pon pesan suh bli roti kacang. Aku pon turun, bgtau papa. Papa pon gi bli, aku gi anto. Tggu lagi kat bawah psl mama aku br mandikan Nurul. Adeih la..sakitnyer ati nih...sabo²!!

Sampai umah kul 9.45mlm. Aku trus landing ngn baju kije atas katil. Aku ingat nak landing kejap jer, pastu nak g mandi. Skali aku tibai tido smpi kul 2pg. Nak mandi? X kose aku nak mandi. Aku salin baju tido & sambong tido balik. Busuk? Pedulitaik aku...sape nak cium aku mlm² bute len la kalo aku bersuami..kena la wangi²...hahaha!! Esok b4 8am, aku kena anto breakfast kat mama. Tido la aku smpi lebam..hehehehe!!


2nd day, aku x g jenguk anak sdare aku. Malas. Aku nak landing puas². Dan sememangnyer puas aku landing ngn abju kije aku jgk. Mama aku suh gi kedai, adik aku yg takeover kije aku. Aku tido smpi jam 11mlm. Aku bangun mandi, sembahyang & siapkan hantaran kawan aku. Dan skrg, aku xleh tido lg. Tertekan psl nak tau ape result Manchester United vs Barcelona. Umah aku manede Astro nih. Mujo xde, kalo x parah aku nak membayo. Dan yg pasti anak² sdare aku xkan kasik chan ler kat warga² yg ade dlm umah tuh nak tumpang tgk tv psl diorg akan layan kartun siap bleh hafal amende yg kartun tuh wat. Cukop ler ngn tenet kejadah nih. Lebih dr astro lg aku bleh tgk, xde iklan, xde citer ulang²...huhuhu..nak tgk jgk, pegi umah blakang, pe susah..heh heh heh.

Dah²..aku nak layan citer My Tutor Friend 2 plak nih. Dah hampir seminggu aku xleh nak fokus episod 2 citer ni psl byk sangap kije aku. Lalalalala...bluerrkkk!!

Saturday, April 26, 2008

tenGkiyu tOq Wan


Aku kenal ngn sorg hamba Allah dr laman sensasi yg penuh ngn artis mainstream&underground nih. Aku dah lupe camner aku bleh kamceng ngn dia. Xpe la..tolak tepi seme tuh, bukan penting pon. Main pointnyer, asalkan kite satu kepala, senang nak luah isi muntah & gile² itu pentim.
Bebaru nih aku chatted ngn dia, mase kat opis, dia sent aku satu fail, tp failed sebab akunyer connection terDC. Aku tny la amende yg dia send tuh? Dia kate rasie, wat spesel tuk aku. Cuak jgk aku. Aku dah terpikir mcm² dah, pic aku disuperimposed ke? ade mende² yg xsepatotnyer terjadi pd aku ke? dan mcm² ler. Oleh sebab aku pon malas nak connect blk, aku blk umah ler psl dah lama abis waktu kije aku. Kebetulan plak ari nak hujan. Aku pon just SMS je la kat dia kasik penerangan yg mendalam. Takop ler brase ati ngn keBLAHan aku yg secara tiba².

Malam tuh plak, aku on9. Dia pon on9. Trus dia sent fail rasie dia tuh. Dah beres, aku try viewed, xleh plak dah. Padahal JPEG dah. PC aku mmg giler, bayangkan ler, nak view pics adik aku kat NZ pon xleh, bangang tul. Dia pon try sent wat kali ke 2. Beres,aku try viewed, xleh jgk. Aku dah malas dah, perasaan nak sesangap tau dah ilam gitu jer. Last² aku try viewed ngn cara rasie aku, bleh akhirnya!! Aku berjaya...tahniah²...hahaha!!

Korang nak tau ndape? Dia wat kad kawen kat aku. Aku dah gelak gile² dah time tuh, tertekam jgk aku tgk kad tuh. Ye lah, dah ler saem² aku ramai yg dah berumahtangga, aku ngn yg saem² aku yg bujam jer duk terkontang-kanting bersosial x abis², perabiskan pitis & ikop ske ati nak wat giler². Aku rase psl kitorg cmni kot, pria² takop nak mendekati kami..hahaha!! Wut eva!

So, malas nak citer pjg², tengkiyu to Toq Wan a.k.a Enche Hafzam yg sudi mengedit kad kawen yg ntah sape punye Toq Wan taram tuk Kak Tem. Kak Tem very² appriciated ngn ape Toq Wan wat. Nnti Kak Tem nak kawem, Kak Tem suh Toq Wan wat sebagaimane janji² kite mase cetim ari tuh..ok!!..Sayam Toq Wan sokmo..(skill bodek)...lalalala

GlOry² Manchester United...i liiikkeeee ;)



Tertekan jgk aku bile dpt berita kekalahan pasukan favorita aku Manchester United kalah ditangan Chlesea td. Arrrgggghhh!! Kenapa perlu ade penalti? Dahler mase permainan hampir tamat, pengadil plak kasik penalti pd musuh ketat team aku pd min yg ke 85. Syial...syial!!
Kenapa goalkeeper langsong xbleh nak OGAK & bace pemikiran Ballack nak sumbat gol tang mane? Memang lari trus, Michael Ballack terjah kiri, keeper pegi kanan. Sakitnyer ati. Pehal nih? Blom pekena neskepi tarik ngn roti canai telor ke brader?

Dengan penalti yg diberikan pd Si Ballack pd minit² yg terakhir nih, bermakne, Ballack meletakkan Chelsea same level on points with United. 81 mata ok!! Ade 2 game jer lagi yg MU & Chelsea ade. Aku amat berharap la MU yg bakal bertemu ngn West Ham United & Wigan Athletic pas nih, dpt ler menyekor (skor) lebih dr Chelsea. Chelsea plak bakal bertemu ngn Newcastle United & Bolton Wanderers & aku harap kalah teruk la...hahahaha(gelak setannirojim)

GLORY GLORY MANCHESTER UNITED....I LIIIIKEE ;)

Friday, April 25, 2008

high dependency ward

Semalam aku ke Kuantan. 2 mggu berturut² aku ke sane. Tapi kali nih aku pergi ngn mak sdare(Angah) & Ngoh. Kali nih bukan shopping. Kebetulan pak sdare aku merangkap abg sulong mama aku masuk spital sane. So aku amik kesempatan yg ade, pegi ler melawat,kebetulan (dan lg) mak sdare aku br smpi dr Trg. Aku janji ngn Ngoh nak temankan dia booking hotel kat Cherating utk kawan dia. Alang² ke Cherating, bek terus ke Kuantan. Ngoh pon stuju, kitorg pon gerak jam 3.30ptg.

Singgah Impiana Resort jap, fulled, yg tinggal hanya chalet. Trus ke Kuantan. Sampai Ktn, trus ke spital. Malas nak singgah mane². Aku igt mama aku kate Ayh Long duk tgkt 3. Aku pon tepon papa, dia kate tgkt 4. Plak dah..mane satu nih? Aku pon try je la nek tgkt 4. Cari name Ayh Long, Ade la namenyer, katil no.6, Wad Tanjung rupenye, High Dependency Ward. Memang wad utk pesakit² yg bergantung penuh pd alat bantuan mesin. Aku pon masuk ler. Patotnye, sorg patient, 2 org pelawat. Aku bukan jenis makan saman. Masuk tanpa perasaan bersalah jer kami bertiga...hahaha!!

Aku pon tgk ler keadaan Ayh Long aku. Tengah tido ngn nyenyaknye. Dah lame dia kate x bleh tido. Kali nih Alhamdulillah dia bleh tido ngn nyenyak psl doktor kasik ubat tido. Adeih. Ngan wayar yg berselirat, tekak yg ditebuk, air kencing yg x brape nak clear(keruh ler), cucuk tang sane sini...haish..banyak ler. Sbenonyer, Ayh Long aku nih ade penyakit kanser thyroid tahap brp ntah. Dah byk kali la wat operation. Kali nih buang gegendang suara, so Ayh Long aku xleh nak berkata² la xcept menulis. Lame jgk ler aku mengadap Ayh Long aku. Smpi le anaknye, Kak Shima sampai. Aku,Angah & Ngoh pon amuk turn keluar la plak. Duk kat luar smbl amik angin, berimbun la plak sdare-mare smpi. Pas sorg-sorg smpi. Ngoh bukan men terkejut bile tgk sdare-mare aku smpi dgn keadaan saiz fizikal yg amat la menakotkan..hahaha..amik ko Ngoh!!

Kul 6.30ptg kitorg pon balik. Tapi bukan balik Chukai. Pegi jumpa Kak Long, Abg Ipar & Majidah jap. Kul 9mlm br bertolak balik ke Chukai. Igt nak singgah ke Carrefour jap, tp mengenangkan mase yg x mengizinkan pasal hotel blom booked lg, trus straight. Nak singgah makan kat Pattani Family Restaurant, skali tutup. Haish..xde tempat makan best doh nih. Aku pon amik keputusan g makan kat Seri Kalong je la(kat Kemaman nih)...hahaha..sabo je la. Tahap lapo aku smpi sakit kepala doh, tapi bwk bertendang. Ilek².

Aku pon smpi area Cherating, seme hotel aku & Ngoh masok, Eastern Pavillion(penuh), Holiday Villa(penuh), Suria(penuh) & seme hotel aku masok seme penuh. Aku blik semula ke Impiana igt nak amik chalet, tp penuh jgk. Adeih. Aku pon pusing balik naik ke Cherating. Pegi Ranting, Mat Indon tuh xphm plak mende yg aku maksudkan. Receptionist plak ilang ke mane yg kasik warga asing take over kije dia. Mengong tul. Tertekan jgk sket² nih. Aku pegi Riverside, pon same jgk, receptionist ilang tp bkn warga asing la yg take over. Last² Ngoh suh blah, balik pegi makan jer. Aku pon trus ke Seri Kalong.

Smpi sane, x teragak² aku order makan. Ikan masak masam manis, ayam goreng merah, sayur campur & tomyam. Makan xhengat dowh. Memang lapo gile. Bayangkan ler last makan jam 2.30ptg, minum ptg teh o beng jer. Diet tolak tepi time nih. Kul 11.30mlm br jumpe makanan, mmg patot ler kitorg pulon abis²an. Hahaha!!

Sudah makan, balik umah. Jam 12.30tghmlm, br smpi umah. Aku pon balik, cuci muka, salin baju, baca magz & trus tido. Seb bek aku piyed, xde masalah le kalo nak trus humban atas katil..hahaha!!

Sunday, April 20, 2008

Fakta @ Auta?

Eles..x update blog slame sminggu konon..tp aku x mungkiri janji psl aku kate MUNGKIN. Oleh kerna tenet di rumahku telah berjaya mengonetkan dirinye(tp gune laptop papa),aku berusaha nak citer satu kisah biarpon skrg jam menunjukkan jam 2.23am.
Khamis,17 April 2008. Aku smpi opis jam 8.45pg,normal la tu. Pepagi lagi aku dah on9. Check email & ape2 aje yg berkaitan dgn internet yg boleh dicapai dgn berbekalkan jejari kurniaan Tuhan ni.
Jam 10am, Yana kluar pegi Pjbt Daerah(buat kali ke2, Kak B,xde), pegi bank (tapi cek ada dgn aku), pegi TNB & pegi amik suami dia psl nak pegi servis kete. Aku stayed kat opis. Cabot langsir, kemas apa yg patot (nak pindah opiskan). Nyempat jugakler aku siapkan satu blog sempena besday Nisah. Tak lama pastu, Yana balik. Tengahari, kul 12tghr, Kak(bini bos)dtg opis. Sembang punya sembang punya sembang punya sembang..kul 1.30ptg. Aku balik umah. Janji ngn Yana nak belikan nasik ayam.
Jam 2pm, Papa suh aku pegi bank masukkan cek & antokan CPU ke MY10's. Pa aku kasik kete. Aku pon amik kesempatanyg diberikan, pegi Pjbt Daerah(utk kali ke3, Kak B, xde). Tggu dia jap dlm 5min. Aku pon blah psl byk lg kije yg perlu aku siapkan. Aku pegi MY10's,parking plak susah. Aku pegi Public Bank. Tetiba dpt SMS plak,"Tlg blikan top up".Aku pon jalan kaki pegi beli natam tuh. Dah beres aku pegi MY10's balik. Seb bek Ada parking. Tapi kena menapak ler sket. Dah ler menatam CPU tuh berat,ngn handbag yg gedabak(mcm poket Doraemon). Settled kat MY10's aku pon pegi Pjbt Daerah semula(utk kali ke4, Kak B, ada). Akhirnya...akhirnya dia ada."Huhuhu..Kak B, masok nih, dah 6kali(kena auta sket nak idop maa)sy dtg. Leteh ooo"."Kak B OT ari nih".Dalam ati aku,"Mampos ko ler OT, yg penting akunyer kije kena settled". Dah beres, aku pon balik umah anto kete, teros pecut scoot aku ke opis. Smpi opis mmg sdg monyet ler staf2 len dh nak blk dr kije. Aku blk jam 5ptg.
Jam 5.30ptg, aku kluar ngn Huda pegi Pasar Binjai beli buah tembikai psl nak wat kenduri lenggang perut Huda nih. Pastu kitorg shopim kat Tunas Manja jap(nih jer la Kemaman ade),pastu pegi pasar malam. Pasar malam hari Khamis mmg havoc nak mampos ler. Pegi lewat sure tertekan psl padat & berebot2 nak bli makanan. Aku xske pegi time kemuncak. Sakit ati kalo org blakang pijak blakang sliper jepon aku. Mmg aku x terOGAK2 nak sumpah seranah makhluk tersebut.
Sampai kat satu port, aku tgk ade sorg pacik longgokkan buah2 mempelam dia kat atas tikar plastik. Terliur jgk aku tgk mempelam muda. Kalo wat colek, terangkat wooo. Aku igt nak beli. Skali sblom aku nak stop pacik tuh sound dlm loghat kelantan,"Maghi2 beli buoh pelle pocik neh..mughoh2 jah..sapo2 make buoh pelle nih, mmg molek, dpt mencantikke kulit muko serto berseghi2".Kalo translate, bunyi lbh krg cmnih ler,"Mari2, beli buah pelir pacik, murag2 jer, sape2 makan buah pelir ni, mmg bagus, dpt mencantikkan kulit muka serta berseri2". Aku punya la tertekan dgr ulasan dr pacik tersebut, tanpa perlukan bantuan teriakkan sorakkan penonton Raja Lawak, aku & Huda dah gelak gile2. Aku rase mamat depan aku mmg malu la..hahaha!!
Start dr ulasan pacik tersebut, aku gune la fakta pacik yg xde cop SIRIM apetah lg logo halal, dlm subjek kehidupan aku seharian. Tertekan jgk ler member2 aku yg sengal lg gile bile mendgr aku ungkapkan fakta tersebut. Alahai pacik, kalo ye pon nak meniaga, boleh x jgn kelentong kitorg ngn fakta pacik yg x sahih tuh. Skrg nih zmn modeniasplastic la pacik, x men r mkn buah mempelam muda bleh cantekkan kulit, skrg cocok jer, xsmpi 5min dah nmpk kesan(tp bkn aku la). Aku yg mmg favorita colek pelam muda dr dl, x rase pon cantekkan kulit wajah, jerawat berkerumun jgk. Tgk adik aku yg no 3 & 4 dah ler(Ooopsss..tertelus plak).
Okler..mulai pagi nih..aku dah bleh update blog aku ari2, Insya Allah kalo aku rajem. Internet kat opis baru aku pon on de way nak di wiring blk. Bleh r aku on9 24/7 a days..Yeeaahhhhhh!!

Wednesday, April 16, 2008

17th Apr-nisah's Besday

Letihnyer minggu & bulan nih. Tapi bese ler, kalo x letih x dinamakan kije. Tul x? Sbenonyer xde kije pon kat tmpt aku kije nih, tp memandangkan opis aku akan berpindah ke sebuah opis yg terletak di tgh² bandar, so byk ler kijenyer. Mane nak mengemas, bungkus, angkut, buang & macam² la yg berkaitan dgn perpindahan.

Kemungkinan aku x dpt mengUPDATEkan blog aku nih lbh krg seminggu kot. Tgk ler keadaan cmner. Ntah² x smpi 3 hari aku ade citer baru. Hahaha. BTW, dlm aksi perpindahan nih, byk la plak sebutharga yg JKR & Pjbt Daerah kuarkan. So bertambah byk ler kijenyer. X nyempat² diorg nak kuarkan projek². Aku dah ler tgh tertekan dgn opis yg tunggang-langgang, uruskan advanced yg pekije² ambil tiap tgh bulan, nak turun naik bangunan, ke sana, ke mari & mcm² la yg menyerabutkan kepala otak nih. Nih br masok hal² kije, hal yg peribadi aku lagi ler. Skrg aku tlg kawan aku wat kan hantaran dia yg bakal menikah on 2nd May 2008. Tertekan jgk sket², tp xpe la, mane la tau, rezeki aku dpt buke bisnes wat hantaran. Nih aku promote² je dulu..heh heh heh.

Sempena tarikh nih, nak ucapkan Selamat Hari Lahir buat Hanisah Talaha. My sister's fren yg study same² kat NZ. Semoga pjg umo, murah rezki, bernaseb baek sokmo, diberkati Allah SWT & berjaya dlm ape segi, sudut & bidang yg diceburi..heh heh heh!!
Yg kat sebelah nih pic nisah, yg amat ler mengkompiuskan fius² di otakku ini kerna diorg seme nih xtau lgsg psl rugby tp bleh menghabiskan mase diorg beli tiket pegi tgk rugby..adeih..kalo aku bek tgk citer KL DRIFT yg mmg bodo nak mampos..hahaha!!

p/s: sedap ke idok ler CIS KEK yg suetie wat khas tuk kamu tuh nisah? Sure cr resepi dlm tenet..lalalala

Sunday, April 13, 2008

tingat la plak

Tetiba aku rase rajem yg amat terhingga pd ari ini. Biar pon letih br lepas blk dr bank, aku tetap mempunyai byk masa utk dibuang begitu shj. Haish...xkan nak buang mase camtu jer kot. Tetiba aku mai teringat mlm mase aku kuar ngn Pit & Pa.

Hari Isnin,31 Mac 2008. Pa janji nak amik aku pegi temankan dia ke DCNI Kopitiam nak update laptop dia. Aku on je la, psl aku xde kije. Petang tuh, aku dah kuar ngn Pit ke Hai Peng. Pulon tuna sandwich & roti kaya. Skali mlm ni pon, Pit pon ade skali. Pit nak ajak pegi temankan dia jumpe photographer kat Teratak(Simple). Aku ajak Ska & Boy, skali Boy xnak pegi, Ska nak pegi tp malas nak drive. Ikot ske ko ler. Smpi sane, aku xmkn psl aku kenyang lg. Bygkan ler, pg mkn nasik lemak,tghr mkn nasik ayam, blk kije mkn kat HP. Betol² mentekedarah..hahaha. Pa ajak kongsi mkn mee goreng. Aku xmo, ko mkn ler sengsorg, i'm really² fulled. So minom jer la yg kami orderkan. Seb bek kitorg knl ngn tokey kedai tuh. Kalo x maunyer mengata kat kitorg dlm hati. Wuteva!

Tetiba, hempom aku masok msg. Jeng..jeng..jeng..skandal aku anto SMS. "Ada mana?" Aku jwb ler,"Kat teratak jap ngn member, sat g nak g DCNI"."Huh..ramai ke?""3 org included me. Nape?"."Sape lg ade sane? Malas la kat DCNI tu. Igt nak ajak pegi mkn"."Tgk ler nnti, to b kompem"."Sy tggu kat luar je la. lama ke?" Bile aku dpt SMS tuh, aku blur, luar mane plak nih?
Aku pon tepon ler. Dia nak amik aku kat DCNI, malas nak masok, dia tggu kat luar je la. Pit & Pa x kasik aku kuar ngn dia, xcept dia join kitorg. Huhuhu..malas nak pikir.

Dah beres kat Teratak, kitorg pon gerak ke DCNI. Pa pon buke ler laptop dia. Aku ngn Pit layan tgk citer antu Korea, The Shutter ke hape ntah. Aku x terigt lgsg janji aku ngn skandal aku tuh. Dah setgh jam br aku terigt, tuh pon bile Pa tny,"Mana skandal mu?". Aku tgk hempom aku, ade missed call. Pit dah sound,"Dtg ngn aku, blk pon ngn aku. Jgn nak kuar² la ngn dia". Adeih, mati ler nak menjawab. Tp xpe, wat ilek blake. Aku pon tepon ler. Seb bek mood ok..hahaha. Dia ODW nak blk umah dah dgn perut yg kenyang. Dia nak jumpa psl dia nak blk Kl, amik cuti 5 hari. Dah full stop. Jgn pikir yg bukan² la, aku ngn dia kawan je.

Tgh duk syok² tgk citer antu nih, Adik Gile(asst. tauke DCNI) dtg menjelma duk kat kitorg. Bodo tul, dr skolah smpi dah tuwe (br 26 thn) x abis² ngn prangai gile² dia tuh. Nak marah mmg x menjadi la kalo tgk muke dia yg amat la slenga. Aku & Pit nak konsentrasi ngn citer pon xleh. Ngn lawak bodo dia tuh. Mcm² la plak topik yg ajak dibualkan. Potong betol mamat nih. Tertekan jap kitorg. Yg aku xleh blah bile dia kasik tau,"Pit,mu nop nikoh doh bln depan. Nih 2 org bile lg?Xkan nak jd anak dara tua", smbil duk gelak² gile babi. Haish, nak jer aku telangkupkan mangkuk megi kari yg dia makan atas kepala dia. Dah mcm² gosip duk diborakkan, ape yg kitorg makan & minum semenye ditaja oleh Adek Gile. Time kaseh pada pihak penaja yg bengong tahap cipan blari stempat. Nanti kitorg dtg lg, kitorg akan pastikan, ko ade skali. Bleh r mkn free ari² smpi ko jd anak teruna tua..hahaha.

Jam dah pukul 12.30mlm, balik²...esok nak masok kije plak. Anak dara x elok kuar mlm². Lalalala.

H.O.T

Selasa lepas aku kena pegi Kemasik amik inden kerja kat Dewan Kemasik. Aku ngn Yana pon gegas ler ke sane psl bos informed lewat. Kitorg igtkan dah terlambat la psl jam dah pukul 9pg. Mane la tau, kot² org bagi inden tuh jam 8.30pg.

Sampai kat sane dlm jam 9.30pg. Aku tgk byk ler kete yg bersuson tepi jalan. Perasaan cuak telah melanda. "Yang len dah masok dlm dewan ke camne?"tny aku. "Eh! Dop..diorg lepak kat warung tuh", aku sendrik yg jawab. Hahaha!!

Tunggu nak masuk dewan ade la dlm setgh jam lebih. Dah ler cuaca panas. Pagi hari, matahari mcm sejengkal jer atas kepala. Skrg nih mmg musim panas ke cmner? Dlm pukul 10.35pg tuh, org yg berkenaan pon smpi la.

Masuk dewan...diorg bla..bla..bla..bla..bla..bla..bagi inden. Kitorg pon balik Chukai semula. Aku igt nak bli ABC psl panas & dahaga gile, tp memandangkan Yana masih berpantang, aku batalkan niat aku minum ais. Ye la, aku takot dia terliur tgk aku minum..hehehe.

Masa ODW balik tuh, Yana ajak singgah ke Pantai Kemasik. X OGAK² pegi pantai jam 11.15pg. Panas duk no.2 time nih, psl aku skrg sdg dahaga. Seb bek bekal air, tp xde feel air masak x taruk ais. Lepak² smbl melayan angin pantai yg sepoi² bahasa tuh. Sempat ler posing 2,3 pose..hahaha.
perasaan dahaga sdg membuak² time nih :P


Seb bek ade gerai yg jual minuman kat situ, kitorg pon gerak ke sana. Aku bli air kelapa & Yana telah melanggar pantangnye dgn membeli cendol ye tuan² & puan². Aku xleh nak halang la, psl seme air bergas. Naseb ler. Dah bleh minum air berais, sakan ler bergalok, berposing di tgh panas yg sdg menggile. Pasir pantai pon aku xleh nak jejak tanpa berkasut. Panas mcm nak goreng buah berangan pasir tuh. Kalo letak telur, sure kasik 5min jer dah jd telur 1/2 msk.

Dah beres, kitorg pon gerak blik Chukai. Ilang ler sket tekanan kije minggu nih. Tapi sket jer la yg ilang, psl kitorg sdg pening memikirkan
xtvt mengemas opis lama ke opis baru. Bencinyer aku kalo bab² berpindah-randah nih.

Dah²..aku kena pegi bank plak nih. Kalo bank tuh dekat xpe la jgk. Nih 5km jgk ler jaraknye. Maybank ke BIMB, betul² nak uji daya tahan aku sdg tertekan nih..haish!!

Saturday, April 12, 2008

xde taitel

2 minggu lepas, 2 hari berturut² aku pegi Kuantan. Hari Rabu aku pegi psl temankan Pa amik barang bisnes dia. Esoknye nak pegi beli barang tuk wat hantaran Pit. Aku nak citer psl hari aku g Kuantan ngn Pit, Pa & Ngah. Hari Khamis, dgn cuaca yg panas hari tuh, aku jlnkan xtvt aku sebgi pekije yg berhemah pd nusa, bangsa & negara, bos aku jatuh tmpt no.4..hahaha!!

Kalo dah namenye ade internet kat opis, on9 je la kijenye. Aku cetim ngn Pit & Ska. Pit ajak aku trn Ktn psl nak bli brg hantaran dia. Sebulan lg nak kawen, satu habuk xde. Aku bengang jgk psl aku yg tolong buatan hantaran dia. Tapi wat ilek blake. Jam dah pukul 4ptg, time aku blk. Ska ajak aku pegi lepak kat Hai Peng. Eh..ko nih, time aku bz tahap cipan blari stempat br ko nak ajak aku ke sini la,ke sana la. Time aku free, ko x igt plak kat aku. Aku suh dia amik aku kat umah, nanti Pit dtg amik aku kat HP jer, dia plak nak straight trus ke HP. Dia suh aku bwk saem aku skali. Aku nk bwk cmner kalo aku sendrik yg tumpang org. Adeihla..last² aku suh dia tapaukan tuk aku jer.

Aku blk umah, mandi & smbhyg. Tunggu punya tunggu punya tunggu(sambil berSMS ngn Ska), Jam 6.30ptg br aku nmpk btg idom Pit & Ngah duk tersengih dlm kete. Apa punya bala la aku dpt kawan cam diorg nih(Malay promise bak kate Ska)...Hahaha!! Ska dah SMS mcm² dah, lmbt lg ke?air cair la,mane ko nih?. Aku suh Pit singgah kat Hp jap amik brg yg aku suh tapau. Lumayan tul, Mocha ice blended coffee breeze,tuna sandwich 2 set,roti kaya 1 set. Best giler...lalala. Aku duk lepak jap ngn Ska & Angoh a.k.a Jebon. Pit dah membebel dlm kete. Amik ko, tggu la heh, aku nak berskandal jap..hahaha!! 5 min jer pon aku beramas-mesra ngn diorg. Pastu gerak g Pizza Hut jap anto purse adek aku then baru la gerak pegi amik Pa.

B4 smpi umah Pa aku & Pit dah melantak tuna sandwich. Blom kuar sempadan Kemaman lg dah start. Jam 7.45mlm smpi Ktn, kitorg pegi smbhyg dl. Pastu br gerak pegi town. Nak pegi SSF HomeDecoCraft, dah tutop, kitorg pon jln ke Mydin(salah satu tmpt membeli yg x bleh blah psl aku x ske msk). Ade la dlm sejam lebih jgk duk dlm tuh. Seb bek ade brg yg nak diblikan. Beres , kitorg pon gerak nak pegi makan. Tapi aku teringat yg Kak Long aku kate Parkson ade wat sale handbag Sacha,Timber dlll. Aku pon tarik la saem² aku pegi Parkson jap. Tilik, try, posing, pegang, jamah & seme yg patot. Aku dah tertarik ngn slh satu handbag yg chumil. Kaler putih, tali bulat kaler coklat. Cantep²...aku bli la satu. Brand Sacha. Aku jatuh cinta kat CR2 actually, tp xde less. Melepas!!

Pastu kitorg gerak pegi makan kat Midnight. Pesan mknan cam 10 org mkn. Pit & Pa la yg order, aku & Ngah bhgian angguk jer. Aku mkn tuna sandwich td pon x trn ke perut lg. Nih nak makan nasik plak...huhuhu!! Mknan smpi, Pit kate, "Sape mkn x abis, dia yg bayo". Letih aku nak makan. Sumbat punya sumbat punya sumbat, aku org terakhir yg abiskan makanan. Memang fulled loaded ok. Nak meletop pon ade perot aku nih. Aku kate,"Pasnih, masok kete sure seme buke zip sluar". Siap bayo, kitorg pon gerak balik Kemaman. Tapi memang betul kate aku, masuk kete jer, memasing longgarkan belt, buka butang sluar..hahaha!!

On de way balik, kitorg followed blakang kete anak-branak Sultan Pahang, plat TP. Ade bodyguard la. Lembap nak mampus bwk kete. Mcm org br bleh lesen. Nak kate makan angin, ape la yg bleh nmpk kat luar. Golap golita. Mampus ko ler, seb bek korg ke Semambu, kalo x, suboh esok ler kitorg smpi Kemaman.

Sampai Kemaman jam 12.30mlm. Esok cuti, bleh bgn lewat. Heh heh heh!!

SUCKTARDAY

Hari ni aku pegi kije dgn perasaan yg cukop malas tahap cipan berlari setempat. Aku cukop x suke kije hari Sabtu. Xde kije yg nak dibuat apetah lg nak wat kije² luar. Bosan nak mampos pon ade.
Aku smpi opis jam 8.30pg,abis awal la tuh aku smpi opis, kalo x paling lewat jam 9.30pg(x terogak² aku g kije lewat). Aku psg komputer, sapu lantai opis (sapu kat tmpt yg berhabuk jer), psg kipas & start on9(wajib nih).

Aku on9 YM. Xde sape pon,yg ade i'm on sms,i'm mobile..hah..boringnyer. Aku pon cek email,friendster, VF, myspace & blog aku nih. Kengkawan YM seme cuti ari nih. Yana tepon, xdpt dtg kije psl xde sape nk jaga anak dia. Xpe la..aku tlg coverkan. Nanti aku nak cuti, ko plak tlg coverkan. Hehehehe!!

Xde ape nak wat nih, bosan mmg xbleh blah nih. Staf len seme wat kije luar. Adeih, aku x reti nak pikir nak wat ape psl opis aku kosom(nak pindah). Yg ade meja sebuah,kerusi 2 buah,sofa,PC,printer, mesin faks, langsir & tong sampah..hahaha!! Aku cukop tertekan nih!!Aku blk umah amik adik aku,anto dia pegi kije. Aku balik smule kat opis(amik jalan jauh psl nak ilangkan tekang).

Tiba²..ska on9 YM..hahaha..ade geng bleh borak..seb bek. Mcm² aku duk bercerita-ceritu-ceriti ngn dia. Br semlm cetim ngn dia, tp x byk la psl mata aku sangap(letih mandi kat pantai Cherating) ari nih sembang lg..hahaha..x terOGAK² tul aku nih. Ye la dah xtau nak wat per ngn internet yg ade nih. YM smpi muntah,aku pon blah blk umah for lunch. Aku masak megi jer, psl yg len seme g kenduri. Mama x masak. Sadis tul. Aku pulon pisang 2 biji, neskepi peng secwn beso & megi kari semangkok bertelor. Memang mentekedarah wa ckp lu.

Balik opis jam 3ptg, aku layan youtube citer Ayat² Cinta karya Habiburahman El-Shirazy. Memang best gile. Aku dah bace novel dia(adek aku yg kat NZ blikan tuk kakak² diorg yg masih mencari teman sehidop semati nih)..hahaha!! Aku nak amik feel bace buku tuh, bkn men susah. Adik aku yg Sueya kate,"Aku bace imagine itu adelah Fedi Nuril". Aku pon tanpa OGAK² imagined la Farhi tuh Fedi Nuril. Memang berkesan skali imagined itu. Dan aku adelah Aishah. X bleh Aishah, Maria pon xper..hehehehe!!

Pastu adik aku Suetie kat NZ plak on9. Layan jap smbl meluahkan isi muntah ku. Thanx la Suetie psl sudi menjadi Badang. Hahaha. Dia off g ptg ayam, Bibik Hana plak on9. Layan plak Bik Hana. Dia kate nnti dia blk dia tny mama dia psl jejaka yg mama dia nak ekjaskan tuk aku( bkn suami org). Aku x berharap sgt. Kalo dah jodoh aku time, kalo bkn mungkin ade yg lebih baek. Tapi indahnya idop kalo dapat suami seperti Farhi. Adik aku kate,"Camner nak suami cam Farhi kalo diri sendrik smbhyg tunggang-langgang".Hahaha. Manusia, mmg x lps dr wat kesalahan. Tapi aku percaya, lelaki yg baek adelah tuk perempuan yg baek. Kalo x,mungkin tuh dugaan dr Tuhan. Redha je la kan. Oklaa..aku nak balik umah, dah pukul 6ptg nih, smbhyg Asar blom lg nih. Pastu nak g kedai Era Nona jap. Aku skrg part time wat hantaran kawen. Kalo korg nak tempah hantaran, bleh contact aku. Harga bleh dirunding. X cantek xper, janji manis. Lalalala

Monday, April 7, 2008

KOSPESTIK

Mase aku tgh tertekan(tekang) ari tu, aku & Yana pegi jenjalan dlm CentrePoint(pusat beli yg xbleh blah dlm kemaman...hahaha!!). Aku round area groundfloor. Sampai kat satu lokasi dimana lot tersebut menjual alatan kospestik. Kebetulan ari tu ade promosi produk Royal Jelly(nama sebenar). Yana yg mmg mudah terpedaya ngn promosi yg x brape hebat mane pon pasal xde org yg pegi, buat u-turn. Aku followed up je la. Mmg aku x nafikan pengasas dia seorg macik tuwa tuh cantek, tapi body xbrp mantap mcm aku. Pastu ade anak buah dia 2 org, sorg tuh loghat dia mcm org sabah & sorg lg nama Natasya(nama sebenar). Aku tgk je la amende yg hebat sgt produk kospestik diorg nih psl aku x brp suke ngn alat² yg mencacatkan muka nih. Natural beauty kan lg cantek mcm aku nih nih..hahaha(tanpa terOGAK²).

Mcm² la diorg duk pot pet,pot pet kan. Aku just senyum biri². Dia suh calit produk diorg, kitorg calit. Aku tanpa terOGAK², aku calit hampir nak abis krim tuh. Bese la, kalo produk² kospestik nih, harga punye la mahal, bekas kecik, isi dlm ciput jer. Amik ko, sape suh aku calit. Aku mmg xkan kasik can kat org blakang kalo aku try..hahaha!!

Sampai la pd waktu kemuncak, Yana tny la natasya nih,"Ape mslh kulit muka sy nih?"."Kulit muka adek nmpk kusam, kalo x jg dr skrg bleh naek jeragat, berminyak pon ye jgk"."Sy br lepas berpantang, sbb tuh muka nmpk mcm nih"."Oh! Bagos ler, kalo gune produk nih bleh mengembalikan keserian wajah adek yg kusam tuh". Dia pun tnjk la produk ape yg patot pakai, sapu, tenyeh kat muka.

Tiba², Yana pun tny,"Kalo kulit muka kawan sy nih(aku la nih) mcm mane plak?"."Same la mcm adek, kusam, kalo x jaga belh naek jeragat. Yg kat atas dahi tuh ape?".Aku pon rase atas dahi aku."Jerawat"."Hah! Tuh la, jerawat pun nmpk byk atas dahi tuh"."Bese la. Tgn xreti duk diam, slalu nak picit jerawat kalo xde kije", jawab aku smbl start peMAKIan aku dlm ati. Bodo ke hape pompuan nih? Normal la kalo jerawat tuh, tapi akunyer jerawat x meninggalkan sebrg parut. Aku naek jerawat kalo aku nak dtg bulan, byk mslh duk pikir, cuaca panas & sebab yg paling mantap ialah matang..ok! Aku pon tilik muka pompuan nih, xcantek mane pon kalo nak dibandingkan ngn aku. Aku dah nampak ape dia sembunyikan disebalik foundation yg dia tempek kat muka dia. Parut jerawat dlm syiall!! Penuh satu muka, dah ler berminyak. Takat nak cover ngn alat kospestik tuh, toksah la. Bek ko tempek ngn watercolor adek aku. Ni la masalah manusia kalo jenis x ukur baju di badan sendrik. Aku cukop pantang kalo sebok nak amik tau hal org, hal sendrik x terpikirkan. Aku mmg xleh time. Rase nak lempang laju² pon ade kat pompuan tuh.tgk..kulit muka aku tanpa sebrg tempekkan alat kospestik..cantek jer..hahaha!!

Aku pon mencelah, "Jom r Yana, byk kije lg nih. Smula la". Yana pon amik pamplet jer & kate nak dtg smule. Xde makne nak dtg smule. Blah..blah..aku byk kije lg..hahaha!!

Sunday, April 6, 2008

t.e.k.a.n.g

Kelmarin aku cukop tertekan(tekang). Puncanye, BOS aku yg mmg dah kire cam habit ske wat kije last minute. Aku x kesah kalo kije last minute tuh x bertindan ngn appointment² aku ari tuh, aku bleh time. Yg probsnye, kije yg bos aku time tuh sminggu yg lps, dia passed kat kitorg 4 days b4 due date. Mane aku x bengang. Dah ler aku serabut ngn keadaan opis yg tunggang-langgang(nak pindah la nih). Adeih la!!

Jam 12 pagi aku & yana dah gerak trn pegi opis baru. Smpi sane, aku igtkan org yg wat petisyen ade la kat situ, skali xde. Oklah kitorg pegi round² bandar dl. Kul 1 pegi makan, round bandar lagi smpi lebam. Yana tepon ler tukang tuh kate nnti ade staff nak g amik kunci opis ngn dia. Dia kate okla, dia adekat sekian..sekian. Kitorg blk ke opis smula, tggu punya tggu punya tggu smpi lebam. Aku tepon amran (supervisor), suh g amik kunci ngn tukang. Bayangkan la, kul 3 ptg br aku dpt masok opis. Mmg aku maki kaw² la. Ye la, dah janji tepatilah, jangan nak main² plak suh kite pegi,mari,pegi,mari pah ceros.

Dah dpt msk opis, aku ngn yana pon bertungkus-lumus la siapkan kije yg bos kasik tuh. Aku punye la letih, dgn air cond yg xjumpe kat mane remote(kipas xde, dah ler cuaca mmg panas tahap pdg pasir)bleh terlelap kejap tapi tgn menulis, terer x aku?..hahaha!! X lama pastu bos aku pon smpi, dia tgk la sebutharga yg kitorg tgh siapkan. Ade je yg x kena, naik angin, nak marah². Haish bos, igt bos jer ade angin, kitorg yg dah mcm org gile duk ukur ke bangunan nih xde angin la?..Skali kitorg tnjk keANGINan kitorg baru bos tau langit tggi ke rendah.

Kul 4 ptg, kitorg dah bleh blk. Tp memandangkan kije yg x settle² lg, terpaksa la truskan usaha menamatkan kije. Dah ler aku janji ngn kwn² aku nak makan western food ptg nih. Aku dah x senang duduk dah time nih. Aku mmg cukop² tertekan(tekang). Tagline aku time nih mmg TEKANG!!

Muka aku dah xbleh nak sorok dah tahap keCUKAan aku. Muncung bleh sangkot 20 hanger..hahaha!! Aku kalo tgh panas,tertekan,nak marah & ape saje yg negatif, mmg xbleh nak blah tahap keMASAMan muka aku. Tegor la aku sebaek,semanes mane pon, aku bg 2 jwpn je: diam @ HURMM. Sekian.

Henpom yana bunyi. Skali bos aku kate,"Postponed la dl mane² janji tuh."Haish..menatam sggh. Dia igt kitorg xde kije len ke nak buat. Kalo ko nak bayar OT nih xpe jgk. Jam dah kul 5.45 ptg, aku mmg sakit jiwa dah time nih. Kalo time nih x blk lg, bile mase aku nak pegi join kwn² aku. Henpom aku dah tot tet tot tet. Nak replied sms pon x sempat, inikan pule aku nak angkat. Aku tanpa terOGAK² bleh wat aksi tekang aku dpn bos..hahaha!! Aku angkat ke2² tangan aku macam aksi madihah(anne ngasri dlm citer dunia baru) kalo dia nak marah darius tuh smbl
sebot,"Arrggghhhh...sengalll!!."Tap aku sebut,"Aarrggggghhhh..tekang!!..tekang!!."

Jam 6.15ptg br settled seme kije. Alhamdulillah. Aku blk opis lame, tgk pc, byknye msg YM aku dpt. Sori la kwn², aku mmg x dpt nak replied msg korg psl aku tgh tekang. Aku blk umah, mama aku suh goreng keropok plak. Aku goreng. Malas nak melawan, nnti x masuk syurga. Aku solat jap pastu layan kartun ngn ank sdare aku. Bosan. Aku masok bilik landing atas katil plak, tgk ade miskol, pat tepon. Sori la pat, xdgr. Aku tepon pa, mtk maaf psl janji nak mkn western food ptg td dh cancelled bcoz of me. Dia ajak pegi mlm, aku plak xde kaki. Aku tepon pit, dia br kuar mkn ngn tunam dia. Plak dah. Actually pegi mkn western food nih,pa yg ajak, aku join jer. Tapi sebab aku xde, seme xjd. Perasaan bersalah tuh ade, tp kite rancang jer, Tuhan tentukan. Redha je la.

Aku dah sakit kepala tetiba, dgn berbaju kurong tanpa kain, aku bantai tido maghrib ari. Mama nak bising, bising la. Yang pasti aku mmg x larat nak angkat kepala. Aku terlelap mmg lame r, tetiba ank sdare aku jerit panggil aku. Aku pantang kalo aku tgh tido, org yg gerakkan aku tido x reti base. Kalo aku terkejut tiba² mmg bertambah la skt kepala. Jadi triple. Pak spupu aku dtg umah suh menaip plak dah. Aku dgn mate yg xbleh nak buka, skt kepala berdenyut². Aku gagahkan ler jgk kudrat aku. Siap taip, dakwat plak xde. Haish..menatam sggh. Betul² tekang la aku ari nih. Aku pon wat kaler dark blue. Amik ko. Siap printed, aku pegi mandi. Lama gile aku menyiram psl nak ilangkan sakit kepala. Hahaha!!

Aku pon solat, baca yassin( pengubat sgl mslh aku). Alhamdulillah..lega sket kepala aku. Aku pon msk dapo, mkn nasik smbl layan citer GHOST. Abis makan aku on9...amik ko. Asal lega sket bleh on9 smpi lebam,nak tido dah x bleh dah..hahaha!!

Kul 12.30mlm aku kuar g bandar. Bandar lagi...hahaha!! Balik umah, smbg on9, main game smpi lebam. Bosan, pegi masok tido. Ari nih, ape ke bala lg xtau la yg bakal aku time. Yana cuti ari nih, anak demam. Lambatnye aku nak beranak..hahaha!! Sial²..:P

Saturday, April 5, 2008

OGAK²

Ptg kelmarin aku kuar lepak ngn member² (pa,nah,pat & za bukan name sebenar) yg mcm sengal sket. Actually aku yg wat plan coz one of my fren nih susah nak jumpe psl kije kat luar kwsn,dia la yg sms aku pagi buta pagi tu(aku bgn lewat g kije..hahaha) informed kat aku yg dia ade blk, nak ajak kuar ler..ape lg.

Aku janji kul 5.30ptg,tp aku smpi kul 5.45ptg(bese la malay promise bak kate za).Pat dah bengang tggu aku,dia sent sms kate nk blk dah. Ilek r, ptg msh muda..hahaha!! At 1st aku janji ngn za nak mkn otak². Pastu pat plak xmo, ajak g kopitiam. Kompem la pegi kopitiam. Yang nak mcm sialnye, aku tggu org amik order ngn ngah, 3min. Pat dtg tggu lg, 4min. Aku bengang dah time ni, apekehey staff² duk memBADIkan(ayat tranum)sesame sendrik. Lebih kurang camnih la kot dialog diorg. "Ko ler yg pegi.""Ko ler.""Ko ler,aku dh amik order ngn org len dh td."Menatam sggh staff² kat sini. Pat bengang ajak aku pegi makan rojak ayam. Ok ler aku ikut je la. Tggl bodo je la kopisial tuh. Pat gerak dl. Za smpi, aku suh dia pegi kat rojak ayam psl aku nak tggu pa plak yg xnmpk btg idong lg. Za plak nak follow the leader, ikot ske ko ler. Tepon pa, pa atas motor lg,aku suh dia straight trus ke kdi rojak tuh.

Smpi kat kdi rojak, aku tgk pat dah membedal(aku tau dia lapo psl br bgn tido..wajib la tuh). Dah smpi seme, aku pon mulekan la sesi suaikenal. Ye la, aku knl seme tp pat blom knl ngah,za blom knl nah & pa. Pat & pa kwn aku dr sklh rendah lg. Za aku knl br brp bulan & nah br brp hari. Tapi aku jenis xkesah kwn ngn sape, janji satu kepale & ikhlas nk berkwn kan? Kalo jenis kera sumbang, ko dudok la dlm hutan.

Aku igtkan ptg kelmarin bleh ler nak kupas² topik panas, hangat di pasaran. Skali aku jd bahan utama. Mmg aku kena smashed gile² r ngn pat & pa. Amende yg panas? Psl skandal aku la. Sbenonyer pat xtau aku ade skandal, tp aku rase dia bleh bau ngn rasie yg aku smpn. Aku x brani nak citer kat dia psl aku tau dia mesti panas,berangin,ribut kat aku. Yg tau hanya pit(xde g kl), za & pa. Ngah x brp tau lg, psl aku br knl dia bbrp hari. Za just senyap jer psl aku dah bg signal ngn mata aku..hahaha(cover beb). Pa mmg xleh blah mulot dia, xde makne nak kasik signal suh shadap. Mmg aku kena bertubi², tertekan, srabuk,asam gupal & tongkol dah aku time tuh. Nak nangis pon ade, tp wat bodo je la. Aku bkn pape pon ngn skandal tuh, just frens. Mmg xde feeling lbh² la psl aku dh tau kedudukan aku kat mane. Kalo aku ade feeling lbh² kat skandal aku tuh, of cos mmg aku kena peMAKIan yg enak² dr kwn² yg tau psl nih.

Pat mmg jenis x terOGAK² nak wat mesra ngn aku dpn kwn² aku. Aku xtau la amende mslh dia. Kdg berbulu jgk mate kwn² aku tgk aku & dia. Tapi bkn slh aku. Aku xtau ape². Aku layan je. Ptg kelmarin pon, aku ajak za kuar skali psl aku tau dia dah lame x jupe ngn pat. So aku amik kesempatan nih la nak eratkan silaturahim. Ewah²!!Aku xtau la ape tanggapan za kat aku, psl tgk pat (teman tp mesra) yg x terOGAK² nak naik tgn kat aku. Huhuhu!!

Aku sbenonye ade ati ngn za(x ogak² aku ngaku dlm nih). Tapi aku malu, takot nak luahkan psl aku takot bertepok sblh tgn. Aku slalu la share probs aku ngn dia psl aku sng citer kat dia after pit & pa. Dan dia pon slalu citer past life,probs dia kat aku, mane dia nak pergi, sape kwn² dia & seme yg x patot aku tau la. Kire cam kitorg nih tmpt nak luahkan isi muntah memasing..hahaha!! Tapi pesal aku xde kekuatan nak luahkan isi muntah aku yg terbuku nih. Dia pon aku rase mcm ade mende nak kasik tau, tp mungkin sbb ego seorg lelaki..hurmm..susah la nak citer. Bebaru nih, aku citer kat dia yg pit pikir aku & dia berchenta. Dia kate,"Asal boleh jer, mesra ngak kite nih."Aku blur time nih, amende maksud dia?..Aku x reti kalo hint² nih. Hahaha!!Straight 4ward la my dear...otak aku lembap sket kalo nak time keHINTan org nih.