BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 31, 2008

sukesuki

Sabtu, xde kije kat opis (sbenonyer ade). Akunyer tahap kerajenan berada pada tahap 3 dari 5 (okla kan) so aku pon edit ler gambo² nih. Enjoy ler la..hahaha!!



mosaic : aku, aja, piza, mek ngoh, kae, muska & nazrul




kami mmg cantek tanpa perlu teragak²




gosip hangat taik ayam




mmg meletop mak ngah cakap kt ko..ko tggu je la kalo x caye..:))






Owh..idamanku

Kelmarin chatting ngn adik aku jap. Tetiba dia kuarkan topik psl beg yg aku gilekan. Dia informed yg beg aku nak tuh mahal & kedai tuh xtau wat bile sale, so dia suh aku time jer ape yg dia akan kirim nanti. Actually aku nampak ade folder "present" dlm My Pictures, tapi aku xsempat nak klebek pasal petang tuh Mama ajak aku pergi Kijal, tambah plak ngn CPU aku yg semakin lembap menjalankan tugas (aku rase terlalu byk lagu aku downloaded kot). Yang aku perasan betapa banyaknyer gambar handbag yg dia beli dan apsal seme gambar handbag tuh tajuk dia "Mama" (meriah la Mama bergaya).

Mama : Tolong beri perhatian ye, kasut² & sandal² Mama masih bertimbun dalam almari yg belom dikeluarkan dr kotak, disentuh & dijejakkan lg ke muka bumi, bile nak pakai agaknye?



Hah..gelak²..sengih²..i nak beg tuh!!


For you Suetie : Hah! Alang² u dah kuarkan topik tuh, i xkire, i tetap nak tuntot handbag tuh, biar la Diana dah ade beg tuh, tp pastikan yg i punya baru. Hahaha!! Kalo xde, i nak yg Diana punya TAPI..TAPI pastikan dalam good conditions, still looking brand new & masih berbau kedai OK?



aku addicted ngn beg yg bertali camtuh.Cantekkan?



Tribute to Diana : Kalo ade niat nop kasik ke kakop, jgn pakai la beg tuh k..sile bungkus dgn pembungkus yg selamat & simpan dalam kotak yg dihiasi dengan gel bijik² nde dop au oram pggl..dop igt doh kakop..hahahaha!!

Wednesday, October 29, 2008

insaflah cecepat

Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kepada wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:

1. Ayahnya

Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

2.Suaminya

Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dalam neraka.

3.Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam, tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

4.Anak-anak Lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. Bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya, maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

Huish...hebat tul tarikan wanita ni, bukan kat dunia malah di akhirat pun tarikannya extreme sekali. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka. Firman Allah S.W.T: “Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia jin dan batu-batu.”


Aku igt nak taruk pics berkaitan ngn ayah, abang, anak hapekemende nih. Tapi takop sensitip plak kan, mane la tau aku tertaruk pic org² yang berkenaan, susah aku kena sue. Dah la aku nih dalam kategori OKB (orang kurang berkemampuan). Huhuhuhu.



ailobiyu karloslaskano



inspiration

Hasil seni yang betol² berkesan kat jiwe aku yg susah nak layan citer animasi nih. Sekali tengok citer animasi cukop r, xde kali ke2 dlm idop aku, xcept aku berebut nak layan dvd, anak² sedare aku  plak potong tgk citer ninja turtle kali ke 8927364. Kalo aku layan 2,3 kali citer animasi tuh..something wrong somewhere la aku. Tapi hasil seni Carlos Lascano betol² aku dah fall in love r, pendek citer ailobiyu r karloslaskano. Dah la ensem, kretif pulak tuh..huhuhu.

Name pon xde kije kat opis, so aku on9 search la mende² yg aku berminat kan. Nih la hasil aku, jodoh bertemu ngn karloslaskano. Aku tgk video dia psl "Short Love Story", aku dah ailobiyu. Sampai aku nak balek umah pon, aku layan lg video tuh. Yang aku upload nih tajok,"inspiration".

Aku saje la nak share ngn tamu² yg sudi lepak kat blog burok aku nih kan. Kalo rase nak lepak kat blog karloslaskano pon bleh, aku alu²kan:

http://carloslascano.blogspot.com

Tuesday, October 28, 2008

sharing is caring

Saje nak upload pic kasut nih. Kasut tuh bukan aku punya, tp kaki tuh, kaki aku. Cukop mantap dikakiku...nyahahaha...Angahjebon kate kasut tuh mesti mahal. Aku no komen, pasal aku sendik x mampu nak beli. Hahaha!! Bagi aku, kalo kite pandai pilih, even xde brand pon, sure kasut tuh orang nampak mahal tp yg sbenonye seme org mampu milik. Enjoy!



manes dikakiku


cantep dikakiku


mantap dikakiku


jelita dikakiku

Monday, October 27, 2008

shaheera & zulkarnain

Jumaat, 24 Oktober 2008, selamatlah Shaheera & Zulkarnain bertunang. Majlis cukop simple dan aku suke. Jimat blanje. Xyah nak tempah cam pelamin hape, baju pon pki yg sendirian berhad yg rase baju tuh la paling lawo nak mampos, hantaran pon yg simple² & ape saje yg lagik diterima akal ye tuan² & puan².

Seperti biase la kan. Aku malas nak citer panjang. Aku citer melalui gambo je la. Senang citer. Xpaham? Xyah nak peningkan kepale, bukan kena amik exam pon.


sesak..baju merah tuh saje sebok..hahaha!!


xtvt merase yg KERIBU kalinye


artis yg hadir


spesel artis : toqwan

ditunam & kakaknye



fokus : amir saddiq (yg laen abaikan)



rombongan penunam



bincang petang(dut hantaran yg kanan tuh aku wat ok!)



menu best sentuhan umi-nasi bukhari ikan(i like)



bibir kriput tuh penting!



b4 balik sawan gambo dulu



kat dapor pon jadik!

Oh ye..gambo penunam ade dlm nih tp terlalu kecil la, koram pon xkan nampak. Kalo nak kenal, korang tengok jer citer Apa Itu Cinta yg kat Astro tuh. Dia ade berlakon dlm citer tuh. Nanti kalo aku dapat gambo diorg sarung cincin, aku upload la dlm nih. Time Zul nak disarungkan cincin, aku nak balik dah, ade kije sket, so xde la gambonyer.




Thursday, October 23, 2008

Jamuan Hari Raya Part 3


betapa sedapnye satay

Aku, Piza, Aja & Kak Tie(sekije ngn diorg yg br aku kenali) pegi la ke jamuan hari raya anjuran MPK dgn ati yg teruja. Aku & Aja nak mkn satay ayam. Piza nak mkn nasik dagang.

Smpi sane, memang kitorg maki secukop rase. Dah ler makanan tuh tinggal xbrape nak ade, sampah-sarap Ya Rabbi, mengalahkan tempat pelupusan sampah kat Bukit Takal tempat Mok Nab kena kambus tuh. Huhuhu.


nih nasik dagang kat Hai Peng, sekadar hiasan psl aku jupe dlm flickr sape ntah

Mulot aku dah loya, Aja pon sound, "Kite g makan kat kedai r, dop kemam mulop sangat." So pegi lunch kat kedai Mee Kari Kak Melah(bese r port kitorg). Makan la kami ngn jayanya. Sekian, terima kasih.

Amende la MPK nih, nama pom Majlis Perbandaran, xkan r tong sampah x disediakan. Aku xtau la nak salahkan sape. Tetamu yg xde manners? Ade org nak sabotaj?(kitorg br ade niat jahat "sikit je" psl MPK nih mkn duit org byk sgt). Hanjim tul la.

So petang tuh, aku, Piza & Aja pegi paso malam beli satay, yong tau foo, murtabak mini, laksam, nasik lemak, coconut shake, corn shake, mee goreng, mihun goreng & satay ikan, pulon sampai kembong. Nafsu mengalahkan org membela...hahaha!!

Aku kena tido awal nih psl esok Shahirah nak bertunang. Seb bek hantaran dia aku bleh siapkan malam nih. Tempat letak cincin, songket, baju melayu, buah & coklat...huish, cam x caye jer aku wat, 5 jenis hantaran sambil tonton citer "kekasihku seru" smpi jam 11.30mlm. Seme beres. Alhamdulillah!!




*dut, aku taruk pic muke aku yg comel nih, mase kenduri esok la..tungguuuuuu..hahaha!!

Wednesday, October 22, 2008

a.m.b.i.t.i.o.n



Semalam, angin nak tengok tv datam, so aku mengadap la citer "ku milikmu" yang aku sendirk x brape nak suke citer tuh. Channel len seme x best, umah aku manede Astro(manyak tipoo & Papa x kasik join).

Mase tgh iklan tuh, aku tgk iklan psl India(aku namakan dia RAMA la) hahaha!! tuh kije tukang sapu kat bengkel flight. So kat situ ramai la pilot² duk bertenggek. Skali tuh isteri dia ngn anak dia(aku namakan dia MUTHU) datang amik dia balik kije awal. Kebetulan Bos (agaknye la) ade, so dia cover la, bos dia wat 'dek' je. Jenis x kesah.

Esoknye, bos dia tegur la Rama nih, pesal nak kije lebih? Bkn bleh bli flight pon, kalo boleh pon, flight's wing je yg mampu. Rama jawab, kalo dia xbleh bli flight, skurang²nye dia blikan buku, bia anak dia blaja tinggi² smpi cucur atap. Anak Rama nih, si Muthu gilekan kapal terbang. Bercite² sgt la nak drive katerbam.

Smpi la Muthu nih beso, akhirnya dia jd la pilot. Aku respeknye, dia pegi kije pon nek beskal bapak dia (Rama dah mati). Jadi terbang la si Muthu ngn katerbamnyer. Agaknye nih iklan utk raya Deepavali kot dari Petronas.

Yang jadi subjek aku dlm blog nih ialah psl aku ngn anak sdare aku Adam & Aikin.

Aku : Adam bile beso nop jd ape? Pilot gop ke?
Adam : (Eleng kepale)
Aku : Doh nop jd mende?
Aikin : Kambeng. (Minah menyampuk dah datam)
Adam : (Ngn pantas dia potom) Dop, bukan kambeng.
Aku : Doh nop jd mende?
Aikin : Lumbu(lembu)
Aku : (Dlm ati Tuhan je yg tau aku gelak) Doh Adam nop jd mende sbenonye?
Aikin : Dia nop jd gajoh.
Aku : Adik senyap la, Achak tny Adam nih. Askar?
Adam : (Eleng kepale lg) Dam nop jd tukang wat kek.
Aku : Hah! Mende? Tukang wat kek? Bakpe?
Adam : Sebab buleh banyok duit..duit...duit...





Esok jamuan hari raya kat MPK, harap² xcirip-birip la plak sepertimane aku pegi jamuan kat opis kawan aku tuh. Dan berharap sangat esok, Tok Penghulu muda & sate ayam pon ade skali. Nanti aku update blog ngn pic jamuan tuh. Utk Firdaus yg disayamngi, yg sudi datam ke blog burok aku nih, nnti aku taruk pic muke aku yg comel nih. Lalalalala.....


Sunday, October 19, 2008

jalanilah ujian TALASEMIA

Aku lupe nak update satu citer kesah aku & present yang x disangke². Mende nih dah lame, tp aku br tingat bile aku tgk folder My Pictures aku yang makin sarat kalah r perempuan pregnant 9bln. Punya la lembap PC aku nih nak capai satu laman ke satu laman. Kalo blumbe ngn pacik yg kayuh beca, sure pacik tuh kate," SAYA MENANG MOTTO" (sile bace dlm nada iklan Power Root).

Present nih dr Enche Madir, tuh pon sebab aku teka dia pakai kostum sawi time kije dia. Msg aku mintak alamat, aku ingatkan men², rupe²nye bebetol plak. Neway terima kaseh bebanyak le Enche Madir pasal susah² jer poskan present tuh. Dah la kat Kemaman nih memang stok alat-tulis sering kekurangan bekalan macam musim perayaan, berebut mak² org nak bli daging, ayam, sayur kan? Kan? Kan?

So, aku nak war²kan la pada peminat² aku(x ogak²) dlm blog nih, yg aku appreciated ngn pe Enche Madir adiahkan. Aku paling suke badge "JALANILAH UJIAN TALASEMIA" tuh. Kalo Enche Madir kasik lebih, sure aku bleh wat amal jariah untuk semua penduduk kat Kemaman nih. Kuang...Kuang...Kuang....Jadi moral of the story, kalo korg kasik pape present kat aku, sure aku wat masok dlm blog nih..hahaha!!



dijamin sampai esok..aku x tipuuu!!



aku mintak yg dlm plastik tuh lebih, enche madir xkasik..huhuhu








*dut, bile lagi ko nak poslajukan kek lapis sarawak kat aku?..lalalala

Saturday, October 18, 2008

Jamuan Hari Raya Part 2

Yang nih plak, jamuan hari raya kat opis member² aku si Aja & Piza (WE SERVE U BETTER). Makanan yang diorg sediakan bukan men; nasik bukhari, mee kari, satay, kueh-mueh, ABC, pelbagai jenis air & macam² lagi.


Aku yg memang dikenali sebagai hantu satay, memanglah port satay aku pergi dulu. Bile makan, satay masin gile babi, dah ler xbest. Aja bawakkan aku mee kari, boleh tahan la x sehebat mee kari Ramlah(Kak Melah). Aku dah berapa cawan aku pulon air sirap selasih, ABC semangkuk. Macam² la yang aku makan.



port satay masin ye puan²


puan piza dan port mee karinye


port kueh-mueh(kasik glamour)


sile perhatikan air batu cincau yg aku kacau tuh..best!


kasik glamour lg sama diorg


member² aku yg OKU


kriput tul!

best wooowowowowooo


sawan gambo

Dan yang pasti, esoknya aku..berlumba² ke jamban. Kalo kat umah ok lagi nak berebut. Masalahnya kat opis, jamban punya la jaoh nak kena menapak. Kalo ikutkan aku, aku nak berkain batik jer pastu lepak tepi jamban & xyah nak wat kije pape. Nak pegi klinik, aku malas, pasal bg aku cirit-birit nih small matter, len la sampai muntah²(blagak x statement aku?). Aku chatting dengan Piza & Aja, Piza pon cirit-birit mcm aku, Aja & Mek Ngoh tak brape sakit perot plak. Piza kate group dari MTBE pon kena cirit-birit. Yang paling aku nak gelak Bos dia pon same nek cirit-birit. Yang aku kesian, kat Aja, dia x sakit perot tp time dia nak pegi buang air, dia kena simbah "kejadah" dalam toilet bowl tuh. Wakakaka!!

Selepas membuat siasatan punca yang menyebabkan cirit-birit berlarutan nih ialah kerana kuah satay. Menatam hanjim sunggoh la, dah ler satay masin gile, kuah pon buat pasal. Tapi bukan kerana satay itu tidak best maka aku menghapuskan terus satay dalam idop aku, aku tetap gilekan satay. Heh heh heh.













Jamuan Hari Raya Part 1

Malas nak citer banyak. So enjoy ngn pics je la eh. Seme kejadian nih menggambarkan jamuan hari raya yang aku & member² attended.

Jamuan hari raya yg pertama berlaku kat Pejabat Daerah Kemaman. Aku & member punye la semangat nak attended pasal nak pergi skodeng Tok Penghulu. Dah smpi, carik punya carik, Tok Penghulu kena pergi KT ade mesyuarat. MELEPAS!! Patut la aku makan satay hampir 20cucuk, nasik dagang, mihun goreng, cendol, jeli kelapa, kek lapis & mcm² lagi tapi tetap TAK KENYANG. Nih seme salah Tok Penghulu. Hahaha!!


tok penghulu xdop xpe, janji bleh sawan gambo


aku mmg cun abis r!! hahaha!!


odw nak balik dah..posing-harus

aku & member² yg OKU!