BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, November 30, 2008

curahan rasa ALONG

Lu apehal? Mau cocok² gua sama wa punya kawan? Ape lu pikir lu sudah bagus ka? Apa lu pikir lu baik sgt? Wa pon bkn baik sgt, tp wa igt sama diri wa. Ada wa kesah lu mau wat curahan ati kat wa? Lu pikir lu mau korek² itu rasia, wa mau kasik tau? (tau pon aku xmo kasik tau) Lu kalo mau boowat itu mulot manes, lu jgn manes sama wa. Wa sudah bosan sama lu. Wa bukan spesis sama lu, tikam² blakang mau mati sama itu org. Lu sapa sama wa? Wa baru kenal lu. Wa xkan tikam kawan wa yg senang & susah sama². Dan lu kena ingat, wa tak cari lu, lu yg terhegeh² cari wa. Lu pikir wa tarak tau lu maki, umpat, caci & apa² aja sama wa & kawan²? Lu pikir lu tau semua rasia kitorg? Lu pikir kitorg mau percaya sama lu? Lu kalo mau tipu² sama wa, baik lu cari org laen, wa lagi tau pasal lu. Lu pikir wa xde kabel & aerial mau pasang situ sana sini? Wa malas la, wa sudah boolayan sama lu. Lu mau bocor & wat sure heboh sama wa punya rasia, wa tarak kesah. Sema rasia wa sama lu bukan rasia sama wa & kwn² wa, Lu masih boodak², byk lagi lu kena blaja. Kalo takat lu mau citer lu pernah men barang, lu sudah sedar diri, lu xmo boowat lagi, lu mau fokus ngn kija, lu mau pasang speedo ramai²...ada wa kesah? DULITAIP!!

p/s: wa tarak utang sama lu, lu yg utang sama wa.Bila mau langsai? Wa punya bisnes tarak balik modal bila byk abis beli itu cat merah. Lu ade paham?


yang benar,
ALONG


*notis ini dicetak oleh komputer dan tidak perlu ditandatangani

Kesian!!

Penat! Baru jer smpi umah dr kedai Mak Ayam Fina. Dari petang asyik mkn..mkn..mkn. Seb bek kedai Husaini kantop, kalo buke, x ke makan lagi? Dah ler sblom kuar, aku dah mkn nasik sepinggan.

Petang td, Piza ajak pegi koke. Skali Amad Apiz merangkap suami mithali Puan Piza tidak memberi lampu ijau pade beliau. KESIAN! Kesian kat aku, Aja, Syakir, Mek Ngoh, Muzu & Zul jgk psl xleh nak test sore nih.

So tuko plan, pegi mkn sata & otak² kat Pok Aziz. Abe kwn pade Mek Ngoh merangkap pekije bersame Piza & Aja pon join jgk. Kaku semcm jer si Abe nih. Nak gelak malu², nak senyum sipu², aku sekeh jgk ngn kokonup br mu tau. Dah ler duk depan mate aku, mu jgn nak kontrol ayu la dgn aku.

Maghrib kat umah Aja. Pas Isya', aku, Aja, Syakir, Muzu & Zul bertemankan anak sdare Aja (Akim) pegi kuar balik ngn hajat nak meraikan Zul, psl Zul nih member yg baru kitorg kenal, esok dia nak blk kampong dah. Jadi Piza suh kitorg celebrate kat koke Epal even dia xde. Mek Ngoh dah balik umah bertemankan Abe..belk..belk...wekk!!(sila bace dgn keadaan yg sgt lumga ye)

Dah smpi, aku tetiba berhenti kat tangga baca rules nye. Yg pertama tuh dah nmpk kitorg bleh msk tp Akim-NO WAY! Xpe la, tny je dulu. Pekije kat situ x benarkan even ade Mak Sdare. Bermakne! Pak sdare, Mak/Pak Spupu, Biras & ape saje yg korg pikirkan...xleh masok KECUALI bertemankan PARENTS. OK!

Pendek citer, kensel la nak celebrated Zul kat koke, pegi celebrated kat Kedai Mak Ayam Fina. Sekian!


Eh jap..jap..

Syakir dpt tempat pertama pertandingan koke aritu. Nanti aku upload pics² hot kitorg. Hehehe. Memang meletop mak nak citer kat u all tau. Xpe la Syakir, xleh pegi ujibakat OIAM, ade la tuh rezki kat mane². Insya Allah.





aku, abam abit, aja & mek ngoh

*hepi besday wat abam abit yg ke namblasratus tahon. Panjam umo, muroh rezki & jgn lupe beluberi ciskek 3kg yg adep demand td ye. Kalo x bli (ugut)..adep kabo Tok Wan yg bakal tunam abam DOP BRAPE pndi masok & abam nop anto Tok Wan ke umoh org tuwe. Tebbem men r mu.

Friday, November 28, 2008

kazen vs spupu

Khamis malam Jumaat bebaru nih lepas shopping barang Piza & Aja utk annual dinner diorg & makan nasik air kat Ramlah Mee Kari, kitorg g kedai 2pupu aku, Husaini. Tujuan utama nak jumpe Syakir as image consultant Piza & Aja utk pakaian dinner esok, tema "Retro 60's-80's". Kebetulan si Muzu & member² diorg ade skali, duk la lepak semeja. Syakir bz lg basuh pinggan.

Aku yg dah muntah jelanak nak bincang psl pakaian annual dinner, wig and so on, aku lari g lepak kat blakang dapor ngn 2pupu aku yg len smbl borak ngn Syakir yg setia ngn baju feminin apron kat sinki. Tetiba Mat Min buke topik psl Along nak gocoh gaduh Cheni. Aku & Sepul pemerhati & pengkritik dengar jer mende yg diorg duk sembang.

Aku tny Pizan,"Sape?"
"Husni(Cheni) anok Sheikh tuh."
"Hoh! doh bakpe?"
"Dop au? Tau² nop gocoh gaduh. Klako ork?"
"Doh ye r. Bodo pon ye gop.Kat futsal ke?"
"Yup. Doh la satu team, spupu plop tuh. Abis game nop gocoh gaduh. Seb bek Mat Min pegang Cheni. Kalu Pizan, lork bia jer diaorg nop gocoh gaduh, napok nop sgt tekpom."
"Mu kejam slalu."


Mat Min,"Nop tau sape ade situ?"
"Sape?"
"Pok sdare, mok sdare & spupu spapat."
"Sape? Ayoh Mat?"
"Hoh. Dop malu kok ram sunggoh."
"Doh sabit nde nop gocoh gaduh ngat tuh?"


Along,"Dop au. Mende dop puah ati dop au la ke aku nih?"
"Sabo deh. Bijok r satu team abih game gocoh gaduh."
Sepul,"Hop pasti, mu dua org mmg bodo r."
Seme bantai gelak.Hahaha!!


Tak sangka plak aku, sesame spupu pon nak gocoh gaduh. Kalo cucu sdare Mama aku x brp nak heran bab² mcm nih. Tapi nih anak spupu Papa, yg dr pandangan mata aku, memang kamceng gile dr kecik smpi beso nih. Aku nak cr kazen yg bleh wat member camni? Susah beb...seme x sekepale. Bab umo toksah cakap r. So, seb bek ler aku bleh 2pupu yg heppenim cam nih.


Scene yg len aku malas nak citer. Yang pasti duk kat blakang tuh aku, Mat Min, Along, Sepul, Pizan & Syakir ..oh ye..Husaini (tukang sampuk) jer tp bising mengalahkan penonton duk sorak kat stadium bile Christiano Ronaldo sumbat gol. Heh heh heh. Aku pon sinsing lengan, tolong Syakir basoh pinggan skali. Sudah basuh pinggan, br aku ke depan lepak ngn PLU, Muzu, Piza & Aja.


Petang nih nak pegi support Syakir yg dpt g final untuk karaoke contest anjuran Rakan Muda. Good Luck la Syakir, nak sgt jd artis. Dia kate kalo x menang, dia nak turon KL LUMPOW kelmarin psl ari nih ade ujibakat OIAM kat Berjaya Times Square. Harap² ade rezki la mu menang petang karang Insya Allah..belk..belk wekk...hahaha!!






aku x sabo nak tgk pic annual dinner Piza & Aja nih..katenye hot...huhuhu


Thursday, November 27, 2008

bapooookkk jaoohhh

Ari nih cuace ujan memanjang. Aku pegi kije nek skota harapan dgn berharap tghari karang reda la ujan tuh. Tapi x. Yela aku bukan nak sangkal kejadian & ketentuan Allah nih...huhuhu. Dan ari nih jgk la kije yg aku kena wat berkait ngn keadaan kat luar. Opis? Kejap je..online & update inden je. Pastu settledkan sebutharga yg aku kena kirim kat supervisor blk karang.

Aku balik umah, larikan kete Papa jap. Banyak tempat aku nak pergi ari nih. Bank, Celcom, Cosway & laen². Aku pegi Maybank cari parking, skali aku lupe nak amik no akaun. Sial! Aku balik opis,amik no akaun. Dlm buku ajaib aku, xde rekod no akaun syarikat tuh. Dah la jalan jammed mcm la duk kat KL LUMPOW, opis ngn bank pulak BAPOOOOKKKK jaohnye.

Dah settled kat bank, aku gerak pegi Cosway & Celcom. Seb bek seme akaun yg aku kena wat berkait ngn bank tuh je. Kalo kena 4 jenis bank? X ke sepanjang duk dlm kete tuh aku duk maki memanjang. Aku redah jer parked kete kat parking motosikal. Banyak pulak mende kat tangan aku. Aku rase aku bli payung 2 kaki & dish drops je 4 botol, roti & kaya. Tapi mcm shopping kat CP. Aku blk kat kete, taruk barang, baru pegi Celcom. Sial! Aku lupe plak no celcom broadband Papa. Aiseh..patah balik pegi kat kete. Maki lagi. Settled.

Pegi sejibik lagi bank. Bayo astro jap. Aku lupe nak bayo astro kat bank tuh td. Silap aku jugak, rushing sgt smpi x terpikir amende yg patot wat. Hahaha!!

Dah beres seme, balik opis. Supervisor dah tggu nak amik sebutharga. Masalah aku skrg, nak park fuck kete kat mane? Seme tempat fulled. 2 kali dah aku tawaf nih, cukop 7 kali mmg dpt title Hajah dah aku. Finally! Dapat jugak aku parking kete TAPI...TAPI...punye la bapooooookkk jaoh ok! Korang imagine korang berjalan dari SOGO ke Komuter yg kat Bank Negara ke apentah..aku pon dah lupe. Biar la..jalan pon jalan la, janji aku dapat siapkan kije aku.

So, skrg nih aku nak ilangkan penat jap, pastuh nak blk umah. Piza & Aja ajak kuar plak.

Wednesday, November 26, 2008

tekatekitekatekuk

Petang td, Syakir tepon aku ajak lepak skali kat Hai Peng. Aku still kat opis time itu even waktu kije dah 1/2jam berlalu. Aku malas, tp atas dasar meraikan saem, aku pon xbagi harapan yg tinggi kat dia. ODW aku nak balik umah, aku tepon Mek Ngoh. Aku suh dia siap2 amik aku & pegi lepak skali. Dia stuju.

Dah sampai, time aku nak lintas jalan, Muska sent sms ajak pegi Hai Peng. Aku dah terpacak kat depan dia mase bace sms. Duk crite-criti-critu, Muska pon buke topik pasal teka-teki.

Teka-teki 1:
Binatang ape 2 perkataan je?
Aku jawab YU, dia kate bukan psl org pggl IKAN YU.
Hint bukan men blambak mintak, tp satu habuk xkena.
Last2 kitorg dpt jwpn yg boleh kasik pelempang free.
Jawapan : UDANG
UDANG? bakpe UDANG?
Pasal "U"-DAN-"G"
Agak bangang jawapan tersebut.

Teka-teki 2:
Kotak ape berat xleh nak angkat?
Aku mmg blur. Syakir lagila, Mek Ngoh lagilaaaaaaaaaaaaaa dia jwb kotak mancis.
Jawapan : KOTAK PENALTI

Teka-teki 3:
Kotak ape berdosa?
Amende ke teka-teki yg boleh merosakkan fius otak aku nak berpikir nih?
Jawapan : KO-TAK SEMBAHYANG
Hoi! Mu bodo Muska...amende ke bongak la teka-teki mu nih.
Blom abis lagi..ada lagi...

Teka-teki 4:
Solat ape ada 3 tahiyat?
Aku bkn dr skolah agama(smbl jeling kat Syakir),aku jawab solat jenazah. Salah.
Syakir jawab sembahyang cine. Salah.
Mek Ngoh blur lagiiiiiiiii...
Kazen Muska same blur ngn Mek Ngoh.
Jawapan : Solat Masbuk(gini kot ejaan dia..aku pon xtau, kalo slh tlg ekjaskan)
Aku tny solat mende tuh?
Dia kate solat yg ikot Imam tp Imam dah masuk rakaat ke2, kite br nak start join de club.

Teka-teki 5:
Pintu amende tajam?
Hint : Org pompuan patot tau.
Aku dah pikir kuning biru nih...hahaha!! Syakir was2, Mek Ngoh tanpa segan, pintu bit.
Jawapan : PIN-TU"DUNG".
Atam tul soklan. Jawapan pon mmg menatam. X membina lasom teka-teki nih.


muska & syakir..yg laen x terlibat..(kasik glem kat koram)

Sbenonye byk lg teka-teki bodo yg Muska kasik, tp aku x brp nak igt psl otak aku xleh nak time dah teka-teki bodo dia tuh. Seb bek mu x dudok sbeloh aku, kalu mu sbeloh aku mmg NYENG r mu aku DEBOK. Xpe, aku org2 beriman, mmg tggi tahap kesabarannye.

Teka-teki 6:
Yang nih mmg xleh blah. Soklan dr kazen Muska. Aku dah lupe namenye. Aku pggl mamat kening tebal je. Hahaha.
Amende yang kalo tanam, trus dapat makan?
Aku nak jawab pokok kacang. Tapi logik ke? Pasal aku tingat citer "Jack & The Beanstalk." So aku memblurkan diri aku terkapai2 je la. Syakir & Mek Ngoh jawab ape ntah. Muska dah tau jawapannye. Seme surrender.
Jawapan : Tanam mayat, trus bleh makan tahlil.
So sedikit pemakian dr aku tanpa pengetahuan kamu seme, "Aiiyaa...Mek! Mu ah, mu mkn obat ni r, mu blk umoh, mu kemkem r, mesti laki mu suke."(sile bace dlm nada pelat cine)

Dah dia kasik jawapan tuh, aku pn buke citer yg 2pupu aku meninggal sebab lemas kat jeti Awana. Mayatnye br jumpe tengahari td selepas ilang 1malam. Aku xbrp kenal 2pupu aku nih, yg aku kenal Mok & Pok Spupu aku je. Selamat dikebumikan sebentar td, Alhamdulillah,. Semoga rohnye dicucuri rahmat ALLAH, Insya Allah.


Aku kuar makan kat kedai Mak Ayam Fina td, aku & Mek Ngoh mempertikaikan amende teka-teki tuh selepas menu yg kami pilih mewah ngn udang2. Now, it's time to revenge! Aku sent sms ke Muska teka-teki yg Mek Ngoh kasik td :

Sms anto,"Ndape naik 3 segi, turon bergulom? Nnti lepak skali mu kabo r jwpn. Aku wi mase mu pk."
Sms masok,"Tau dah...spender..haha..:-P"
Sms anto,"Benci goh. Bkpe mu tau jwpan?(skill dop puah ati)Mu bodo Muska. Ha3. 1.Buoh nde kalu nk mkn, kn buam kulit kt dlm buoh? 2. Penyu nde masok? Kompem mu xleh jawab. Lalala..."
Sms masok,"Damn..dok tahu..Mende jwapan dia?"
Sms anto,"Jwpnnye...tgguuu...Mu pk r smpi kite lepak skali. Muahaha...Sabo deh."

Aku nyer teka-teki lagi bernas. Hahaha. Membuatkan org akan berpk secara berterusan, nak tido malam pon x kenyang, makan x basah, mandi x lena. & aku percaye, korang yg bace nih pon akan tertanya2 amende la jwpnnye. Tggu la aku hapdet blog psl jwpan yg akan Muska bagi. Maka akan terungkai la segalanya.

So.....JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DISELUBUNGI MISTERIIIIIIIII.....wakakaka!!




Tuesday, November 25, 2008

ahmad MAMA yg punya!!

Arituh, mari angin rajen aku nak cek folder² yg blana kokna dlm cpu aku nih utk didilip. Oleh kerana folder² yg blana kokna ini telah memberatkan keupayaan capaian dr satu halaman ke satu halaman. Aku klik kat folder My Pictures, (as well folder pics aku mesti dijaga dgn rapi) aku ternampak folder PRESENT. Aku klik, byknyer pic handbag, pastuh baju budak². Pas tuh kat tiap pic tuh, namenye "mama","mama1","mama2" & bla bla bla..."Uiks! Apekah itu?" hati kecilku berkata.

Ekceli, ade satu handbag yg wat aku terangsang. Xpe, walopon yg Mama, tetap jd milik aku jgk..lalalala...


handbag ni la yg telah merangsang otak aku!

Aku pon tny la Mama,"Handbag sape byk ngat tuh?"
Mama,"Hoh! Seme yg Mama. Siti(pgglan gedik utk Suetie Mbekk) yg hadiahkan kat Mama. Nanti dia nak pos."
"Seme yang Mama?"
"Ye la.Dia called dah Mama td kate blikan handbags kat Mama."(yakin jer)
"Seme tuh? Nipu ngat. Mesti ade hop Kakop gop."(nop jugop)
"Siti kabo doh, Mama suh dia sent pic handbags tuh. Dia tunjuk se-se ke Mama."
"Joli r Mama pakai handbags. Sari se duk gaye. Jangok ngat."(hasad demki melanda)



gile shopping la mu nih suetie




buroknye taste mu suetie..hahaha!! seswai utk mok teh nih..:))




yg nih bolehla...cam retro skep



sayep nak yg tuh jerp..burpp..:P




ahmad mama yg punya!!



nih pom same..seme yg ahmad mama la..:P

Sunday, November 16, 2008

seat belt? side belt?

Apat tegur aku kat YM br nih. Kesian srabuk kepale katenye. Ngan tekanan kije & yg terbaru, kete dia eksiden. Mende nak jadi, bukan bleh dielak². Peribahase pon kate, malang x berbau, kalo bleh bau dah lame ngap. Heh heh heh.

Seb bek dia xde dlm kete nih. Dia pinjamkan kat technician staff dia yang nak pegi kije. Aku pon x tny eksiden ngn ape ke?..mende ke? Janji dia slamat.

So aku yang xde citer nak citer, nak nasihatkan tuk korang² yang bace blog aku nih & utk aku jgk, hati² la kat jalanraya. Kalo dah tau gohek kete selow nak mampos, sile la gune lorong kiri ye. Pastu skrg nih dgr citer polis nak kuatkuasa saman kalo x pki talipinggang keledar tuk penumpang kat blakang. Hangat x sambutan tuh? Kompem la satu kete, penumpang maksima & minima 3 org je. Dah tu, kalo anak dah 5, ayah x mampu nak pakai MPV, kena pakai tali pinggang taekwando la ye? Hahaha..Ape² la labuuuuuu....



robek pintu ku..wohoooo...

Sunday, November 9, 2008

Demam Hujung Tahun

Alhamdulillah...akhirnye sehat jgk aku selepas dilanda demam panas tibe². Ntah camner tengahari Jumaat baru nih, kepala aku jd berat, tekak panas, badan aku panas,sejuk,panas,sejuk (mandi blom lg nih..hahaha). Aku bekpes teh o cicah biskut cap ping-pong 5keping, tuh pon aku x abiskan air. Dalam berat kepala, aku bleh on9 lg, siap chatting. Abis chatting, aku trus g mandi, aku amik part penting jer, gosok gigi tanpa menggunakan ubat gigi pasal dah x larat nak picit ubat gigi, mandi pon aku rase 10 cebok je kot. Pastu aku naik mandi, trus pki baju santai (sluar bermuda & tsert slebet) aku. Slalunye org demam, pakai baju lapis², aku xde maknenye. Kipas tetap jalan, kalo ade aircond, aku tetap pasang.

Aku dah janji ngn Mama nak temankan dia pegi Spa kawan Papa yg baru buke kat "Jong Kite G MESRA MALL" tuh. Tapi oleh sebab antibodi aku yg betul² berada pada tahap -5, terpaksa la aku memungkiri janji tersebut(tapi aku bkn munafik kan? psl aku bersebab). Aku kena la jaga anak sdare aku 3 org tuh, tp oleh sebab aku sakit, diorg la yg jaga aku. Aku memang xtau ape yg diorg wat sepanjang aku membuta dalam bilik. Kalo Mama balik, tgk umah bersepah, aku xkesah dah psl aku betul² xlarat.

Eh! aku malas r nak citer panjang, yg penting, wonderpet suapkan aku ubat & jelungkan aku. Aku dah telan panadol sebijik, skali dia suapkan aku sebijik lg. Langsong aku tidor tanpa menyedarkan diri, yang aku tau aku mimpi aku minom air jer (air limau nipis peng,ais jagung). Aku rase pasal aku dahaga sangat kot, Ye la, dah ler aku xmakan pape, minom apetah lg. Aku terjaga jam 6.30pg, aku nak minom air limau nipis peng, nak bangun pegi dapor, xlarat. Jadi aku sembamkan lg kepala aku smpi jam 8pg. Aku bangun makan roti skaya sekeping ngn air limau nipis peng. Hehehehe..sedappppp, bekpes yg menyamankan badan walopon tekak x rase pape. Belk..belk...wekkk.

Thursday, November 6, 2008

muncong tirus

Aku viewed folder lame, aku jumpe pics nih. Hahaha!! Kasut muncong tirus. Lagi & lagi & lagi...
Kasut adik aku. Saje je la kan uploaded pic nih, nak shared ngn Pak ***. Wei...sharing is caring ok, mu jgn pertikai plak ngn ape yg aku korbankan nih(blog khas utk mu)..hahaha!!


nose product



kaki tuan punye



wonderpet pon xmo kalah la u...hahaha!!

Wednesday, November 5, 2008

Hmmmm....

Nak potong rambut, tp xtau nak wat style ape. Layer, dah slalu sangat. Aku nak try pony style, tp sesuai ke ngn bentuk muke aku nih? Rambut aku yg skrg lebih kurang cam pic kat bawah nih.


Aku nak rambut depan aku potong cam nih(muke kuning). Blakang mcm pic rambut putih tuh, layer jgk, tp short style. Mmmm..blakang x layer, cume side jer yg layer. Thin layer style..cantek jgk.



Yang macam nih pon ok jgk. Serabut, senang citer. Pakai tudong jgk pas potong. Hahaha!!


Tapi kan, aku rase nak try wat curl la. Kalo nak wat curl, aku kena simpan rambut lagi panjang la. Haish..rimas plak rambut panjang², yg diternak skrg pon dah nek rimas, asyik gugur jer. Pakai la shampoo, perapi yg mengurangkan rambut gugur, tetap gugur. Nak amik vitamin Zink, aku x berani takot jd mende len..hahaha!! Papa pon xkesah kalo anak² dia nak wat curl ke, rebonding ke, ape ke..janji jangan dyed. Hehehe..aku dah menyesal ngn mende alah tuh. Tapi, kalo wat curl, aku takot mase awal² jer aku jage, masuk minggu kedua aku bolayamyamyam....




Last², kalo dah xde idea sangat², aku potong rambut pendek cam nih, abis citer. Kepala nak head banging pon mudah, penggunaan shampoo pon jimat, basuh rambut ari² pon xpe. Sikat rambut hilang pon xkesah. Huhuhu



nak yg mcm mane? nak yg mcm mane? nak yg mcm mane? nak yg mcm mane?

Tuesday, November 4, 2008

r.e.w.i.n.d

Mood raye xabis lagi. Hahaha. Nih mase raye ke2, still kat umah Nenek, kitorg tgh busy wat laksa kuah masak, mentah & penang. 3 jenis laksa yang digemari ramai. Sudah masak, kitorang pegi beraya dulu kat umah Uncle aku, Pok Alim (ala kat umah yg aku pegang senapang tuh). Last² balik beraya, aku sempat makan laksa penang je, yang len dah abis...huhuhu.

So, ni keadaan kitorang kat dapor, busy menyediakan rencah² nye. Dan muke aku terpakse di"airbrush"kan kerana rupe yang teramat ghairah sewaktu melakukan project runaway tersebut. Sekian terima kaseh.


aku & adik aku yg bz


makanlah sayur²an..:P


mak sdare aku (TEH)..wat² bz la tuh..:P

Oh ye...aku lupe nak interprem Nenek aku. Nanti kang, jd cucu derhaka plak. Ni, Nenek aku sebok wat tapai. Aku raye thn nih mmg x sentuh tapai. Xde mood & bukan makanan febret aku. Lain r lemang & ketupat cicah rendang..fuhh..terangkat monggeng wa cakap lu!


Nenek aku yg dibantu Teh(sebok je Teh tuh) hahaha!!

Dulu Nenek aku wat tapai, dia wat senyap² (time raye br dia kuarkan bekas tapai) pasal dia kate pantang r wat tapai dlm keadaan bising², takop tapai masam bile masak, tapai x manis. Aku mase kecik mmg kaw² la percaye. Tapi skrg, ilek je Nenek aku bungkos tapai dikhalayak ramai. Siap disnappedkan lagi gambonye. Ape² la...janji jadi tapai bukan rumpai. Hahaha!!

zaman dolu²




Pic mase darjah 6, lepas UPSR skolah wat lawatan la. Macam korang x bese plak..belk..belk..belk...wekkk.

Aku xde dlm pic nih pasal aku g holiday ngn family, so aku x join r lawatan skolah. Tapi aku saje je nak upload pic nih bile ade muke Piza & Syakir dalam nih. Aku dpt gambar nih psl Syakir mintak tolong aku scan psl nak kenakan Piza. So skrg, aku kenakan mu 2 org la kan. Baru adil dan saksama. Sekian, terima kasehhh.

Monday, November 3, 2008

Aikin's Googles

Wonderpet a.k.a Aikin bebaru nih, mase aku blk dr kije, dia yg br sampai dr Kuantan, sambut aku. Yang wat aku terkejut, dia pakai googles (kacamata kalis air dimata) Winnie The Pooh. Blom sempat aku tanya, dia dh bgtau,"Aikin ade nih.(xtau org pggl ape)". "Sape beli?"."Ibu bli"."Dah Aikin nak g mane pakai mende tuh?"."G mandi pantai la"."Sape nak bawak Aikin g pantai?"."Achak r". Amik kau..Ooooo...mentang² mak sdare dia tiap² minggu pegi mandi pantai, mu perli la eh? Aku dah lame x pegi mandi pantai nih. Xleh jd nih, kena g jgk bulan nih before musim ujan datang melanda. And FYI, Aikin x cabut googles dr kepale dia smpi dia nak blk Kuantan semula..hahaha!!



spek itam yg xtau kemane dia campak

Angin amende la dia suh Ibu dia beli mende alah tuh. Spek itam dia kat mane dia campak aku pon xtau. Mama aku duk bising tny aku,"Pah mane spek itam Aikin tuh?". Kalau la aku nih tok bomoh, aku bleh la googles images search kat mane², masalahnye aku sendrik xtau spek itam aku hilang ke mane nih, tinggal sarung dia jer dlm almari baju aku. Hahaha!!


sayep pon suke muncong tirus..ahaks



berenang diatas katil pon sayep sukesuki



sayep amat rare sampai adep sayep xterkate memandang sayep.


Nih seme salah mak sdare dia yg kat NZ tuh, gara² Mama packed barang u nak pos la nih, dia nampak googles u. U pon, dah tau nak berenang, bwk la siap² mase nak berlepas ari tuh, nih lepas raye br ade rase nak berenang? Xcuse me...kat sane xde googles ke? Kalo bli lagi satu, salah ke? Pastu b4 blk Mesia, u jual la kat mane² bundle..hahaha. Ok la u, i malas la nak citer panjang, lenguh jari i nak menaip, dah la tggu nak donlop citer Heima nih dah berjanggut, nih nak taip panjang² kat u kan?

Mak ngah punye mate dah rabak nih tggu atam seed(s) & peer(s) yang x bergerak² lasom. Pah ceras la Mak Ngah kena tggu kan Dut? Pas tuh, resume file, last² ujung thn nih, br Mak Ngah bleh tgk Heima tuh..hahaha!! Dah..dah esok kije. Mate dah rabak..belk..belk..belk..wekkkk!!

Danish The Pepaya


ello geng, i'm danish but u can call me pepaya!! hahaha!!


Nih anak sdare aku yg kecik skali, merangkap anak abang aku : Muhammad Danish Al-Azim bin Mohd Ruldin. Anak name x kalah, bapak punye name bukan men klasik..hahaha!! So nih la hasilnye setelah diternak selama 5 bulan. Nih pon pics dia br sehat & baru kuar dr KMC, suspek jangkitan kuman kat paru². Mase tau masok spital, dah 3 hari dlm wad, Ma aku punye la bising. Bising bukan psl x kasik tau masok spital, tp bising pasal cara Maknye kasik susu. Danish baring, Maknye tonyoh je botol susu smbl alas bantal kat dada. Ma aku pantang kalo tgk Mak² budak skrg kasik susu mcm tuh, sbb tuh la ade kes baby mati tersedak, tercekik. Aku malas citer panjang.

So, Cik Suetie merangkap Alang yg xberape nak cun, sile la menjamu selera mata anda ngn anak sdare kamu yg berat 10kg nih ye. Nanti u balik, dia dah pandai la merempit mcm Bapak dia zaman muda² dulu...hahahaha!!



sayep suke membuta :)



Mak & Bapak sayep pon same..hahaha!!



mantapkan sayep?



jari sayep besar & sayep suke gelak..:P(letih achak agah tau)



sayep amat berkatang..hahaha!!



tgk..sayep pndi berdiri sendrik tanpa bantuan..lalala



tlg la Mak, sayep pndi berdiri atas kaki sayep sendrik..:P



nmpk cumil & kiyutkan? tp maaf sayep bkn gay..hahaha!!



sayep yg macho..macho..macho..macho..:P(wan ma agah..not responded..hahaha)