BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, January 28, 2009

Pantai Chendor

video


Hari CNY bebaru nih , xde mende yg best. Petang ari, hem bwk anak² sdare hem ke pantai. Hem bwk ke pantai Chendor je, malas ke Cherating pasal tempatnye berpasir sgt. Ekceli, Enche Papa x kasik pergi pantai psl dia br wat OPS Bersih & Sedut ketenya. Tapi hem dah janji ngn budak² nih seme. Nak x nak, pegi la jgk. Hem picked up Mek Ngoh psl dah janji jgk ngn dia. Macam korang x biase, enjoy la ngn pics yg hem uploaded...bidio pom ado tuh hah...keh keh keh.


lawo monggeng view nye kan?



cover album kompilasi rawk kangkang



adegan cobaan menerbangkan idah



nice :)


sawan gambow itu harussss....


mentang² CNY, seme kaler MERAH, pink pon ok laaa....



maen pasir je la...jenuh time nak naek kete, kebas pasir dr dak² nih..haish!


Saturday, January 24, 2009

Rindu Aikin

Huhuhu....rindu yang amat kat Aikin. Anak sdare yg paling gemar hem usik. Cucu kesayangan Tok Pa & Wan Ma. Tiap pagi pantang dengar kete Tok Pa bunyik nak anto abangnye ke sekolah, automatically dia terbangun & menangis nak ikot. Selalu memperasankan diri dia tuh comel. Berlagak mcm dia dah dewasa. Mulut yg x renti² duk potpet². Suke bebeno duk depan cermin dan berlakon sedang mengenakan mekap. Pantang tabur janji kat dia, dia akan tuntut smpi dapat even mende tuh dah terjadi mggu² yg lepas.


Nih pic terbaru dia, pagi before Yaya's engagement. Abis sarung kaki Wan Ma time tido utk elak nyamuk geget jd mangsa. Dia plak yg larikan.


Tiap kali Wan Ma lipat kaen, dia pon sebok sama. Nampak cincin kat jari tuh? Dr mane idea dia nak pakai cincin pon kitorg xtau. Susah payah ler Wan Ma cari cincin budak² yg dia simpan mase pegi Mekah dulu. Silver beb, bagak r.


Bajet kiyut ler wat camtuh? Mak sdare (Achik) ikatkan rambutnye, tahan la dlm 5 minit, paling lama la tuh bertahan.


Nih mase kat spital. Kena tahan wad sebab bengkak kat muke tuh. Bukan beguk, ntah hem pon xtau. Sedih weh....hem igt lg masa meksi pggl pasal nak cucuk jarum kat tangan dia. Meraung² dia nangis kate xmo..xmo...hem siap nangis. Wakaka. Hampeh bebeno dpt mak sdare mcm hem nih. Orang len kena, orang len terase...keh keh keh. Hem kan berjiwa penyayang, sensitip, mane bleh tgk mende² yg boleh buat hem nangis same. Aduyaiii.....


Mase nih, umo 1thn lebih. Gigi pon x penuh lg. Gemuk gedabak. Paling gemor la memualkan mak² sdare dia ngn muke dia yg gedik & perasan kiyut tuh.


Hem x bleh blah tgk gambo nih. Sebelum dan selepas. Dia kerjakan blakang Tok Pa ngn bedak hem. Tok Pa ilek jer. Nak marah? Xde ok, kalo hem 5 badek wat camnih? Mau mengamuk orang tua tuh. Ye la, bedak diorg beli susah², kitorg kasik tepung gomak. -Tie, igt x adik bongsu awak tabur bedak atas muka mase awk enak diulit mimpi? Wakaka-


See, berlagak mcm dia dh pandai nak meriba adik sendrik. Adik pon xmo ngn dia. Wakaka. Muke protes tuh.


Hantu pantai. Pantang bawak pegi pantai, diorg naik hantu. Aikin dr lengkap berpakaian, sampai dia wat adegan mencabut satu-persatu pakaian, pastu ilek jer berbogel. Hem pulok yg malu terkejo² suh pki seluar. Aduyaii...


Spek itam yg nih dah patah. Seb bek salah dia, kalo salah org len yg patahkan, mau 40 ari 40 mlm dia ungkit. Muahahaha. Hem dah janji nak beli spek baru, tp smpi hari nih hem x belikan lg. Dah lame hem x pegi paso mlm. Cap ayam pon jadik la...budak²...ape tau. Sebelah dia tuh, Achik; mak sdare feberet dia la tuh. Feberet la psl Achik slalu jer ikot amende kehendak dia. Kalo hem? Sori la ye, psl hem ske menyakat. Hem xleh lupe mase dia ckp tepon ngn Alang (mak sdare no 3). "Alang comel kan?""Aikin comel, Achik pon comel jugok." Hamik kau...tetiba Achik yg dah brp mggu x blk umah, name tuh jugak yg naek dlm listed dia.


Nih kat umah arwah Ayoh Long hem. Mase nih, Aikin merajuk, psl ape, hem pon dah lupe. Tengok muke dia yg menarik simpati orang tuh. Haish....


Nih mase raye tahun lepas. Kat umah Nenek hem. Aikin's fam nak balik Kuantan dah. Hem tgh syok membuta, x sedo anak² sdare dah balik semuanya.


Waktu nih, dia bz nak ikot anto Kakak & Abang dia pegi Kelas Fardu Ain. Bertudong litup. Insya Allah...harap² jadilah muslimah sejati. Amin.


Berangan dia nih minah British sesat. Pastu wat muke yg konon² kiyut. Oh pelizzz...nak muntah ok Achak tgk. Seb bek anak sdare Achak. Heh heh heh.


Selendang yg selalu menjadi mangsa dia. Kasik la selendang laen, yg nih jugak dilasaknye.


Hem suke pic nih. Ikot Wan Ma pegi paso. Tuh bz pilih bawang. Nak brp kilo kak?

Rindu gile kat dia. Bile la nak balik umah Tok Pa ngn Wan Ma nih? Kalo balik, mesti dia masok bilik cari Tok Pa dulu. Banyak citer nak citer nih. Mggu lepas dia balik, masok bilik tgk Tok Pa tido, tapi dia bercerita semacam. Tok Pa yg tgh mamai nih, hambat dia suh kuar sbb Enche Papa ingatkan dia mimpi. Esok pagi mase bangun Subuh br Tok Pa perasan dia x mimpi, Aikin duk tergolek tido depan tv. Ini bukan cobaan ye Enche Papa..ini betul²...keh keh keh.

Friday, January 23, 2009

dalam pelangi


idop ini mmg palat tp esok msh ada...ewaahhh!!


bantal & tilam lama sudah berbau
tak mungkin esok berbantal & bertilam baru
bantal dan tilam itu makanan kepala & tubuh
untuk mimpi & air liur basi selalu berlabuh

selimut hebat dari kaen pelikat
bau mu terkadang puaka tak hengat
apabila sudah setahun tidak berbasuh
namun puaka pun puakalah

asal tidur terus melantar

nukilan : sury rare :)
pic taken by : biarlah rahsia


Hem nak layan citer DAUN DIATAS BANTAL ;)

TAG-ged again

Planned hem nak pergi pantai petang tadi-CANCELLED-
Enche Mama nak pergi umah kakak² nye merangkap mak sdare hem la kat area Bakau Tinggi. So, hem pon ikot skali lah, lagi pon dah lame hem x menjenguk mak² sdare hem nih-kat rumah mereka la-

Malam nih cukop boring, tp seb bek hem terjumpe blog kasihaleeya, boleh la gelak² tengok vids Kasih yg kiyut tuh-tetiba tingat & rindu yg amat kat Aikin-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ekceli hem dah kena tagged ngn adek hem-Suriati-. Dah name pon xde kije & boring, hem buat laaa....kalo bace amende yg hem jawab nih, rase mcm nak lempanglaju² banjer makan...jgn malu² habaq mai... hem sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....hahahaha!!


##Nama-nama timangan anda :
Umah & sdare-mare : kakop, suryani, ani(oh pelizzz...ai dong laip ok) kak, kok.
Orang pon kompius, hem ade Kak Long, tp hem suh org dlm umah pggl hem Kakok. Pesal? Mase kecik Enche PaMa panggil Angah but i argued becos mak sdare hem dah dipggl ngn panggilan tuh..heh heh heh..alasan!!
Kengkawan : tem, tomtem, patem, sury (sile jeluwok).
kalo rase nak bodek diorg tmbh ler manes, cun & seme yg jelita kat pangkal name hem tuh(mcm hem xtau..lalala-sedapkan ati jerk-).

##Anda seorang yang :
-cakap byk-tp tgk situasi & teman ngobrol la
-xkesah org nak kate ape
-sensitip
-cepat panas tp cepat sejuk
-lbh byk mengalah sebab terpaksa..isk..pedihnye ati!
-dengki ya ampun!!
-kaki jenjalan
-kaki makan-azam pospongthn nih mau turonkan sket KG!
-pepandai korang la nak taruk ape...ade hem kesah?

##Insan Teristimewa ?? Describekan Die Terlalu Istimewa Dimata Anda :
Enche PaMa : Parents hem..of kos la. Diorg yg besogedabakkan hem. X terbalas jasa diorg. Sengkang mate jage kami 5 badek, tonggang-tonggeng cr rezki. Ye la, mase Enche Mama bekerja sebagai Meksi a.k.a Nurse, Enche Papa la yg berjaga mlm² buatkan susu, tuko lampin (kami 5 badek dibesarkan ngn lampin...timekasih lampintrimmm). Mase Enche Papa pula ditugaskan utk bekerja syif, pastu kalo opis dekat xpe, nih kat Kuantan dr Kemaman. Malam la yg buatkan kitorg risau. Drive sengsorang. Pernah skali Enche Papa mmg demam kaw², Enche Mama dah bilang xyah g kije, tepon je kate x sehat tapi disebabkan Enche Papa seorg yg teramat la cekal hati, nak jugak pegi kije. Terpaksa la lepaskan walopon kitorg seme bimbang nih takot jadi pape tgh jln. Aduyaiii...skali jam brp pagi ntah, kawan Enche Papa called kate Enche Papa kena tahan wad -HAMIKKK-. Esoknye, ponteng skolah la pegi jenguk Enche Papa ket Hospital Kuantan. Enche Mama siap kena menyamar pki uniform kat sana sbb too stricted la rules spital kejadah nih. Hari ke2, hem pegi ngn kazen hem, Abg Jang, sekuriti guard kat situ x benarkan kami² yg berumo 12thn kebwh masok. Abg Jang hem pon sounddirect jer kat diorg,"NOK G TGK AYOH DIORG SAKIT KAT ATAH PONG DOP LEH KE? KALU AYOH DIORG MATI (hamikk kauu..terase hem), MU SEME KE NOP WI MAKANG KE DIORG? MARI LAH KALU BRANI NOK HAMBAT." Hohoho...ade bran itu sekuriti? XDE, kalo ade, mau bertambah org yg masok ER. Seme kaciptimah ye, senyak tupah mcm ade malaikat lalu nak cabut nyawa. Wakaka. Sekarang x lagi, seme bleh masok. Dari kecik budak smpi bapak budak. Hurmmm..hem dah lari dr soklan ke?

##Lagu kesukaan anda :
Banyak giler...kalo satu posted nih hem bleh muatkan....keh keh keh
Lagu dr dl smpi skrg : Top Of The World- The Carpenters
Lagu yg ade nafas baru : The Man Who Sold The World-Lulu(versi lame); Nirvana(versi Cobain)
Lagu melayu : Siapa Pernah Jatuh Cinta?-Tetty Kadi(hamik kau..hem kan ade citarasa Enche Papa, harus lah lagu melayu lame, padahal yg nyanyi sah² Indonesia name pon dah pelik..wakaka)
Lagu Indie malindo : Nyeh..nyeh..nyeh..hem terlalu byk koleksi lagu indies nih,taruk yg terbaik je la; Lagu Untukmu, Pari² Bawah Angin & Halusinasi-MUH, VIOP-The SIGIT, Bagaikan Matahari-Hujan, Bersama Semula-ACAB, DC-Yuna, Hollywood Holiday-LMB, Melancholia-ERK DLLLLLLLLL...
Lagu pelik : Lie..lie..lie-Serj Tankian, Hoppipola-Sigur Ros
Lagu Inggris skrg : Womanizer-The All American Reject, Decode-Paramore, Gotta Be Somebody-Nickelback, You're Not Alone-Saosin.
Lagu Indie Inggris : Unhearted & Hush-AALL,The Heretic-TSOAF DLLLLLLL....
Korang nak MP3 nih, jgn malus mintak ngans ais..heh heh heh....

##Makanan kesukaan anda
Ape aje yg bleh dimakan kecuali mende² yg bleh menggiatkan tangan menggaru punca kegatalan kulit.

##Warna kesukaan anda :
hijau, hijau, hijau, biru, hitam, coklat, merah...tapi hem byk baju kaler pink..aduyaii!!

##Tiga benda yang mesti ada dalam beg anda :
-henpon
-purse
-keys
pastuh hem nak taruk lg
-tisu, papers soap, floss gigi, perfumes, compact powder, notebook, pen, ubat sapu bibir & pil gatal & pads (EC..harussss).

##Kali terakhir masa anda menangis dan kenape?
Kelmarin. Wakakaka...so emo part Lynn nangis kat spital, pastu nape Abu perlu mati dlm citer KAMI THE MOVIE tuh? Menchik laaa..!! Polis yg tercucuk ranting kat mate pon x bute lg, ni kan kena tikam² manjer je kat perot. Huishh!!

##Tag 6 rakan anda :
-Diana
-Nisah
-Sara
-Kak Diana a.k.a Green Apple
-Madir -pemalas mu ork?
-Tholaha-dop buat malas banjer mee kari Kak Melah..wakaka!!

Yaya's engagement

17hb Januari lepas, adik hem, Suraya a.k.a Yaya selamat DITUNAM ngn PETUNAM nye, Shahriza. Alhamdulillah, semenya slamat & majlis berjalan lancar seperti yg Enche PaMa harapkan. Mungkin ade sedikit kekurangan dlm majlis tersebut, tp xpe...sesape yg ke majlis tersebut & mengalami ketidakpuashatian bolehlah memberi cadangan atau komen dan masukkan ke dlm peti surat rumah Enche PaMa. Wakakaka...


Cik Ditunam & Pok Tunggal-Adam-

Majlis dibuat kecil²an jer. Papa's side, 2beradik je datang. Mama's side la yg ramai psl adek-badek Enche Mama mostly duk kat Kemaman. Pastuh, saem² Suraya yg sanggup dtg dr jauh. Dia xde saem² mase skolah kebangsaan dl, dia tapau saem² mase skolah asrama teknik, poli, kolej & kije je. Saem² dia pon heran cmner dia xde saem mase skolah rendah & menengah. Kalo hem, jgn cakaplah, seme saem hem dr skolah rendah , masuk menengah, pastuh study(senyap kejap), skrg dah kije lagi menggilaaaa, even ade yg kije luar dr Kemaman nih, kitorg tetap contact. Saem susah senang beb..mane nak cari?

Dah²...mengimbau kisah silam plak. Main point skrg, hem nak citer psl Suraya. So, mcm biasa...tengok gambo je la ekk.....

Nih seme gambo yg disnapped ngn henpon. Dari kamera hem x amik lg dr kazen hem...lalalala



sirih junjung-pembuka kata


cincin-pengikat janji


buah²an-hem pon xtau-


kaen baju melayu & kaen pelikat lalalalaaa...

handmade dr cik Ditunam


kueh kasidah-hem buat nih...lalalala


satu lagi kueh cream puff yg tertinggal-7 berbalas 5


Aikin sdg buat muke time nih, Cik Ditunam, mak sdare hem-Angah & hem laa...haruss!!


sedang counting²-Dr kiri:Enche Papa,Ayoh Chik, Ayoh Ngoh & besfren Enche Papa; Haji Mat
belakang Enche Papa : Enche Mama

Dr bwh baju oren: Ayoh De, Dato' Man(wakaka..Tok Su hem tuh), Ayoh Petunam & wakil dr pihak Petunam.



Selepas adegan counting², makan² la plak kan. Tetamu dijamu ngn nasi dagang & kueh homemade family hem la; kasidah & creampuffs, kueh kole kacang yg ditaja oleh sepupu Enche Papa & limau mini. Gambo Cik Petunam xde. Cik Ditunam pon lupe nak bergambo ngn Cik Petunamnye. Xpe la, Cik Ditunam, majlis tahun depan (Insya Allah, hem pon xtau sbenonye bile), bergambo la byk mane korang nak bergambo. Skrg kan xyah pki filem² nih..seme digital..kalo muke x cantek bleh dilit, xde la membazir duwet nak cuci kodak yg x jadi..keh keh keh.

Dah..dah..citer utk ari nih..hem nak pegi pantai plak. Dah lame x g pantai nih. Enche Papa g Johor, Enche Mama bz jahit langsir. Hem dah janji ngn anak² sdare hem nak bwk g pantai. Nak bli sata jgk nih. Hurmmmm...choww!!




P/S: Congrats to Angah a.k.a Jebon-slamat jgk mu bertunang eh!
kiri: mak, angah, ditunam & aboh

Wednesday, January 21, 2009

TAPI...mane pulutnye?

Hem sedang makan cendol nih. Memang sedap TAPI x sesedap cendol kat Jalan Tanah Putih.
Very the marvelicious. Kacang merah yg lemak, pulut yg lembut, santan yg KAWWW...slurpp..
lazatnyaaaaaaa.

Hari nih cuaca cukop panas. Sebab tuh hem beli cendol. TAPI bile hem smpi opis, hem panas
semula walopon ade aircond. Kenapa? Sebabnya, hem order cendol pulut, skali hem makan,
pulut xde. Mungkin ade kat bawah kot, hem korek, hem gali, hem kacau TAPI tetap xde.

Aarggggghhh menchiknyaaaaaaaaaa!! Hem dah la tgh smangat kapak nak makan cendol sambil kunyah pulut dan angan² konon sedang bercanda dipasiran pantaiiii...TAPI xde, xde, xde, xdeeeeeee!!

Biar pon tambah RM0.30, tp ia tetap bernilai utk sekeping pulut ye makcik. Makcik kalo nak berniaga, biar jujur makcik, jangan smpi saya tuntut pulut tuh kat Akhirat kelak...huhuhuhu TAPI kalo makcik x sengaja, xpe sy maafkan.



congrats to mr.hairi n wife for a new born babyboy & my lil sis-mok pi-ye dop mu pelajor cemerlang? wakakakaka

Sunday, January 18, 2009

hem doh kate doh....

Heh heh heh....Menghilang bukan bermakna hem x on9. Hem on9 jer, cume mood nak update blog terasa amat LMBP-Enter-MLS-Enter-

Ekceli byk citer nak citer....hem x citer lg kes Aja kena tahan wad-5days-penyakit yg xtau kale lg ; ke'palestin'an yg dialami oleh saem hem yg sedang mencari idea bagaimana utk mewujudkan situasi kecuranggembiraan tetapi xdpt dilaksanakan kerna hari yg sokmo2...krek2...acap2..HUJAN; teka-teki bodoh dr Muska...again n again & ..... tuh je la kot.

Ok...td hem br lepas tgk AJL09. Hek eles...x yah nak pandang serong kat hem la duk layan mende2 camtuh, xigt kat sdare sesame Islam kite yg sedang berhujan peluru & bom, korang pon same JUGEKK!!

Ebeliwan target Faizal Tahir will conquers all...yes of cos..i don't want to argue wif u lor..i giv u a chance to say eniting la. He will make a revenged dis year -ALL OUT- after he kenot make it last year. He did it!! He sapu bersih 3 kategori...amik2. Kaye la dia; Mane nak bayo penyanyi gospel? Mane nak bayo makeup artist inteprem? Mane nak bahagi 3 lg? Huish...banyok ler manenye. BUT my heart talking2 to make my heart sedap la kan, kasik la itu Meet Uncle Hussain menang. Ye la, diorg duk pektis dlm Bakrinye studio brp ari? Brp jam? Muska mesej hem yg MUH tgh duk jamming "Lagu Untukmu" dlm studio tuh smpi nak muntah berjelanak katenye psl duk ulang juta2 kali lagu same...tuh baru nak wat persembahan kat ABP kat Genting Highlands thn lepas. Nih utk AJL, mau riban2 juta kali.


congratz bros...RM37k...bleh r masok minang hem..wakaka..:P

Hem seperti terkena tindakan refleks (dari baring, bleh bangun bersila) bile Ally Iskandar umum MUH menang. X terkate hem(mcm hem plak yg menang). Lihat lah dunia..wakaka!! They deserved it. Mane x nye, melalak smpi nak pecah anak tekak Abg Lan tuh, Bakriailobiyuplak naek ketar pale lutut ngn jari duk ketuk ke drum. Rambut kaler pepel ye bang? Nape x ijaukan? PAS menang nih kat Trg semlm...heh heh heh(perlu diselitkan sedikit politik).

Mama pon tibe2 menjadi seorg pengkritik positif & menyokong penuh ngn Indie Band ini. Huahuahua...mama nok jadi my indie rock darling ke guane?

Yang laen....tahniah JUGEKK!!


p/s:waaa muzu, aku nmpk mu kuar tv pki baju putih duk ketuk2 natam ijau tuh, smpi campak camtuh jer kasut time nyanyi....meletop..heh heh heh!!

Wednesday, January 14, 2009

deeper conversation

Petang kelmarin mase hem still kat opis, hem dpt sms dari saem baek hem waktu kat kolej dulu. Ekceli can't regonized the number, but the msgs seem like she knew me well.

Salam..teng, pekabo? ghane kije? teng, bulih bg no noni dok ke aku?
Huh? Aku pelik bile dpt sms mcm nih psl aku target saem aku dr Kelantan yg mesej psl slank yg dia gunekan lebih Ganu.

W'salam. Sehat Alhamdulillah. Sape nih? Nih no nonie : 019......

Aku la, dyh. Ghane demo?
Uiks..maseh terer berbahase klate n ganu even dia org Sabahan. Hem mmg respek gile ngn minah nih, mudah belajar & x cerewet bab makan. Tapi satu jer dia xleh makan, Laksam(kat Trg je ade). Kalo dia makan laksam nih, of kos dia xleh nak tido mlm, & tmpt tido dia kat tepi toilet..wakakaka. Bayangkan ler, dia fasih gune slank Klate ngn Ganu kejap jer. Xyah nak asah lidah. Pastu makan budu kalo ikotkan nafsu serakah dia, mungkin dia sedut ngn straw jer...hahaha..

Aku ok. Mu ade mane lenim? Mu guane?

Aku kna selsema kure²..dok leh nok dkat ngn baby. Aku kat Saboh la. :-)

Oo..Mu xgune no lame doh ke? Ak buang la no mu hop lame? Ak kontek mu ngn no ni la. K? Baby n hubby mu pe cite? Parents mu?
Hohoho...hem sedang mengorek rahsia ngn dia. Ekceli, terlalu byk citer yg dia nak citer ngn hem seblom² nih, tp hem terlalu sibok...apetah lagi saem² laen yg mostly dah beranak-pinak. Dan tempat dia nak luahkan isi muntah dia of kos kat Nonie the wild-motivater.

K. Mu save no ni. Hok ni kekal. Baby aku shat alhamdulillah. Lo ni dh 5kg lbh, 15hb ni dia msk 4bln dh. Aku ngn hubby aku lam proses divorce, 20hb ni de bicara kt mahkamah. Parents aku pn shat alhamdulillah, shat² seme. Mu guane lo ni? Parents? Kim slm diorg ek...

Ok. Insya Allah. Ak skrg tggu result ngn ******** ni. Kuatkan smangat mu Dayah. Byknye citer nak citer ke mu. Jage diri molek. Papehal kontek la ak.

Insya Allah teng. Ak kuat pon sbb baby. Mu kontek la aku kalo ade pape hal.

End.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Aduyaii...Sedih giler dapat tau mende² mcm nih berlaku. Even dia xde kaitkan darah daging ngn hem, sebagai saem² yg same² susah-senang mase kat kolej dulu, TERASA JUGEKKK!! Ikatan perkahwinan yg terlalu muda. Baru nak mengecap bahagia sepatutnye, tp berakhir kat awal perjalanan. Anak kecik lagi. Naseb baek maseh ade parents, boleh lah tumpang berteduh. Takpe la Dayah, redha je la ngn ape yg Allah tetapkan dlm idop mu. Mungkin nih yang terbaik utk mu ngn anak mu. Walo pahit yg teramat mu nak kena tempuh, mane tau naseb badan ade happy ending kan? Insya Allah. Yang penting skrg, fokus la kat anak mu, beri yang terbaik.

Kalo la Dayah nih duk kat dekat ngn hem, mau hem jumpe hari². Tgk aktiviti skrg dah ler, hem, Piza & Aja-anywhere, everywhere, smpi Enche Apis merangkap suami mithali Puan Piza pon ikot. Tuh blom masuk Syakir, Mek Ngoh, Abam Abit, Muzu, Muska, Abby & ramai lagi laaaaaa....

Hurmm...mende yang x dapat nak dijangka mmg kadang² akan berlaku kat dlm idop kite² nih as makhluk Allah yg dipertanggungjawabkan olehNYA utk melaksanakan kewajipan.

Trauma ke Cik Tomtem?
Adelah sikit. :-)
Amende yg nak di'trauma'kan?
Terlalu byk mende² yg negatif berlaku kat depan mate sy la Cik Hati Tomtem. Cmner sy nak hadapinye sedangkan sy takot. Sy takot sebab sy tau sy x kuat nak hadapi mende yg xtau akan terjadi akan datang.
Tuh kan semenya dugaan. Cik Tomtem lived in rainbows. Life goes on. Xde dugaan, xde la baik & buroknye. X indah la dunia kalo xde warna-warni.
Tapi sy xmo pisang berbuah namblasratus kali la Cik Hati Tomtem.
Huish..skrg pisang berkali² berbuah, ape nak ditakutkan? Be cool bebeh.
Cool kepala hotak kau. Hem tgh risau nih. Hahaha..Hem nak cr calon suami nih. Mama dah bleh buat rekod utk bebelan beliau ok! Baek Cik Hati Tomtem cr sekarang, SEKARANG!!
Yela². Kat mane plak hem nak cr tulang rusuk nih duk nyorok..Aishhh!!


Mengalah............itu yang terbaik.

dopod's weds-P3

Nih antara posed kitorg waktu atas pelamin. Hari nih ade mase nak update blog. Banyak jgk citer nak citer nih. Tapi hem amik part yang penting je la kan.

Enjoy la ngn kesawangambaran kitorg. Keh..Keh..Keh..


kitorg xtau nak tgk kamera sape time nih..byk bebeno flashmen...hahaha!!

amik kau zul, igt senang ke nak bleh 'in laws' yg sengal cmnih? susah ok!!

atas kiri: mimik terkejut nyet, atas kanan: mimik excited la konon,
bawah kiri: mimik bajet ayu, bawah kanan: mimik menambah kedut


Abis sesi atas pelamin, kitorg layan karaoke plak. Artis pon ramai yg datang, of kos la mendapat byk requests sehingga ada yg terpaksa ditolak mentah² sbb artis ade show kat tmpt len plak pas tuh. Lalalalala......



syakirnyer pic x sempat nak snapped..huhuhu