BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 30, 2008

aku & skota harapanku part II

Nih antara kesan² yg aku alami selepas tragedi jatoh dr skota harapan ku



luka kat kaki sket, aku sapu vit e oil



ade dua kesan lebam, kaki kiri aku


lebam blakang betis kaki kanan aku..gedabak!!


yg nih org tgk diorg pggl krepek ubi kale pepel tuh..kat atas lutut kaki kanan aku!



dr angle yg len plak..:D


wat mase skarang aku suh papa anto-amik pegi keje, aku masih blom mampu nk bwk skota harapan aku. Tgk ler Rabu nih..aku bwk pegi servis..tuko ape yg patot..br aku boleh kembali merempit..heh heh heh!!

Moral Of The Story : aku dh makin sabar & mengalah..huhuhu!!
SABO EH!! Hahaha!!

Thursday, June 26, 2008

SuryMesejSyakir

Kelmarin ODW ke Kuantan(dlm eksiden pon sempat lg g jenjalan), aku SMS ngn besfren aku (syakir a.k.a mok de). Aku saje je nak share psl nih SMS paling bangang & berbau 18sg(kalo 18sx xkan aku share ngn korg). Nih antara SMS kitorg :

aku gune short form sepertimane dlm henpom aku..xde edit..hahaha!!

aku : Sayam ade mn? Nk pnjm pam dada (ayat suci).Blh x? Ha3.

kae : Opis. Pam mende?

aku : Pam dada la sayam. Dalim jth skota pg td. Huhuhu.

kae : Laaa...Doh teruk dop? Kopek khellok dok?

aku : Siam kt dalim. Mujo x khellok br wase nk memor. Dalim takop demam ni.

kae : G r kelinit jmpa doc.

aku : Dalim dopdam nk g kenet psl dalim odw 2 ktn. He3.

kae : Mana ank ikam nyer?

aku : Td ank ikam g smk cukai tgk projek dia. Adep dop dam nk jupe dia. Smula la bwk sayam jupe dia. Sym jgn wat bz plop.

kae : Ok la. Dia nk dop ke sayam yg cantek ni?

aku : Blom cube blom tau. Br nih srh boy ekjas sorg kt dalim, boy suh cr org sini gop. Dop beh goh. Tekam nk kaseh ni. Skandal dalim xmo dh.

kae : Boy mane?

aku : Boy ina la. Boy yus la. Boy ane lg? Tekam goh. Dalim nk kaseh. Hu3.

kae : Doa la mlm jumaat ni molep mayang hajat. Janji nawaitu dalim betul.

aku : Dalim dopleh smayam. Hu3.Sayam tlg amayam n doa la. Ke gane kate saknim?

kae : Dakpe lah. Biar dalim tulom beli mokdeh cap sanita deh. Hok ade wing.

aku : Pe baram pki sanita. Tahap ziela jalil je pki hop 2. Org pki tampon. Sanita manede wing.

SMS kitorg abis takat tuh jer. Aku tau dia dah kacip fatimah a.k.a xde idea hahaha!! Tau pon nak mengalah..lalala

insaf la laju²

Kali nih aku nak citer pasal eksiden jer..biar jd pengajaran kat aku & korg yg sudi lepak kat blog aku nih..muahahaha!!
Pagi nih..jam 3.50am...aku cetim ngn si gonjem tekam. Dia kasik aku satu fail yg berintikan nih...

Mangsa adalah seorg lelaki yg xtau bangsa ape.
Tapi x heboh ek psl citer nih ek?..xmasuk telibisem pon.

Kesian mangsa, aku perati bebetul pic dia...aku rase dia tgh cek kontena psl ade kertas ngn pen cap kilometrico kat dia. Nak wat camner...ajal maut di tangan Tuhan,kite xtau tau mase mati bile, cuma perlu get ready sokmo la.

Tuh jer aku nak citer, aku dah sengal² badan nih kesan dr eksiden pg tadi...hahaha!! Doakan aku jgn demam dah r..susah aku nak hang out ngn kengkawan..hahaha!!



p/s:utk gonjem tekam & dut baek(aircond nih)..tengkiyu utk seme lagu² yg direquest dr dl smpi skrg & spain kaloh krek²!!

Wednesday, June 25, 2008

aku & skota harapanku part I

Ari nih, ari yg bersejarah bg aku. Pasal ape?..pasal aku dgn jayanye telah menjatuhkan diriku ini dengan skota harapanku. Paham x maksud aku? X paham? Apsal la lembap sangat nak pick up ngn ape yg aku citer?

Aku telah menelingkupkan skota harapanku dgn diriku.

X paham?

Aku dan skota harapanku telah menyembamkan diri.

X paham lagi?

Aku dan skota harapanku tercampak dr posisi masing².

X paham jgk?..Okla..okla...sbenonyer...

Aku dan skota harapanku telah eksiden ngn gaya yg cukop versatile, steady & ayu sekali.

Ari nih hujan. Aku bangun tido aku dah rase x sedap hati. Tapi aku abaikan je la. Malas nak layan hawa² 6thsenses aku dipagi ari yg cukop lemau. Aku bersiap, panaskan enjin skota. Aku pegi dapur, minum air secawan. Aku pun gerak pegi keja. Tapi aku sempat le mengelamun depan pagar dlm 5min smbl terpikir(suh papa anto ler, ujan makin lebat nih.Tapi kesian plak kat papa kena pusing byk tempat. Xpela..g sendrik je la..ujan kejap je kot.) Aku pon blah. Ntah camner mase kat trafik light tetiba aku rase aku jatuh. Meniarap seyy..aku tgk skota harapanku smbl ckp dlm ati(sempat lg tuh)(abis la ranap skota harapanku)
Ada pacik nak tolong angkatkan aku n kawan dia nak angkatkan skota harapanku. Tapi aku steady jer bangun sambil angkat skota harapanku. Pacik tuh kate,"Berat tuh,meh nak tlg angkat.""Xpe², sy angkat sendrik. Sy ok."Aku angkat dan aku blah. Dah ler berbaju kurung. Seb bek x terselak. Kalo terselak x ke malu, nmpk underwear ke..ape ke. Aku kalo bab² jatuh ok lg..tp kalo bab selak-menyelak nih aku akan tetiba jd pemalu. Hahaha!! Sial!
Aku pon straight balik umah.

Smpi umah aku wat check up la. Ade luka. Seb bek aku pki kasut. Kalo pki sandal, x ke abis luka kuku kaki ku? Lebam² br nak keluarkan pucuk²nye.

Dah²..nnti aku upload pics² aku yg steady eksiden dan luka² yg dialami besertakan pics² skota harapanku yg masih mantap. Hahaha!!

tekam krek²

Bencinye aku...time aku tgh rajen nak update blog nih la..pendrive aku yang penuh ngn pic² yg agak mengghairahkan tertinggal kat opis. Nih seme salah bos, sape suh dtg opis lewat? (xde point sbenonye). Kelam-kabut kitorg wat kije. Tau la kitorg nih mmg pekerja yg boleh diharap apatah lagi susah nak cr pekerja mcm kami yg amat laaa komited lg berdedikasi pendek citer, workaholic krek²!!

Dah²...yg penting, esok aku nak upload pic² aku berkenaan dengan bulan Jun. Ape saje xtvt yg membangkitkan rasa ghairah dikala kebosanan menunggu harga minyak nak turun...haish..ape yg aku mengarut nih?


*arap² pc kat opis x wat hal. Tiap kali aku upload pics, pc hanged. Tiap kali aku upload pics, pc hanged. Tiap kali pc hanged, aku upload pics. Tekam jgk aku!!


bila aku nak bleh pakwe rupe cam dia neh? haish!!

amende atam tagged nih?

    The Rules
  1. Link to your tagger and post these rules.
  2. List eight (8) random facts about yourself.
  3. Tag eight people at the end of this post and list their names.
  4. Let them know they’ve been tagged by leaving them a comment on their blogs.

aku telah di-tagged oleh adek aku sendrik (suetie), even baru 1st time main tag² ni, tp ala ala cam main survey gak. x best mane pon sbenonye.

so, EIGHT random facts about me..

1. Aku suke hang out ngn kawan² aku.
2. Aku suke duk lame² dlm bathroom(x selame cik yg meng-tagged aku).
3. Aku susah bangon pagi(pegi keje mcm kena paksa).
4. Aku suke ronda² abiskan minyak.
5. Aku suke makan sandwich tuna kat ...(tmpt dirahsiakan)
6. Aku tak ada hobi yang tetap.
7. Aku mantap & chumil.
8. Aku sayang hempom aku psl xde kamera & ia polyphonic..hahaha!

Aku nak tagged sape?

1.adek aku(suetie)-biar muntah
2.kawan adek aku
3.kawan adek aku
4.kawan adek aku
5.kawan adek aku
6.kawan adek aku
7.amik kat ko kandaris
8.korang² yg bace akunyer blog


Lantak r..nak wat ke x..ade aku kesah?..Aku wat pon psl dh lame aku x sepahkan blog aku sendrik..huhuhu..wut eva! Pis No War (^_)v

Thursday, June 5, 2008

m.i.n.y.a.k, omputih pggl o.i.l, aku pggl g.a.s

Petang kelmarin, aku balik kije dlm jam 4.45ptg psl bos aku mai opis. Lantak dia la. Sampai umah aku trus smayang Asar. Siap smayang aku trus siap² nak gerak g umah Pa. Aku dah janji nak pegi umah dia anto balang air Afiera yg dia order ngn Kak Melah. Aku ingat nak kebas kete Papa, skali Mama kate nak pegi Bakau Tinggi. Oklah, aku pon pegi ler ngn skota harapanku. Dari pg mase ODW nak pegi opis aku dah niat nak pegi isi minyak, tp aku lengahkan psl aku malas. So, skrg aku dah kuar ngn skota & perjalanan ke umah Pa jgk agakla menjaohkan, aku pon pegi ler isi minyak. RM7..aku rase cukop kot, psl minyak aku dah ade setakop jarom.Slalu kalo penoh ade ler dlm RM9. Hampir penuh tp xberapa nak penuh ler, psl jarum sket jer lg nak berJETAK kat full..hahaha!!

Sampai je aku kat umah Pa, hp aku bunyik. Mama tepon kate minyak nek rege. Dia kate Papa dpt SMS dr kawan dia. Dia suh aku g isi siap², dia xtau yg anak dia lg terror..cet..hahaha!! Seb bek aku x amik kete, kalo aku amik mmg aku kena patah balik la pegi stesen minyak. Lepak kat umah Pa, janji ngn Bit nak pegi makan otak² kat Kuala. Skali Bit tepon ajak pegi Bukit Kuang. Aku ingatkan dia nak mai amik kitorg kat umah Pa nih, rupenye suh g umah dia nek kete dia. Taik tul!

Pegi ler kitorg ke sana menaiki skota harapanku. Bit dah tggu siap² dlm kete. Masuk kete trus gerak menuju puncak. Kat akhir jambatan Geliga, satu trafik jem tlh berlaku, aku igtkan eksiden ke hape, rupenyer kete, motor, lori & seme yg dipanggil pengangkutan bersuson² menyesakkan ruangan stesen minyak. Sampai x nmpk jalan..hahaha!! Sepanjang kitorg nak pegi Bukit Kuang tuh, seme stesen minyak penoh. Memang jammed gile babi, kalo ler jammed itu best jika disapu pd roti, dh lame roti abis kat dlm Kemaman nih. Sampai Bukit Kuang, duk ler situ sampai lepas Maghrib. ODW nak pegi bandar aku ingatkan x jammed dah. Ade lg, siap polis pon turun padang, psl jammed mengalahkan KL LUMPO. Macam² aksi pemandu yg bleh kite saksikan secara live..yg kena hambat ngn polis la, yg siap matikan enjin tggu turn..haish..macam² la. Kitorg pegi smyang Maghrib kat Surau Kg, Limbong, sudah tuh trus g makan kat bawah jejantas. Jammed jgk nak bleh ke sampai situ. Restoran tu duk tepi jalan, so time kitorg makan, mcm² bunyi ler yg duk memekak gara² jalan yg sepatutnye 3 lane dr bandar jd 4. Seme berebot nak U-TURN psl nak pegi stesen minyak kat SMC. Lantak ler, janji aku kenyang.

Sudah makan, kitorg terpaksa masok bandar balik psl nak amik adik Bit yg br smpi dr Kole Terengganu. Nak boleh sampai kat sana, mau setengah jam. Pesal la Pak Lah nih kasik orang isi minyak dlm mase 6jam jer. Xleh ke kate minyak nek esok berkuatkuasa jam 10pg ke. Xdela org susah payah nak bersesak² kat tgh jalan menyusahkan pengguna yg xmo isi minyak psl duit xpernah abis..hahaha!!

Aku sampai umah Bit dlm jam 10.15mlm. Kitorg lepak dulu.Aku pon tepon Mama, bagitau aku kat mane,psl ape blk lmbt.Xmo kasik Mama aku risau. Yelah, ngn jammed yg mcm tuh, aku rase peratus aku nak mencilok agak kurang kerana tiada ruang bg skota harapanku yg bermonggeng besar itu. Mama pon orait jer, lg pon aku bukan pegi berhibur...hahaha!!

Lepak punya lepak punya lepak punya lepak punya lepak..smpi la jam 11.15mlm. Aku ngn Pa pon blk umah anto Pa dl & aku pon blk umah aku la. Oleh kerana umah Bit duk blakang stesen minyak Esso, jd masih byk kenderaan duk beratur. Mase hampir singkat psl tggl lagi 45min nak jam 12mlm. Sempat ke kenderaan² yg bratur blakang skali nak isi, pastu plak siap matikan enjin..hahaha!! Masa aku ODW blk umah aku, ingatkan kurang dah ler jammed psl stesen minyak slalu tutup jam 11mlm. Rupenyer kete masih lg berbaris dgan jayanya. Tapi be in control la pasal polis duk jaga. Mase aku nak nek jambatan tuh, ade ler dlm 2 buah kete mati tepi jalan, xtau ler pasal ape..minyak abis ke, bateri kong ke..tu ler..xprihatin ngn perkembangan ekonomi negara, nak tggu Pak Lah umum br berebot² nak isi.

Aku xtau ler ape yg akan terjadi kat Malaysia nih 4 tahun lagi camner. Bulan depan, semestinye kos pengangkutan naik, takrif letrik, harga barang lagi la..pendek citer seme naik la..NAIK...NAIK...NAIK & NAIK la dia pah ceros. aku xpaham psl ape nak nekkan rege minyak, pdhal Malaysia adelah pengeluar minyak sama mcm Abu Dhabi, Qatar & seme negara yg hasil utama adalah minyak. Negara pengeluar hasil minyak kat dunia nih bleh kasik MINYAK FREE..MINYAK FREE(diulangi) kat rakyat, psl ape Malaysia xbleh? Padahal takrif RM1.92 seliter tuh dah cukop mahal. Kerajaan x pikir ke pd pengguna yg berpendapatan rendah? Yg kos sara idop skrg nih dh cukop tggi. Aku yg duk kat Kemaman, daerah yg sederhana, terase la jgk, nih kan pule pengguna yg duk kat kota metropolitan @ daerah² yg kos sara idop tggi. Camner ler keadaan keluarga yg punca pendapatan hanya RM500 sebulan?..Hohoho..terdesak beb..pas nih makin ramailah yg masok rancangan BERSAMAMU TV3...hahaha!!

Aku nak balik, karang nak wat lawatan kat Kerteh plak..tgk api kat Petronas tuh menyala dgn marak ke camner. Mane la tau, Petronas nak cut cost psl minyak nek nih, api dia menyala sedang² jer..hahaha..CHOW CHIN CHOW!!